G.L.İ Egitimi

G.L.İ Tahlisiye Eğitimi

 Faaliyetimiz 12.03.2019 tarihinde saat 07.00’da Laleli Camii önünden başladı. Laleli Camii önünden üyelerimizi alan aracımızla kulüp binasına diğer üyelerimizi almak için hareket etti. Kulüp binasından 07.30’da Kütahya Tavşanlı Tunçbilek  G.L.İ  İşletmesi Müessesesine doğru yola çıkıldı. 08.30’da işletmeye ulaşıldı. Öncelikle madende giyilmesi gereken kişisel koruyucu donanımlar (çizme, kot pantolon, kot ceket, baret) herkes için tedarik edildi ve tüm üyelerin bunları kuşanması sağlandı.

Madenle ilgili bilinmesi gerekenler, maden kazaları, madendeki gazlar, madende alınması gereken tedbirler ve madende tahlisiye eğitimi hakkında bilgileri aldıktan sonra dışarı çıktık. Tek kullanımlık olan oksijen maskelerini belimize takmamız söylendi, onunla bağlantılı olan kafa lambalarımızı da taktıktan sonra madene girmeye hazır hale geldik. Madene girdiğimizde başlarda çok etkili olan soğuk hava aşağı doğru indikçe kayboldu. Madenin ayağı yani asıl kömürün çıkarıldığı kısma gidiş iki buçuk kilometreydi. İçerideki hava oldukça sıcaktı. Artık madencilerin yaptığı tahkimatları ayrıca kömürü çıkardıktan sonra yeryüzüne çıkarılmak için kullanılan araç gösterildi. Aldığımız bilgiler doğrultusunda en güvenli diyebileceğimiz maden ocağının burası olduğunu öğrendik. Dönüş yoluna geçtiğimizde yürüme hızımız yavaştı bunun nedeni de  karşımızdan  gelen  rüzgar ve yokuş yukarı hareket etmemizdi.

 Yeryüzüne ulaştığımız zaman fotoğraf çektik. Ardından kafa lambalarımızı ve oksijen maskelerimizi kullanmamıza gerek kalmadığı için  G.L.İ  İşletmesine teslim ettik. Eğitim bittiği için bize verilen kişisel koruyucu donanım malzemelerini teslim etmek için aracımızla ilk geldiğimiz binaya intikal ettik. Saat 15.00’da yemekhanede yemeğimizi yedikten sonra kulüp binamıza intikal için yola çıktık. Binaya ulaştıktan sonra DPÜ-AKUK Eğitim ve Kültür Çadırında faaliyetin kritiği yapıldı. Saat 17.00’da kritik bitti ve sıraya geçildi. AKUK selamlaşmasıyla faaliyetimiz sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, Perşembe