Arama Kurtarma Koruma Topluluğu

 

ÖNCEKİ ETKİNLİKLERİ GÖRMEK İÇİN RESMİ TIKLAYIN

 

 

 

2022 - 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - ÇAMLICA TABİAT PARKI YÜRÜYÜŞÜ

 

 

 

2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - TEMEL ARAMA KURTARMA EĞİTİM KAMPI

2 - İTFAİYE YANGIN OLUŞUMU ve KORUMA EĞİTİMİ

3 - AFAD TANITIM EĞİTİMİ

4 - KIŞ TEMEL EĞİTİM KAMPI

5 - KIŞ GELİŞİM EĞİTİM KAMPI

6 - İP UYGULAMA EĞİTİM KAMPI

7 - YELLİCE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

8 - MADEN KAZALARI ve ARAMA KURTARMA

9 - İTFAİYE YANGIN MÜDAHALE EĞİTİMİ

10 - NAVİGASYON UYGULAMA EĞİTİM KAMPI

11 - AFYON KENTSEL ARAMA KURTARMA EĞİTİM KAMPI

12 - ÜNİVERSİTELERARASI ARAMA KURTARMA YARIŞMASI

 

 

 

 

 

2019 - 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI

2 - TEMEL KAMPÇILIK  EĞİTİM KAMPI

3 - ISPARTA YAZILI KANYON

4 - ÇAMLICA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

5 - TEMEL ARAMA KURTARMA EĞİTİM KAMPI

6 - İTFAİYE YANGIN OLUŞUM VE KORUMA EĞİTİMİ

7 - KIŞ TEMEL EĞİTİMİ KAMPI

8 - ELAZIĞ SİVRİCE DEPREMİ

9 - YANGIN MÜDAHALE ETKİNLİĞİ

10 - AFYON KENTSEL ARAMA KURTARMA EĞİTİM KAMPI

 

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - ÇAMLICA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

2 - TEMEL KAMPÇILIK EĞİTİM KAMPI

3 - TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI TATBİKATI

4 - İTFAİYE YANGIN OLUŞUMU VE KORUMA

5 - KIŞ TEMEL EĞİTİM KAMPI

6 - TEMEL ARAMA KURTARMA EĞİTİM KAMPI

7 - KIŞ GELİŞİM EĞİTİM KAMPI

8 - YELLİCE DAĞI YÜRÜYÜŞÜ

9 - NAVİGASYON UYGULAMA EĞİTİMİ KAMPI

10 - İP UYGULAMA EĞİTİM KAMPI

11 - G.L.İ TAHLİSİYE EĞİTİMİ

12 - YAZ TEMEL EĞİTİM KAMPI

13 - AFYON KENTSEL EĞİTİM KAMPI

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - AFYON EĞİTİM KAMPI

2 - ÇIĞ BRANŞ EĞİTİMİ

3 - TEMEL ARAMA KURTARMA EĞİTİM KAMPI

4 - İP UYGULAMA KAMPI

5 - KIŞ GELİŞİM KAMPI

6 - KIŞ TEMEL EĞİTİM KAMPI

7 - ÇAMLICA TABİAT PARKI YÜRÜYÜŞÜ

8 - PORSUK ÇAYI YÜRÜYÜŞÜ

9 - YAZ TEMEL EĞİTİM KAMPI

 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - ÇAMLICA TABİAT PARKI YÜRÜŞÜYÜ

2 - AFET VE ACİL DURUM İL MÜDÜRLÜĞÜ

3 - PORSUK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

4 - BURSA AFAD SİMİLASYON ZİYARETİ

5 - TEMEL ARAMA KURTARMA ve TEMEL KAMPÇILIK EĞİTİMİ

6 - DOMANİÇ ORMAN YANGIN OPERASYONU

7 - KIŞ TEMEL EĞİTİM KAMPI

 

====================

Navigasyon Kampı

          08.05.2016 tarihinde saat 06:50 de Kütahya Tren Garında buluştuk. Malzemelerimizi kontrol edip kahvaltı yaptıktan sonra 07:22 de trene bindik. Sabuncupınar istasyonunda indik. Jandarmalara bilgi verdikten sonra Fındık köyüne intikal ettik. Orada harita yorumlama, askeri ve oryantirng pusula kullanımı, kerteriz alma eğitimlerini teorik ve uygulamalı olarak anlatıp dinlendikten sonra üyelerimizle 2 ekip oluşturduk. Bir alan belirledik iki farklı yoldan o noktaya ulaşmak üzere yola çıktık. 13.00 da belirtilen noktaya vardık. Yemeğimizi yiyip dinlendikten sonra ekipler diğer yollardan yine önce fındık köyü sonra Sabuncupınar mevkiine ulaştılar. Moladan sonra kampın sınavını gerçekleştirdik. Sınav bitimiyle kampın kritiğini yaptık. 19:00 da gelen trenle yarım saatlik bir seyahatten sonra Kütahya ya ulaştık. Selamlaşmadan sonra kampımız sona erdi.

         Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı,, maddi ve manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Danışman Hocamız Doc.Dr.Hakan AYKUL’a, teşekkür ederiz.

                        

====================

Yangına Müdahale Egitimi ve Tatbikat

          Faaliyetimize 07 Mayıs 2016 tarihinde saat 13:30 da Kütahya İl İtfaiye Müdürlüğü Binasında başladık. İtfaiye Çavuş ve Erlerimiz Yangına Müdahale, Kullanılan malzeme yöntemler, İtfaiye araçlarının tanıtımı, Kişisel koruyucu ekipmanlar hakında eğitim verdiler. Kullanılan malzeme ve araç tanıtımı  eğitimleri özellikle dikkatleri topladı. Eğitimin ardından bir mola verdik. Kişisel koruyucu elbise ve ekipmanlar temin edildikten sonra üyeler arasında görev dağılımı yapıldı ve sirenin çalmasıyla yangın müdahale tatbikatının ilk kısmı başladı.  İlk yapılan tatbikatta itfaiye binası önünde bulunan baraka da oluşturulan yangına  4 üyemiz ile müdahale ettiler. Tatbikatın diğer aşamasında tava yangınına perde lans ve köpük ile müdahale 3 üyemiz ile gerçekleştirildi. Tatbikatın bitmesiyle kullanılan malzemeler toparlandı yerleştirildi. İtfaiye erlerimizle sohbetimizden sonra fotograf cekimi ve selamlaşma ile faaliyetimiz sona erdi.

          Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı, Kütahya İl İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı başta olmak üzere tüm çavuş ve erlerimize, maddive manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Danışman Hocamız Doc.Dr.Hakan AYKUL’a, teşekkür ederiz.

                  

====================

İp Uygulama Ve Eğitim Kampı

29.04.2016 Kampımız saat 16.00 da DPÜ AKUK Binasında başladı. Kamp taahhütleri imzalandıktan sonra yelekler giyildi sayım yapıldı. Bina çevresinde mıntıka temizliği yapıldıktan sonra DPÜ Göl evi mevkii çadır alanımıza çadırlarımızı aldıktan sonra intikal ettik. Alanımızı emniyet şeridiyle belirledikten sonra çadırlarımızı kurduk. İşlem bittikten sonra akşam yemeğimizi hazırladık ve yedik. Yemekten sonra DPÜ AKUK binamıza dönüş yaptık. Verilen aradan sonra bu kampa kadar öğrenilen bütün düğümleri tekrar anlatıp tekrarını yaptık. Sonra her yeni üye yardımcı eğitmenlerimiz tarafından sınava alındı. Sınavı biten kişiler yardımcı eğitmenimiz Emine TOPÇU ile sohbet ettiler. Bütün yeni üyelerin sınavı bittikten sonra çadır alanına intikal ettik ve kesin sessizlik sağlandı. Saat 02:30 da yardımcı eğitmenlerimiz Emine TOPÇU ve A.Asım BULUT tatbikatı gerçekleştirmek için yeni üyeleri uyandırdı. Tatbikatta bir kişi kampüste kaybolması üzerine intikal gerçekleştirildi. Saat 04.00 da tatbikat bitirilip çadır alanına dönüldü. Kesin sessizlik sağlandı.

30.04.2016 Saat 06.45 de kalkıldı. Çadır alanında kahvaltı yapıldıktan sonra binaya intikal ettik. Malzemelerimizi dışarı taşıyıp düzenlemelerimizi yaptıktan sonra iplerin sarılması, perlonla alt ve üst emniyet kemeri yapma, isveç oturağı, tam koşum ve alt koşum giyme eğitimlerini aldı yeni üyelerimiz. Eğitimden sonra çalışmak için zaman verildi ve sınava geçildi. Sınav bittikten sonra ip ve perlonla tek noktadan istasyon kurma eğitimi verildi. Üyelerimiz tekrar ettikten sonra sınava alındılar. Devamında Tek noktadan kurtarma sekizlisi+pursik, stop desender, yarım kazık la iniş teknikleri eğitimi anlatıldı ve uygulatıldı. Ardından sınava alındılar. Sınav bittikten sonra akşam yemeği için ara verdik. Yemek yiyip dinlendikten sonra Tek noktadan yarım kazık, ATC, rock bar ile yaralı indirme teknikleri eğitimini eğitmenimiz ve danışman hocamız Doc.Dr. Hakan AYKUL anlattı. Daha sonra çadıra geçip eğitimi tekrarladık uyguladık ve sınava geçtik. Tek tek bütün üyelerimiz uygulayıp sınav olduktan sonra ara verdik. Sosyal faaliyet olarak Serdar KILIÇ’ın Köpek Arama Kurtarma videosunu izledik. Video bittikten sonra hazırlıklarımızı yapıp çadır alanına intikal ettik. 00.15 de kesin sessizlik sağlandı.

01.05.2016 Saat 08.00 da kalkıldı. Çadır alanında kahvaltı yapıldıktan sonra çadırlarımızı topladık eşyalarımızla binaya intikal ettik. Getirdiğimiz eşyaları yerlerine yerleştirdik. Çadırlarımızı kuruması için açıp serdik. Ara verip dinlendikten sonra Çok Noktadan İstasyon Kurma Teknikleri eğitimine başladık. Eğitimde 3’lü örümcek, ip ve perlonla kurdelet sisemleri kuruldu. Yeni üyelerimize anlatıldı. Üyelerimiz uygulama ile tekrarını yaptıktan sonra sınava başladık. Herkes sınavını bitirince tırmanış teknikleri eğitimi anlatıldı ve yardımcı eğitmenimiz A.Asım BULUT uygulamalı olarak gösterdi. Ara verip malzemelerimizi çantalarımıza yerleştirdikten sonra iniş yapmak üzere yine göl evi mevkii ne intikal ettik. Eğitmenimiz Doc.Dr.Hakan AYKUL  ile birlikte sistemimizi kurduktan sonra üyelerimizin hepsi teker teker inişlerini gerçekleştirdiler. İnişler bittikten sonra binaya intikal etmek üzere yola çıktık. Yolda ilerlerken sel riski uyarısıyla üyelerimizi şaşırtıp ani bir olay karsısında tepkilerini ölçtük. Binaya vardığımızda malzemelerimizi yerlerine yerleştirdik. İş bölümü yapıp lavaboları, bina içini, bina çevresini temizledik. Kamp kritiğimizi yaptıktan sonra fotoğraf çekimi ve selamlaşmamızı yaptık ve kampımız sona erdi.

          Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı, maddi ve manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Danışman Hocamız Doc.Dr.Hakan AYKUL’a, teşekkür ederiz.

 

====================

Dumlupınar Koleji Anaokul ve İlkokul Temel Afet Ve Deprem Eğitimi

                    Faaliyet öncesi hazırlık için 12:30 da topluluk binamızda toplandık. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra Dumlupınar Koleji ilkokuluna intikal ettik. Şafak KOCALAY KİRİŞ hocamız bizi karşıladı ve eğitim salonumuza geçtik. Getirdiğimiz malzeme ve materyallerimizi salon sahnesine düzenli bir şekilde yerleştirdik. 13:00 da öğrencilerimizin salona yerleşmesiyle eğitimimiz başladı. Eğitime Topluluk Başkanımız Leyla Nur YÜKSEL Temel Afet Bilgisi konusuyla başladı. Teorik anlatımın devamında videolarla deprem eğitimine geçildi. Çizgi film videolarıyla öğrencilerin ilgisi çekildi ve merak ettikleri soruları sordular. Eğitimin devamnda anlatılan ÇÖK-KAPAN-TUTUN pozisyonu uygulamalı gösterildikten sonra tüm salondaki öğrenciler yerlerinde bu pozisyonu aldılar vetopluluk üyelerimizde kontrol ettikten sonra tekrar yerlerine geçtiler. Eğitimin sonunda hazırladığımız broşür ve maketleri öğrencilerimize hediye ettik. Deprem konulu müziği açıp öğrencileri eğlendirdik. Topluluğumuzun broşürünü dağıttık. En son getirdğimiz çadırıda öğrenciler inceledikten sonra eğitimimiz sona erdi.14:30 Dumlupınar Koleji Anaokulua geçiş yaptık. Anaokulunda çocukların eğitim salonuna geçip sandalye düzenini kurduktan sonra çocuklar yerlerini aldı. Bu sırada topluluk yeni üyelerimizde diğer odaya çadır kurdular. Çocuklarla tanışıp isimlerini öğrendikten sonra eğitimimze basladık. Yine video sunumla yaptıgımız eğitimimizi hazırladıgımız ilk yardım ve afet cantası brosürleriyle destekledik. Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak eğitimi pekiştirmelerini sağladık.   Yine onlarada çök-kapan-tutun pozisyonunu uygulamalı gösterdikten sonra tüm sınıf birlikte uyguladık ve çocuklar cok eğlendiler. Eğitimimizi deprem konulu müzikle bitirdik. Eğitim salonundan sıayla çadırın oldugu odya gecen miniklerimiz çadırın içine girip fotograf çekindiler, daha sonra kendi sınıflarına geçtiler. Anaokulunda eğitim veren hocalarımızla da vedalaştıktan sonra çıkış yaptık.

          Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı, maddive manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Danışman Hocamız Doc.Dr.Hakan AYKUL’a, bu eğitimi vermemizi sağlayan Şafak KOCALAY KİRİŞ hocamıza teşekkür ederiz..

 

====================

En Büyük Engel Bilgisizliktir

           Üyelerimizle 16 Nisan 2016 tarihinde saat 11:30 da topluluk binamızda toplandık. Eğitim için gerekli olan malzemeleri ayarladık. Taahhütleri imzaladık. 12:30 da S.K.S Daire Başkanlığı’nın temin ettiği otobüs ile Yoncalı Nehir Termal Otel’e gittik. TSD Kütahya Şube Başkanı Hatice YAKAR ve Havva ÖZKUL’un sıcak karşılamasıyla giriş yaptık. Panelin katılımcılarıyla tanışıp sohbet ettikten sonra eğitim salonuna geçtik. Eğitim öncesi düzenlemeler ve hazırlıklarımızı tamamladık. Panel 14.00 da TSD Kütahya Şube Başkanı Hatice YAKAR’ın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra TSD Kütahya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gülden SOLGUN ‘Engelli Kadınlar ve Anneler’ konulu konuşmasını yaptı. Devamında TSD Genel Merkez Kadın Kurulu Başkanı Pervin GİYİK ‘Engelli Kadın Bireyin Yaşam Güvenilirliği’ konuşmasını yaptı. Konuşmaları bittikten sonra Topluluk Başkanımız Leyla Nur YÜKSEL ve Sayın Yardımcı Eğitmenimiz A.Asım BULUT Temel Afet Bilgisi ve Deprem Eğitimini anlattılar. Eğitim sırasında ve sonrasında yapılan soru cevaplar ile eğitim daha iyi anlaşıldı. Eğitim anlatılırken topluluk yeni üyelerimizde topluluğumuzun broşürlerini dağıttılar. Eğitimimiz bittikten sonra fotoğraf çekimi ve vedalaşma yapıldı. 15:15 de otelden ayrılıp topluluk binamıza dönüş yaptık.

          Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı, maddive manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Danışman Hocamız Doc.Dr.Hakan AYKUL’a, bu eğitimi vermemizi sağlayan Havva ÖZKUL’a, TSD Kütahya Şubesi Sorumlularına teşekkür ederiz..

 

====================

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

          Faaliyetimiz saat 16.00 da Ata sporları ve Binicilik Klübünün gelmesiyle başladı. Faaliyetimiz için aşure yapımı başladı. Ata Sporları ve Binicilik Klübünün getirdiği samanlarla düzenek kuruldu. Çanakkale Türküsü eşliğinde katılımcılarımıza hoşaf dağıtımı yapıldı ve DPÜ AKUK Eğitim ve Kültür çadırına geçildi. Saygı duruşu ve  İstiklal Marşıyla törenimiz başladı. Çanakkale Zaferini anlatan belgesel ve videolar izlendi. Klübümüzün yeni üyelerinden Ali ÖZYURT  ‘Çanakkale ‘ şiirini okudu. DPÜ AKUK ve DPÜ Ata Sporu ve Binicilik Klübü Danışman Hocaları konuşamalarını yaptılar. Daha sonra Klüb başkanımız Leyla Nur YÜKSEL ve yardımcı eğitmenimiz Nurten YEŞER’in gün içinde Çanakkale Şehitlerini anmak için yaptığı Yellice Zirvesindeki anlamlı video izlendi. DPÜ AKUK Klüb başkanı Leyla Nur YÜKSEL konuşmasını gerçekleştirdi.Törenimiz kapandı. Kurulan düzenekte katılımcılarımız ok atımı yaptı. Aşureler dağıtıldı.  Daha sonra sıraya geçip meşaleler eşliğinde üniversitemiz içinde klüp binamızın önünden başlayıp Rektörlük binası ve Antik Tiyatro ya kadar yürüyüş gerçekleştirdik. Antik Tiyatro nun önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra Eğitim Fakültesi, Mühendislik, Fen Edebiyat Fakültelerinin önünden gecerek DPÜ AKUK binamıza kadar yürüdük ve yürüyüşümüzü sonlandırdık.

 

====================

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Yellice Zirve Tırmanışı

          Faaliyetimiz 19 Mart 2016 tarihinde saat 09.00 da Kütahya Saat Kulesi önünde başladı. Tırmanışa başlamadan önce yağmurluk, tozluk ve üniforma dağıtımıyla sıraya geçtik. Malzeme kontrolünden sonra saat 09:30’da tırmanışa başlandı. 09:50’de nefes molası verdik. 09:55’te yürüyüşe tekrar başladık. 11:30’da ihtiyaç ve su molası verdikten sonra yürüyüşe devam ettik. Tozluklarımızı yenileyerek karlı zeminde daha rahat yürüdük. Tırmanışımızın sonunda 14:00’da Yellice Dağı’nın zirvesindeydik. Verilen ihtiyaç molası ardından tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatımızda senaryomuz tırmanışta bir kişi düşmüş sağ el ve ayak bileğinde şişlik ve ağrı, mide bulantısı ve hipotermi bulguları vardı. Yeni üyelerimiz müdahalede bulundular. Daha sonra “Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.” yazılı pankartımızı, üniversite, kulüp ve Türk bayraklarını açarak fotoğraf çekildik. 14:45’te malzemelerimizi ayarlayarak inişe başladık. 16.00 da ihtiyaç molası verdik ve tozluklarımızı çıkardık. 17.00 da Kütahya saat kulesinde sıraya geçip sayım yaptıktan sonra faaliyetimiz sona erdi.

          Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı, maddi ve manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Danışman Hocamız Doc.Dr.Hakan AYKUL’ a teşekkür ederiz.

           

====================

Temel İlk Yardım Kampı

11.03.2016

          Kampımız saat 17.00 da AKUK binasında başladı. Üyelerimizin yeleklerini dağıtıp, sıraya geçtikten sonra malzemelerimizi yerleştirdik. Çadır ve matlarımızı alıp göl evi mevkii çadır alanımıza intikal ettik.Emniyet şeridimizi çekip Çadırlarımızı kurduk. Çadır alanında matlarla bir düzen kurup açık havada ders işledik. Göçlerde Müdahale Eğitimimizi Yardımcı Eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL anlattı. Açık havada samimi ortamda verilen bu eğitim çok verimliydi. Eğitimin ardından akşam yemeğimizi yiyip AKUK binasına intikal ettik. Yardımcı eğitmenimiz Nurten YEŞER Afetlerde Bulaşıcı ve Salgın Hastalıklar eğitimini anlattı. Eğitimin ardından tulum ve battaniyelerimizide alarak çadır alanına intikal ettik. Çadırlara yerleştikten sonra kessin sessizlikle uykuya daldık.

12.03.2016

          Sabah 06.45 de uyandık. Sıraya geçtikten sonra kahvaltımızı yaptık. Sabah sporumuzuda yaptıktan sonra AKUK binasına intikal ettik.  İlk Yardım ve Sağlık Bilgisi eğitimine başladık. Yardımcı eğitmenimiz Leyla Nur Yüksel in hareketli anlatımıyla eğitim verimli geçti. Daha sonra Eğitmenimiz Mehmet Mete ÇETİNKAYA Ekip ve Liderlik eğitimini anlattı. Verilen aradan sonra verilen ilk yardım eğitimini maketler üzerinde uyguladık. Binamızın ön tarafında çimler üzerinde parkur kurduk. Travma tahtasına hasta bağlama, askeri sedyeye hasta bağlama, yetişkin. Çocuk ve bebekte TYD, atel çeşitleri, tansiyon ölçümü,ilk yardım çantasında ki malzemeler, kategorilerinde bütün üyeler uygulama yaptı. Alınan teorik eğitim hafızalara yerleşti. Daha sonra akşam yemeği yenildi. Yemekten sonra teorik İlk yardım eğitimimize devam ettik. Eğitim bittikten sonra sıraya geçtik ve çadır alanına intikal ettik. Kesin sessizlik sağlandı.

13.03.2016

          Bu sabah saat saat 07.45 uyandık. Sıraya geçtik. Sayım yaptıktan sonra kahvaltımızı yapmak için yerleştik. Kahvaltımızı yaptıktan sonra çadırlarımızı topladık. Çadır alanının mıntıka temizliğini yaptıktan sonra eşyalarımızı paylaşıp yüklendik ve AKUK binasına intikal ettik.Getirdiğimiz çadır, tulum , battaniye vb. Malzemelerin temzliğini yaptık ve binamızı düzenli bir şekilde yerleştirdik. Daha sonra binamızın temizliğini yapıp biraz dinlendik. Verdiğimiz aradan sonra binamızın ve Eğitim çadırımızın etrafında mıntıka temizliği yaptık. Eğitim çadırımızıda temizledikten sonra sınava çalışmak üzere üyelerimize süre tanıdık. Verilen aradan sonra sınavımızı yaptık. Sınavdan hemen sonra tatbikatımızı gerçekleştirdik. Tatbikatta bir şizofren kişinin evli çifte saldırması sonucu bayanın kafasına bıçak saplanması ve eşine çevrede bulduğu cisimleri batırması sonucu sağ elinde çivi batması, sol elde uzuv kopması uygulanmıştır. Yeni üyelerimiz bizim planladığımız bu tatbikata müdahale ettiler. Daha sonra kampın ve tatbikatın kritiğini yaptık. Fotoğraf çekimi ve helalleşmeden sonra kampımız sona erdi.

                    

====================

1-7 Mart 2016 Deprem Haftası

          Faaliyetimiz saat 09.00 da malzemelerin kurulumu ile başladı. Organizasyon ve yerleşim planı Kulüp Başkanımız Leyla Nur Yüksel tarafından oluşturuldu. Tırmanma duvarının sağ köşesinden itibaren sırasıyla Kütahya AFAD’ın yemek aracı, Mercedes aracı, AFAD’ın Afet temalı resim sergisi, Afad Dalış Aracı, AFAD KBRN Çadırı , Kütahya AFAD Aracı,Kütahya  yerleşti. Tırmanma duvarının sol köşesinden itibaren ise 112 Ambulans, DPÜ Müzik Topluluğu standı, Tür Kızılayı çadırı, DPÜ AKUK standı ve çadırları, Kütahya UMKE,Kütahya İtfaiye aracı yerleşimi sağlandı.Saat 12.45 de yerleşim planı tam anlamıyla sağlanıp faaliyet alanı hazırlıkları tamamlanmış oldu. 12.45’den 14.30’a kadar slow müzik çalarak Tırmanma Duvarı alanına öğrenci ve kişilere her kurum kendi standını tanıttı.Standlara ilkokul öğrencileri,halktan kişiler,üniversite öğrencileri ve personelleri geldi ve tanıtım yapıldı. 14:30 da Kütahya Valisi Şerif YILMAZ, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi GÖREN, Kütahya AFAD Müdürünün gelmesiyle açılış başladı. Sırasıyla konuşmalarını yaptıktan sonra DPÜ Dağcılık Topluluğunun bayrağımızla iniş yaptı. Daha sonra DPÜ Müzik Topluluğunun slow müzikleri eşliğinde sırasıyla standlar dolaşıldı. Bir yandan ikramlar dağıtıldı. Her birim kullandığı malzemeleri, yaptığı faaliyetleri ve işleyişlerini anlattılar. Fotoğraf çekiminin ardından faaliyet sonlandırıldı. 

          Faaliyetimizi gerçekleştirmede katkıda bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Maddi ve Manevi destek veren Dumlupınar Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı, Kütahya AFAD, Kütahya UMKE, Kütahya İtfaiyesi,  DPÜ Dağcılık Topluluğu, DPÜ Müzik Topluluğu, Türk Kızılayı’ na teşekkür ederiz.

                 

====================

10.Temel Afyon Arama Kurtarma Kampı

1. GÜN 07.02.2016

          07.30 da AKUK binasında toplanmamızla faaliyetimiz başladı. Faaliyetimiz için gerekli olan malzemelerimizi otobüse yükledik. 09.30 da Afyon'a gitmek üzere yola çıktık. 11.00 da Afyon AFAD'a ulaştık. Malzemelerimizi indirip AFAD ın binasına düzenli bir şekilde yerleştirdik. İş bölümü yapıp ikiye ayrıldık. Bir ekip çadırkurulumunu diğer ekip bina temizliğini gerçekleştirdi. Öğle yemeğimizi yiyip dinlendikten sonra Yardımcı Eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL İp Bilgisi ve Düğümler eğitimini uygulamalı olarak anlattı. Verilen aradan sonra geçmişteki faaliyetlerden kalan videoları izledik. 21.00 da sedye bağlama eğitimine geçtik. Eğitimimiz bittikten sonra tulum ve matlarımızı teslim alıp çadır alanına intikal ettik. 00.30 da kesin sessizlik oluşturuldu.

2. GÜN 08.02.2016

          07.00 da uyandık. Yemekhanenin önünde sıraya geçtik sayım yaptıktan sonra kahvaltımıza başladık. Kahvaltımızı bitirip ara verdikten sonra sabah sporu yapmak için hazırlandık. Sabah sporunu yapıp eğitim için hazırlanmaya geçtik. Bugün ki ilk eğitimimiz AFYON AFAD  Arama Kurtarma Teknisyenlerinden Hüseyin Sarıkaya hocamızın Afet ve Acil Durum nedir? eğitimi oldu. Verilen aradan sonra Ahmet hocamızın Arama kurtarma nedir? eğitimine geçtik.Daha sonra öğle yemeğine geçtik. Dinlendikten sonra tekrar eğitimlerimiz başladı ve Sezai SOLAK hocamız Arama Kurtarma da Güvenlik eğitimini anlattı. Yılmaz YAZAR hocamız giyim eğitimini anlattı. Bir çay molası verip Cihat ÖZALKAN hocamızın trafik kazalarına müdahale eğitimine geçtik. Ara verdikten sonra kulübümüzün videolarından izleyip sohbet ettik. 18.00 da akşam yemeği için yemekhaneye geçtik. Yemekden sonra Yardımcı eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL İlk yardım ve Sağlık Bilgisi eğitimini uygulamalı olarak anlattı. Eğitimle birlikte eksiklerimizin farkına vardık ve verimli bir eğitimdi. Eğitimden sonra sıraya geçip çadır alanına intikal ettik. 00.00 da kesin sessizlik oluşturuldu.

3. GÜN 09.02.2016

          07.00 da uyandık. Kahvaltımızı yapıp sabah sporuna geçtik. Sporu bitirip eğitim için hazırlandık. Sivil savunma uzmanı Nail hocamız İNSARAG eğitimini anlattı. Ara verdikten sonra Ahmet ELMAS hocamız Sel ve su baskınları, Çığ eğitimini anlattı. Öğle yemeği için ara verdik ve dinlendik. 14.30 da Mustafa KARAAYMAZ hocamız Telsiz ve Haberleşme eğitimini anlatttı. Haberleşmenin, kullandığımız telsizlerin önemini daha iyi anlamışolduk. Ara verdikten sonra Sağlık Memuru Ramazan Özdemir hocamızdan da hijyen eğitimi aldık.Ara verip dinlendikten sonra öğrendiğimiz düğüm çeşitlerini hem pekiştirmek hemde eğlenmek için bir oyun oynadık. Daha sonra akşam yemeğine geçtik. Yemekten sonra eğitim salonuna geçip Yaralı Taşıma Eğitimini aldık ve bu eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlamak için bir oyun oynadık. Günün değerlendirmesini yaptıktan sonra sıraya geçip çadır alanına intikal ettik ve 01.00 da kesin sessizlik oluşturuldu.

4. GÜN 10.02.2016

          Güne erken başlayıp bugün 04.00 da tatbikat yaptık. Daha sonra saat 07.00 da kalktık. Kahvaltımızı yapıp sabah sporuna gectik. Ara verip dinlendikten sonra İp bilgisi ve düğümler eğitimini Taner ALTUN hocamız anlattı. Eğitim 12.30 a kadar teorik olarak anlatıldı. Düğümleri çok iyi pekiştirdik. Öğle yemeğine gectik. Ara verip sedye bağlama ve yaralı tahliye etme eğitimine geçtik. Uygulamalı olan bu eğitim çok verimli geçti. Eğitimimiz bittikten sonra ara verdik. Akşam yemeğine geçtik. Yemekten sonra eğitim salonuna geçtik. Eğitmenimiz Mehmet Mete Çetinkaya ile sohbet ettik. 23.30 da kesin sessizlik oluşturuldu.

5. GÜN 11.02.2016

          Saat 07.00 da uyandık. Kahvaltı ve sporumuzu apıp eğitime geçtik.Mustafa KAARAAYVAZ ve Kadir ZORLU hoclarımızın anlatımıyla Arama Malzemelerinden Sismik Akustik ve Search cam anlatıldı. Uygulama olarak tekrar edilmeside pekişmesini sağladı. Ara verdikten sonra öğle yemeğine geçtik. Yemekten sonra ara verip dinlendik. Daha sonra enkaz alanına intikal ettik. Süleyman KİRAZ ve Ekrem AYVAZOĞLU hocalarımız Kurtarma Malzemeleri Eğitimini anlattılar. Jeneratör,Demir Kesme,Hilti,Delici,Hidolik kesme ayırma vb. aletlerin özelliklerini, nasıl çalıştıklarını, kullanımını, bakımını, dikkat edilmesi gereken noktaları öğrendik. Çok verimli bir eğitimdi. Eğitimden sonra ara verdik.  Tatbikat yaptık. Kaybolmuş iki kişiyi bulup ilk yardım yapıp binaya getirdik. Ara verip akşam yemeğine geçtik. Yemekten sonra tatbikatın kritiğini yaptık. Eksiklerimizi görüp telafi etmek için çok iyi bir fırsattı. Kritikten sonra ara verip sosyal faaliyet olarak iplerle bir oyun oynadık. Tatbikatta oluşan üstümüzdeki gerginliği atmış olduk. Daha sonra hazırlanıp çadır alanına intikal ettik. 00.30 da kesin sessizlik oluşturuldu.

6. GÜN 12.02.2016

          07.00 da uyandık.Kahvaltı ve sporumuzu yaptıktan sonra eğitim salonuna geçtik. Yılmaz hocamız Solunum Cihazlarını anlattı. Ara verdikten sonra enkaz alanına intikal ettik. İsa hocamız Tripot sistemini anlattı. Tripotla enkaza iniş yaptık. Ara verdikten sonra Hüseyin hoca Yangın eğitimini anlattı. Daha sonra yangın söndürme tüpüyle uygulama yaptık. Ara verdikten sonra Afyon Valisiyle birlikte Ekip Kur Hayat Kurtar Projesi kapsamında sertifikalandırma törenine katıldık. İkramların dağıtımı ve fotoğaf çekimi yapldı. Ara verildikten sonra KBRN Eğitimi almak için garaja intikal ettik. KBRN aracı ve kullanılan malzemeler incelendi. Ara verdikten sonra akşam yemeğini yedik. Yemekten sonra Yardımcı Eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL   KBRN Eğitiminden eksik kalanları videolar eşliğinde bizlere  anlattı. Daha sonra tatbikat yaptık. Ardından kritiğimizi yapıp yatışa geçtik.

7. GÜN 13.02.2016

          07.00 da uyandık. Kahvaltımızı ve sporumuzu yaptık. Ara verdikten sonra kişisel koruyucularımızı alıp enkaz alanına intikal ettik.Uygulamalı olarak Enkaz Arama Kurtarma Eğitimini aldık. Daha sonra uygulamanın kritiğini yapıp öğle yemeğine geçtik. Yemekten sonra Yüksek Katlardan Yaralı Tahliyesi Eğitimini uygulamalı olarak aldık. Sistem kurulduktan sonra her üye kendi yaptığı üçlü yay düğümüyle aşağıya iniş gerçekleştirdik. 10. Afyon kampını yaptığımız için mezun üyelerimizinde katılımıyla bir program düzenledik. Pasta kesimi, slayt video sunumu, katılımcıların konuşmasıyla güzel dakikalar geçirdik. Daha sonra İbrahim ELMAS hocamız eğitmenliğiyle Telsiz ve haberleşme eğitimini alıp bir tatbikat gerçekleştirdik. Kritiğini yapıp ara verdik. Daha sonra akşam yemeğimizi yiyip yatışa geçtik.

8. GÜN 14.02.2016

          08.00 da uyandık.Kahvaltımızı yaptıktan sonra sporumuzuda yaptık. Daha sonra Afyon AFAD ın malzeme depolarını inceleyip iki farklı çeşit çadır kurulumunu uyguladık. Ara verdikten sonra İNSARAG kapsamında enkaz arama kurtarma prosedürlerini öğrendik. Kişisel koruyucu ekipmanlarımızı yanımıza alıp enkaz alanına intikal ettik. Gösterilen prosedürlere uygun arama kurtarma operasyonunu gerçekleştirip binamıza dönüş yaptık. Ara verdikten sonra yemekhanede toplanıp kampımızın kritiğini yaptık. Daha sonra binayı, kullandığımız alanları temizleyip, malzemelerimizi otobüse yükledik. Kütahya ya doğru yola çıktık. Eğlenceli bir yolculuktan sonra Üniversitemize ulaştık. Malzemelerimizi binaya yerleştirip vedalaşma merasimini gerçekleştirdik ve kampımız sona erdi.

 

====================

Kış Temel Kampı

06.01.2016 ÇARŞAMBA

          Saat 11.00 da topluluk binamızda toplandık ve kampımız başladı. Üyelerimiz tek sıraya geçti, sayım yapıldı ve yelekleri dağıtıldı. Kampın kuralları, görev dağılımı faaliyet sorumlumuz Leyla Nur YÜKSEL tarafından bildirildi. Üyelerimiz kişisel eşyalarını binaya yerleştirdiler ve defterini kalemini alanlar eğitim çadırımıza geçtiler. İlk eğitimimiz Kamp Yeri Seçimi ve Barınmaydı. Üyelerimiz Kış şartlarında barınmayı sağlayabileceğimiz yerlerde bulunması gereken özellikleri, yapmamız gereken işlemleri öğrendi. Daha sonra ara verdik. Meteoroloji ve Klimatoloji eğitimine geçtik. Eğitimimiz bittikten sonra üyelerimizle hep birlikte kişisel eşyalarımızı ve yemek malzemelerimizi alıp sıraya girdik. Sayım yapıldıktan sonra çadır kuracağımız alana intikal ettik. 10 dk aradan sonra Kış şartlarında Giyim eğitimini Doç. Dr. Hakan AYKUL hocamız anlattı. Giyimde katman sistemini, tozluk yapımı vb. konular anlatıldı. Aradan sonra diğer eğitimimiz Kış Temel Malzemelerini de Uzman Eğitmenimiz Mehmet Mete ÇETİNKAYA anlattı. Üyelerimiz kış şartlarında yapılan faaliyetlerde kullanılan malzemeleri öğrendiler. Kuvvetli lodostan dolayı çadırlarımızda oluşan hasarları gidermek için üyelerimizle birlikte çadır alanına intikal ettik. Oluşan hasarı hep birlikte giderip topluluk binamıza geri dönüş yaptık. Verilen aradan sonra Kış Şartlarında Beslenme eğitimini almak için eğitim çadırımıza geçtik. Eğitimi Yardımcı Eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL anlattı. Ara verildi ve kişisel eşyalarımızla yemek malzemelerimizi alıp sıraya geçtik. Sayım yaptıktan sonra çadır alanına intikal ettik. Nöbetçi üyelerimiz yerini aldı, diğer üyelerimizde çadırlarına yerleşti. Kesin sessizlikle herkes uyudu.

07.01.2016 PERŞEMBE

          07:00 da kalktık. Kahvaltımızı hazırladık. Sıraya geçtik ve topluluk binamıza intikal ettik. Hazırlığımızı yaptıktan sonra Yardımcı eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL İlk Yardım ve Sağlık Bilgisi eğitimini anlattı. Bu  eğitim hem uygulamalı hem teorik olarak anlatıldı. Eğitimimiz çok verimliydi. Verilen aradan sonra Doğada Seyahat eğitimi anlatıldı. Doğada yapılan yürüyüşlerde uymamız gereken kurallar anlatıldı. Eğitimden sonra ara verildi eşyalarımız alındı ve sıraya geçildi. Sayım yapıldıktan sonra çadır alanına intikal ettik. Öğle yemeğimizi yedikten sonra sıraya geçtik. Yardımcı Eğitmenimiz Leyla Nur YÜKSEL liderliğinde yürüyüşümüze başladık. Aldığımız eğitimleri uyguladık. Yürüyüşümüzü topluluk binasında sonlandırdık. Ara verip ayakkabılarımızı temizleyip atıştırmalıklarımızı alıp eğitim çadırımıza geçtik.  Sıradaki  Çığ eğitimine başladık. Eğitimimiz bitince akşam yemeğimizi hazırladık ve yedik. Yemekten sonra İlk yardım Tatbikatı düzenledik. Üyelerimizi binada toplayıp tek tek odaya alarak cisim batması, kanama, bilinç bozuklukları, TYD konularında uygulamaya tabii tuttuk. Tatbikatı tamamladıktan sonra ihtiyaç molası verip ip ve düğümler eğitimine geçtik. Hem uygulamalı hem teorik olan bu eğitimden çok zevk aldık. Eğitimden sonra kişisel eşyalarımızı aldık. Sıraya gectik. Çadır alanına intikal ettik.Nöbetçiler yerlerini aldı, diğer üyelerimiz çadırlarına yerleşti ve kesin sessizlik sağlandı.

08.01.2016 CUMA 

          08:00 da kalktık. Kahvaltımızı yaptık. Kampın son gününe geldiğimiz için çadırlarımızı topladık. Mat ve tulumlarımızı topladık. Tek sıraya geçip kamp kurduğumuz bölgenin mıntıka temizliğini yaptık. Sıraya geçip eşyalarımızı aldık ve topluluk binamıza intikal ettik. Görev dağılımı yaparak tuvalet, bina içi ve dışı mıntıka temizliği de yapıldı. Ara verildikten sonra eğitim çadırına geçildi ve Doç. Dr. Hakan AYKUL tarafından yön bulma eğitimi anlatıldı. Eğitimden sonra sınav öncesi çalımsak için üyelerimize süre verildi. Konu tekrarı yaptılar. Sınavımızı da yaptıktan sonra kritik toplantımızı yaptık. Selamlaşma ve fotoğraf çekimimizi de yaptıktan sonra kampımızı tamamladık.

                 

====================

Temel Kampçılık

04.12.2015(CUMA) (1.GÜN)

          Kampımız saat 13.30 da topluluk binamızda başladı.Topluluk başkanı liderliğinde tek sıraya geçildi ve kaç kişi olduğumuz tespit edildi.Yeni üyelerimize yelekleri  giymeleri için dağıltıktan sonra Kamp disiplini ve etiği eğitimi için çadıra geçtik.Bu eğitim bizlere kampta uymamız gereken kuralları öğretti.Daha sonra esaslar,kamp yeri seçimi ve barınma eğitimi aldık.Kampı sağlıklo bir şekilde bitirebilmek için barınmamız gereken alanın şartlarını ve nasıl olması gerektiğini öğrendik.Çadır alanına geçip çadır kurulumunu gerçekleştirdik.Teorik olarak aldığımız eğitimleri uygulama yaparak tekrarladık.Doğada ve afetlerde giyim malzemeleri eğitimi almak için dönüş yaptık.Doğada ve afette giyinme kurallarını,gerekli giyim malzemeler öğrendik.Eğitimi bitirdikten sonra akşam yemeği yedik.Çevre ve doğa biigisi eğitimine geçtil.Ara verip arazide ve afetlerde beslenme eğitimini aldık.Eğiitim bittikten sonra derse gidip eğitime katılamayan yeni üyeler için katılamadıkları eğitimler tekrar edildi.Kampın ilk gününün değerlendirilmesi yapıldı.Kamp yerine intikal edildi.Nöbet tutacak kişiler nöbet alanına geçti.Yata hazırlanmak içinn çadırlara geçildi.Kesin sessizlik sağlandı.

05.12.2015 (2.gün)

          Kampın 2.gününde saat 6.45de tüm üyeler uyandı.Tek sıraya alınan üyelerimizin sayıları alındı.Çadır alanında kahvaltımızı yaptık ve günün lk eğtimi için binaya intikal ettik.Sağlık bilgisi ve ilk yardım eğitimini  yardımcı eğitmenimz LEYLA NUR YÜKSEL tarafından hem teorik hem de uygulamlı olarak anlattı.Verilen aranın ardından Doç.Dr Hakan AYKUL hocamızın anlattığı yön bulma ve harita bilgisi eğitimine seçildi.Ekip liderinin de yardımıyla tüm üyelerin anlatılan eğitimi harita ve pusula üzerinden uygulamları sağlandı.10. dakika aradan sonra Doğada seyahat eğitimi yardımcı eğitmenimiz tarafından anlatıldı ve öğle yemeğine  geçildi.Öğle yemeği afiyetle yendikten sonra yürüyüş için hazırlıklara başlandı.Tüm hazırlık ve kontrollerden sonra yardımcı eğitmenimiz Kenan Murat AYDIN liderliğinde daha çnceden belirlenmiş rotada 1 saatlik yürüyüş yapıldı.Yürüyüşten dönüp dinlendikten sonra yardımcı eğitmenimiz Kenan Murat AYDIN tarafından Temel arama kurtarma malzemeleri eğitimi anlatıldı.Aynı zamanda yeni üyelerimizin bu malzemeleri görmeleri sağlandı.Bu eğitimin ardından akşam yemeklerimizi yedik.Yemek molasının ardından da günün son eğitimi olan İp bilgisi ve düğümler 1 eğitimi yardımcı eğitmenimiz Leyna Nur YÜKSEL tarafından anlatıldı.Aynı zamanda ekip liderlerinin eşliğinden düğümler uygulamlalı yapıldı.Verilen aradan sonra yaptığımız ıhlamurlar çildi günün değerlendirilmesi yapıldı.Verilen aradan sonra çadır alanına geçildi üyeler çadırlarına yerleştirildi.Kesin sessizlik sağlandı

06.12.2015 ( 3. Gün)

          Kalk saati 08.00 idi.Tek sıraya geçilip biaya intkal edildi.Kahvaltı yapıldıktan sonra üyeler hazırlandı ve sabah sporu yapıldı.Ara verilidkten sonra tekrar tek sıraya geçildi ve ikiye ayrdıldık.Bir ekip yardımcı eğitmenimşz Kenan Murat AYDIN liderliğinde çadır alanına intikal ekip çadırlar topladı.Çadır alanında mıntıka temizlii yapıldı ve orada bulanan malzemeler alınarak binaya dönüş yapıldı. Diğer ekip de bina içi ve dışında mıntıka temizliği yaptı.Daha sonra bİnamızda bulunan tüm Arama Kurtarma Malzemleri yardımcı eğiitmenlerimiz liderliğinde çalıştırılarak üyelerimize ayrıntılı bir şekilde tekrar anlatıldı. Ara verildikten sonra sınav öncesi üyelerim

Son Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2024, Cuma