Temel Arama Kurtarma ve Temel Kampçılık Eğitimi

Temel Arama Kurtarma ve Temel Kampçılık Eğitimi

10 Şubat 2017  Cuma (1. Gün); Kampımız saat 09:00 da AKUK binasında toplanmamızla faaliyetimiz başladı. Faaliyet sorumlusu liderliğinde tek sıraya geçildi. Yelekler dağıtıldı. Kampın kuralları, görev dağılımı faaliyet sorumlumuz tarafından bildirildi. Eğitim çadırına geçildi, kamp yeri seçimi ve barınma ile ilgili eğitim verildi. Eğitimden sonra kısa bir ara veridi. Arazide ve afetlerde temel beslenme bilgisi eğitimine geçildi. Daha sonra kamp alanına geçilip çadır kurulumu uygulamalı olarak gösterildi. Her yeni üye kullanacağı çadırı kurdu. Öğlen yemeği yenildikten sonra arama kurtarma ve temel bilgiler eğitimi anlatıldı. Kısa bir ara verildi ve diğer eğitime geçildi. Doğada ve afetlerde temel giyim bilgisi ve malzemeler anlatıldı. Giyimde katman sistemini, tozluk yapımını vb. konular öğretildi. Daha sonra akşam yemeği 19:30 da yenildi ve sosyal faaliyet yapıp saat 23:00 da yatışa hazırlandık. 00:00 kesin yatış verildi.

11 Şubat 2017 Cumartesi (2.gün); Sabah saat 07:30 da kalkıldı. Çadır alanında kahvaltı yapıldı. Sonra tek sıra halinde eğitim çadırına intikal ettik. Bir süre aradan sonra sosyal faaliyet yapıldı. Sonra kutarma psikolojisi ve psikososyal destek, kurtarma çalışanları,  kurtarmacının sahip olması gereken özellikler eğitimleri anlatıldı. Eğitimden sonra öğle yemeğine geçildi. Akuk binasının önündeki boş alanda öğle yemeği yenildi. Yemekten sonra ara verildi. Sonrasında arama kurtarma ekip kompozisyonu ve organizasyonu, arama kurtarmada güvenlik, arama kurtarma operasyon süreci eğitimleri anlatıldı. Eğitimlerden sonra akşam yemeğine geçildi. Yemekten sonra uzun bir ara verildi. Aradan sonra sağlık bilgisi ve ilk yardım eğitimi anlatıldı. Saat 23:00 da yatmak için hazırlanıldı, çadır alanına gittik.00:00 da kesin sessizlik sağlandı.

                                            

12 Şubat 2017 Pazar (3.gün)

Sabah saat 07:30 da kalkıldı. Eğitim çadırına intikal edildi. Her sabah olduğu gibi ekip uyumu için toplu bir dans faaliyeti yapıldı. Daha sonra kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra eğitim çadırında kentsel arama kurtarma eğitimi anlatıldı. Eğitimden sonra öğle yemeğine geçildi. Bir süre aradan sonra ipli erişim eğitimi anlatıldı. Motivasyon için eğitim arasında müzik dinleme faaliyeti yapıldı. Akşam yemeği yenildi. Yemekten sonra ip bilgisi ve düğümler 1 eğitimi anlatıldı. Bir süre aradan sonra saat 23:00 da yat hazırlığına başlanılıp, saat 00:00 da çadır alanında kesin sessizlik sağlandı.

13 Şubat 2017 Pazartesi (4.gün); Sabah saat 07:30 da kalkıldı. Çadır alanında kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra sıraya geçildi. Tek sıra halinde eğitim çadırına intikal edildi. Müzikle beraber sabah egzersizi yapıldı. Egzersizden sonra AFAMER’e geçtik. İpsiz erişim, indirme ve yükseltme tekniği eğitimleri uygulamalı olarak verildi. Daha sonra öğle yemeğine geçildi. Bir süre aradan sonra kazazede yönetimi- triaj ve ilk yardım eğitimi uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimden sonra akşam yemeğine geçildi. Yemekten sonra İp bilgisi ve düğümler 1 eğitimi anlatıldı. Daha sonra herkesin birbirinin ismini öğrenmesi için battaniye oyunu oynandı. Saat 23:30 da çadır alanına intikal edildi.00:00 da kesin sessizlik sağlandı.

14 Şubat 2017 Salı (5.gün); Sabah saat 07:30 da kalkıldı. Tek sıra halinde binaya intikal edildi. Sabah egzersizini müzik eşliğinde yaptık. Daha sonra sabah kahvaltısını binanın yanındaki boş alanda yaptık. Kahvaltıdan sonra AFAMER’e geçildi. Yük kazanımı- makara sistemleri anlatıldı. Bir süre ara verildi ve öğle yemeği yenildi. Aradan sonra kazazede tahliyesi eğitimi anlatıldı. Akşam yemeği yemek için binaya intikal edildi. Akşam yemeği yenildikten sonra hamama gidildi. Hamamdan gelindikten sonra saat 23:00’da yat hazırlığına başlandı. Saat 00:00 da çadırda kesin yatış ve sessizlik sağlanıldı. 2 saat sonra tatbikat için siren çaldı. Herkes kaldırılarak sürpriz pasta servisi yapıldı. Pasta yendikten sonra kesin yatış ve sessizlik sağlandı.

15 Şubat 2017 Çarşamba (6.gün); Tatbikattan dolayı saat 10:00 da kalkıldı. Sabah egzersizi müzik eşliğinde yapıldı. Sonra kahvaltı yapıldı. Sonrasında eğitim çadırına geçildikten sonra arama kurtarma Ekipman malzemeleri ve saha uygulamaları eğitimi uygulamalı olarak gösterildi. Tüm yeni üyeler uyguladı. Bir süre ara verildi ve öğle yemeğine geçildi. Dinlendikten sonra harita bilgisi ve yön bulma, yön bilgisi eğitimi anlatıldı. Uygulamalı olarak herkese pusulalarla gösterildi. Ara verildi. Akşam yemeğine geçildi. Yemekten sonra bir süre Motivasyon için müzik dinlenildi. Daha sonra temel arama kurtarma malzemeleri eğitimi anlatıldı. 23:00 da yat hazırlığı yapıldı.00:00 da kesin yatış sağlandı.

16 Şubat 2017 Perşembe (7. Gün); Saat 07:30 da kalkıldı. Sabah egzersizi müzik eşliğinde yapıldı. Sonra kahvaltı yapıldı. Eğitim çadırına geçildi. Yangın bilgisi ve yangında arama kurtarma eğitimi, tehlikeli maddeler eğitimi anlatıldı. Ara verildi ve öğlen yemeğine geçildi. Dinlenildikten sonra KBRN saldırıları ve kazalarda arama kurtarma eğitimi, diğer jeolojik, klimatik, teknolojik ve sosyal afet ve acil durumlarda koruma ve arama kurtarma eğitim anlatıldı. Ara verildi ve akşam yemeğine geçildi. Eğitimlere devam etmek üzere eğitim çadırına geçildi. Afet ve olağan dışı durum yönetimi eğitimi, doğada seyahat eğitimi anlatıldı. Ara verildi. Yat hazırlığına başlanıldı. 00:00 da kesin yatış sağlandı.

17 Şubat 2017 Cuma (8.gün);  Sabah saat 08:00 da kalkıldı. Sabah egzersizi yapıldı. Daha sonra kahvaltı binanın yanındaki boş alanda yapıldı. Bir süre ara verildi. Aradan sonra kamp alanımızı toplamak üzere kamp alanına gidilip çadırlar ve malzemeler toplandı. Aradan sonra eğitim çadırına geçildi. Çevre doğa koruma bilgisi eğitimi, temel haberleşme eğitimi anlatıldı. Öğle yemeği yenildi ve kısa bir aradan sonra yeni üyelere aldıkları eğitim doğrultusunda kamp sınavı yapıldı. Sınav sonrası bina çevresi mıntıka temizliği ve çadır düzenlemeleri yapıldı. Tüm faaliyetin değerlendirilmesi yapılmak üzere eğitim çadırında kritik yapıldı. Daha sonra birbirimizle vedalaşıp kamp sonlandırıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, Pazartesi