Yangın eğitimi

İtfaiye Yangın Müdahale Eğitimi

Faaliyetimizin 26.03.2022 tarihinde saat 12.00’da Kentpark’ta toplanılarak başladı. Zimmet ve taahhütlerin yapılmasının ardından yeni üyelere yelekleri dağıtıldı. Yelekler dağıtıldıktan sonra yeni üyeler sıraya geçirildi ve eğitim disiplini ve güvenliği ile ilgili uyulması gereken kurallar okundu. Kursiyerlere gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne intikal için yola çıkıldı.

Saat 12.50’de Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne intikal gerçekleştirildi. İtfaiye Müdürlüğü’ne vardığımızda bizlere eğitim verecek olan personeller bizi kapıda karşılaştı. Personelle selamlaşmanın ardından uygulama eğitimini gerçekleştirmek üzere eğitim sahasına geçildi. Eğitim sahasına geçildikten sonra ilk olarak evlerimizde bulunan mutfak tüplerinin yanması durumunda nasıl müdahale edeceğimiz önce teorik olarak ardından ise de uygulamalı olarak gösterildi. Bu eğitimin ardından Yangın Söndürme Tüpünün (KKT) kullanım esasları ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından ise verilen bu eğitimde kursiyerlerimiz tarafından uygulamaya döküldü.

Yangın tüpü kullanımı ile ilgili eğitim tamamlandıktan sonra olası bir yangın durumunda itfaiye personelinin yangına nasıl müdahale ettiği teorik olarak ilgili personel tarafından anlatıldı. Verilen bu teorik eğitimin ardından eğitim sahasından kontrollü bir şekilde kulübe yangını çıkarıldı. Çıkarılan bu yangına gerekli güvenlik önlemlerimi aldığımız ve kişisel koruyu ekipmanlarını kuşanmış olan üyelerimiz kontrollü bir şekilde önce yangını söndürme işlemi ardından ise de gerekli soğutma işlemlerini yaparak yangının kontrollü bir şekilde sönmesini sağladılar. İtfaiye personelinin yönlendirmeleriyle yapılmış olan eğitimimiz saat 15.45’de tamamlanmış oldu. Alınan eğitimler için ekibimiz İtfaiye Müdürlüğü Personel ile vedalaşıp fotoğraf çekimi yapıldı. Vedalaşmanın ardından ekibimiz Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden ayrıldı. Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden ayrılmamız akabinde eğitimin kritiği yapıldı ve ardından yelekler toplanarak AKUK selamlaşmasıyla faaliyetimiz sona erdi. Bu eğitim programı kapsamında bizlere eğitim veren ve her türlü desteği sağlayan Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ve görevli personellerine teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2022, Cuma