Kis Egitimi

Kış Temel Eğitimi Kampı

13.12.2019 CUMA

Faaliyetimiz saat 16.00’da zimmet ve taahhütlerin doldurulmasıyla başladı. Daha sonra sıraya geçildi ve kamp disiplini ve kuralları okunmasının ardından çadır alanına intikal edildi. Kış şartlarında çadır kurulumu anlatıldıktan sonra çadırlar kuruldu ve binaya geri dönüldü. Akşam yemeği için kısa bir ara verildi. Daha sonra Kış Şartlarında Barınma, Kış Şartlarında Beslenme ve Kış Şartlarında Giyim Bilgisi eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından yatış için son hazırlıklar yapıldı ve çadır alanına intikal edildi.

 14.12.2019 CUMARTESİ

Sabah  saat 06.45’te kesin kalkış yapıldı. Ardından binaya intikal edildi ve sabah sporu yapıldı. Kahvaltıdan sonra eğitimlere geçildi. Kış Temel Arama Kurtarma Malzemeleri ve İlk Yardım eğitiminin ardından öğle yemeği için ara verildi. 13.30’da Çığda Arama Kurtarma Eğitimi ve düşüş eğitimlerinin uygulanmasının ardından akşam yemeği için ara verildi. Daha sonra İp Bilgisi ve Düğümler eğitimine geçildi. Eğitimin sonlarına doğru İlk Yardım tatbikatı için siren çaldı. Yaklaşık 3 saat süren tatbikatın ardından saat 03.30’da çadır alanına intikal edildi. Daha sonra Çığda Arama Kurtarma eğitimini pekiştirmek için saat 06.45’te bir tatbikat daha yaptık. Tatbikatın ardından çadırlarımızı topladık ve binaya intikal ettik.

15.12.2019 PAZAR

 Sabah yapılan tatbikatın ardından binaya intikal edildi ve sabah sporu yapıldı. Sporun ardından kahvaltıya geçildi. Daha sonra Çevre ve Doğa Bilgisi, Yön Bulma eğitimleri verildi ve öğle yemeğine geçildi. Yemeğin ardından Klimatoloji ve Meteoroloji, Doğada Seyahat eğitimleri verildi. Eğitimler bittikten sonra bina ve çevresi düzenlendi. Daha sonra kampın sınavı yapıldı. Saat 20.00’da biten sınavın ardından kampın kritiği yapıldı ve faaliyet sona erdi.

 

Son Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, Cuma