Arama Kurtarma Yarışması

Üniversitelerarası Arama Kurtarma Yarışması

26.05.2022

     Sabah saat 05.00’da Kastamonu’ya yola çıkmak üzere Kütahya Belediyesi önünde toplanıldı ve ardından Kastamonu’ya intikal için yola çıkıldı. Saat 13.00’da Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampına ulaşıldı ve kayıt işlemlerimiz yapıldı. Kayıt işlemlerinin ardından topluluk üyelerimizin konaklama yapılacağı yere geçildi ve eşyalarımız yerleştirildi. Eşya yerleştirmenin ardından akşam yemeği yenildi. Akşam yemeğinden sonra ise takım sıralaması için kura geçildi ve 9.Takım olarak yarışmada görev aldık.

27.05.2022

     Sabah saat 07.30’da kalkıldı. Saat 08.00’da sabah kahvaltısı yapıldı. Yapılan kahvaltının ardından üyeler ile yarışma hakkında genel durum değerlendirmesi ve brifing yapıldı. Saat 13.30’da yarışmanın ilk parkuru olarak İp Üzerinde Yapay Tırmanış Etabına geçildi. Bu etapta topluluğumuzun altı üzeri tırmanış yaptı. Tırmanışın ardından öğle yemeği için Yolkonak Gençlik Kampının yemekhanesine geçildi ve öğle yemeği yendi. Öğle yemeğinin ardından Doğada Kayıp Arama Etabı için topluluk üyeleri ile hazırlık ve GPS kullanımı tekrar edilerek uygulandı. Saat 19.00’da Doğada Kayıp Arama Etabı için AKUK ekibi olarak bizlere belirtilen parkura girdik ve böylelikle yarışmanın ikinci etabını da tamamlamış olduk. Doğada Kayıp Arama Etabının ardından akşam yemeği yendi ve ekibimiz istirahat ve dinlenme için konaklama alanına geçildi.

28.05.2022

   Sabah saat 07.30’da kalkıldı. Saat 08.00’da sabah kahvaltısı yapıldı. Yapılan kahvaltının ardından üyeler ile yarışma hakkında genel durum değerlendirmesi ve brifing yapıldı. Yapılan brifingin ardından yarışmanın 3. Etabı olan AADYM & Sahaya Giriş & Arama ve Kurtarma Etabına geçildi. Bu etapta topluluğumuzun üyeleri il olarak Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine kayıt ardından sahaya giriş süreci ve arama ve kurtarma alanındaki bilgi ve becerileri sergilemek üzere sahaya çıktılar. Bir saatlik süre zarfı içerinde ekibimiz bu aşamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olup kazazedeyi güvenli alana ulaştırmayı başarmışlardır. Bu etabın ardından ekibimiz öğle yemeği için yemekhaneye geçip öğle yemeğini yedikten sonra dinlenmek üzere konaklama yerlerine geçmişlerdir. Birkaç saatlik dinlenmenin ardından girilen 3. Etabın durum değerlendirmesi ve kritiği yapılmıştır.

29.05.2022

   Sabah saat 07.30’da kalkıldı. Saat 08.00’da sabah kahvaltısı yapıldı. Yapılan kahvaltının ardından üyeler ile yarışma hakkında genel durum değerlendirmesi ve brifing yapıldı. Yapılan brifingin ardından yarışmanın son etabı olan Bilgi Yarışmasına girmek üzere sınav alanına geçildi. Topluluğumuzdan 3 üyemiz yarışamaya girmek için yerleri aldılar. Saat 10.00’da bilgi yarışması başladı. 30 sorudan oluşan bilgi yarışması ekip üyelerimizden başarılı bir şekilde tamamlanmış olup akabinde ise genel sonuçların açıklanması için toplanma alanına tüm Arama Kurtarma Toplulukları çağırıldı ve ardından dereceye giren topluluklara ödülleri takdim edildi. Yapılan ödül törenin ardından Kütahya’ya geri intikal için hazırlanıldı ve yola çıkıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022, Perşembe