Eğitim Kampı

Temel Arama Kurtarma Eğitim Kampı

03.12.2021

Saat 16.00’da taahhüt ve zimmetlerin dağıtılmasıyla faaliyetimiz başladı. Binanın önüne çadırlarımızı kurduktan sonra kısa süreli bir mola verildi. Molanın ardından Arama Kurtarma Temel Bilgileri eğitimi için Eğitim ve Kültür Çadırına geçildi. Arama Kurtarma konusunda temel bilgiler anlatıldıktan sonra afet esnasında ya da sonrasında afetzedelerin veya enkazda çalışanların psikolojilerini anlayabilmek için Kurtarma Psikolojisi ve Psikososyal Destek eğitimi verildi. Bu eğitimin ardından Kurtarma Çalışanları, Kurtarmacının Sahip Olması Gereken Mesleki ve Kişisel Özellikler eğitimi verildi. Verilen bu eğitimlerin ardında faaliyete katılan üyelerimizin sohbet ve anılar ile beraber kısa şekilde video gösterimi gerçekleştiridi. Bu sosyal faaliyetin ardından yatış hazılığı yapıldı ve kesin sessizlik verildi.

04.12.2021

Sabah saat 07.45’de kalkıldı ve 08.15’e kadar sabah sporu ve dans yapıldı.08.15’den 09.00’a kadar kahvaltı yapıldı. Saat 09.00’da Arama Kurtarma Ekip Kompoziyonu ve Organizasyonu eğitimi için Eğitim ve Kültür Çadırına geçildi ve saat 10.50’ye kadar eğitim devam etti.10.50’ de mola verildi. Saat 11.00 ile 11.50 arası Arama Kurtarmada Güvenlik eğitimi verildi. Eğitimin ardından öğle yemeği için bir saatlik bir ara verildi. Daha sonra Arama Kurtarmada Güvenlik ardından Arama Kurtarma Operasyon Süreci eğitimleri verildi. Ardından akşam yemeği için bir saatlik ara verildi. Akşam yemeğinin ardından Eğitim Çadırına geçildi ve İpli Erişim eğitimi ve  İndirme -Yükseltme Tekniği, Yük Kazanımı/ Makara Sistemleri eğitimleri verildi. Eğitimin ardından yatış için son hazırlıklar yapıldı ve saat 01.00’da kesin sessizlik verildi. Gece saat 03.30 sularında tatbikat için siren çalındı. Yeni üyeler siren sesiyle beraber çadırlarından çıkmaya başladılar. Senaryo gereği göl evi mevkiinde kaybolan bir kişiyi aramak üzere yola çıkıldı. Göl evi mevkiine gelindiğinde gözle ve sesli arama ile kazazedeye ulaşıldı. Ulaşılan kazazedeye gerekli müdahaleler yapıldı ardından binaya geri dönüş yapıldı ve tatbikatımız sonra erdi  

05.12.2021

Sabah saat 07.45’de kalkıldı ve 08.15’e kadar sabah sporu ve dans yapıldı. Daha sonra 08.45’e kadar kahvaltı için ara verildi. Kahvaltının ardından Eğitim Çadırına geçilerek Kentsel Arama Kurtarma Eğitimine geçildi. Saat 13.00’da öğle yemeği için bir saatlik ara verildi. Öğle yemeğinden sonra Triyaj ve İlkyardım Eğitimi verildi. Eğitimler bittikten sonra genel bina temizliği yapıldı. Temizliğin ardından  kritik yapıldı. Saat 21.30’da AKUK selamlaşmasıyla Temel Arama Kurtarma Eğitim Kampının birinci modülü sona ermiş oldu.

10.12.2021

Sabah saat 16.00’da taahhüt ve zimmetlerin dağıtılmasıyla faaliyetimiz başladı. Binanın önüne çadırlarımızı kurduktan sonra kısa süreli bir mola verildi. Molanın ardından Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi ve Temel Haberleşme Bilgisi eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından kampa katılan arkadaşlarımıza akşam yemeği için ara verildi aradan sonra yatış hazırlığı yapıldı ve saat 01.00’da kesin seslik verildi.

11.12.2021

Sabah saat 07.45’de kalkıldı ve 08.15’e kadar sabah sporu ve dans yapıldı. Daha sonra 09.00’a kadar kahvaltı için ara verildi. Kahvaltının ardından Arama Kurtarma Ekipman/Malzemeleri ve Saha Uygulamalarına geçildi. Bu eğitim için bina önü ve çevresinde 4 sektör oluşturuldu. Sektörlerden birinde Kütahya AFAD Personeli, diğer sektörlerde de kulübümüz asil üyeleri, yardımcı eğitmenleri ve eğitmenleri tarafından malzemelerin ve saha ekipmanlarının teorik ve uygulamalı eğitimleri verildi.  Saat 12.00 ile 13.00 arasın bir saatlik öğle yemeği için mola verildi. Öğle yemeğinin ardından Arama Kurtarma Ekipman/Malzemeleri ve Saha Uygulamaları eğitimin kalan kısmı tamamladı ve bu eğitimi ardından Kazazede Tahliyesi Eğitimine geçildi. Saat 18.30 ila 19.30 arası bir saatlik akşam yemeği molası verildi. Akşam yemeğinin ardından Kazazede Tahliyesi Eğitiminin uygulamaları yapıldı. Eğitimin ardından yatışa hazırlık yapıldı ve 00.45’de kesin sessizlik verildi. Gece saat 02.45’de tatbikat başladı. Senaryo gereği Kütahya’da olan depreme müdahale için Acil Durum Koordinasyon Merkezine gidildi. ADKM’den alınan bilgiler doğrultusunda depreme müdahale etmek için yola çıkıldı ve yeni üyelerin sabah uygulamalı eğitimde öğrendikleri malzemeleri kullanarak oluşturulan enkazlar da kurtarma ve tahliye çalışması yaptılar. Kazazedeler kurtarıldıktan sonra ekip içinde kısa bir brifing yapıldı ve sonrasında yeni üyeler tekrar çadırlarına geçtiler.

12.12.2021

Sabah saat 07.30’da kalkıldı ve 08.00’e kadar sabah sporu ve dans yapıldı. Daha sonra 08.30’a kadar kahvaltı için ara verildi. Kahvaltının ardından İlkyardım Eğitimi için AFAMER’e intikal edildi. Verilen İlkyardım Eğitimi ardından Temel Yaşam Desteği tüm üyeler tarafından yapıldı. Yapılan uygulamalı ve teorik İlkyardım eğitiminin ardından Harita Bilgisi ve Yön Bulma Eğitimi verildi. Eğitimin ardından saat 13.00’da öğle yemeği için bir saatlik ara verildi. Öğle yemeğinin ardından Diğer Afetlerden Korunma Eğitimi, Tehlikeli Maddeler ve Temel KBRN Bilgisi ve  Yangın Bilgisi ve Yangına Müdahale Eğitimi verildi. Eğitimlerden sonra akşam yemeği için ara verildi. Akşam yemeğinden sonra asil üyelik yazılı sınavı yapıldı. Sınavdan sonra kampın kritiği yapıldı. Daha sonra sıraya geçildi ve AKUK selamlaşmasıyla faaliyet sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2021, Çarşamba