Eğitim kampı

Temel Arama Kurtarma Eğitim Kampı

08.12.2017 Saat 16.30’da kampımız başladı. Sıraya geçildi. Çadır atılımı için çadır alanına intikal edildi. 18.00’a kadar çadır atıldı binaya geri döndük. Yarım saat yemek molası verildi, daha sonra eğitime geçildi. Temel Arama Kurtarma Eğitimi verildi. Yaklaşık iki buçuk saat süren eğitimin ardından 20 dakika aradan sonra KBRN eğitimine geçildi. Bir saat süren eğitimin ardından kısa bir sosyal faaliyet yapıldı. Önceki senelerde yapılan tatbikat videoları izlendi ve eğitim fotoğrafları gösterildi. Ardından yatış müziğimiz çalındı ve 00.00’da yatışa geçildi.

09.12.2017 Bugünümüz gece tatbikattan dolayı erken başladı. Saaat 04.15’ te tatbikata kaldırıldı. Tatbikatın konusu biraz değişikti bu sefer. Binaya intikal ettikten sonra yeni üyeler eğitim çadırına alınıp kısa bir süre bekletildi. Daha sonra hocalarımız, hazırladığı kısır ve bisküvili yaş pasta ile eğitim çadırına girdiler. Çok güzel bir sürpriz oldu ve herkes memnun kaldı. Yiyeceklerimizi yedikten sonra tekrar çadır alanına gidip yatışa geçtik. Sabah 06.45 kesin kalkış yapıldı. Saat 08.00’a kadar sabah sporu ve dansı yapıldı. Sabah kahvaltı için 45 dakika mola verildi. Daha sonra AFAD eğitim aracı geldi. Eğitimimiz arama kurtarma ekipman malzemeleri ve saha ekipmanlarıydı. Saat 14.00’a kadar dışarıda uygulamalı eğitim aldık. Daha sonra bir buçuk saat  öğle yemeği arası verildikten sonra  tekrar eğitim için eğitim çadırına geçtik. Kazazede tahliyesi eğitimi aldık. Uzun bir eğitimin ardından uygulamalı sedye sabitleme teknikleri öğrenildi ve uygulandı. 01.00’da yatış için hazırlık yapıldı,01.30’da kesin yatış yapıldı.

10.12.2017 Bu günümüzde tatbikat sireni ile başladı. Saat 03.15’te çalan bu siren bizi her zamanki gibi ürkütmüştü. Sıraya geçtik ve bu seferki tatbikatın daha yoğun geçeceğini ve kapsamlı bir tatbikat olacağını anlamıştık.Hızlı bir şekilde binaya intikal edip operasyonun kısa bir bilgilendirmesi yapıldı.Yeni üyeler ekiplerini hazırlamak üzere çadıra geçti.Komuta kontrol noktası kuruldu ve ekip liderine tüm bilgi akışları sağlandı.Tüm teçhizat ile birlikte kayıp olan iki sarhoş genç adamı doğada arama kurtarma tekniklerini kullanarak aramaya koyulduk.Yaklaşık 4 saat süren bir tatbikatın ardından tüm eksiklerimizi gördük ve bir daha ki tatbikat için bu eksiklerimizi gidermeyi planladık.Binaya intikalden sonra 15 dakika mola verildi.Moladan sonra hiç uyumadan tulumlarımızı ve çadırlarımızı toplamaya gittik.Binaya geldikten sonra sabah sporu ve dansımızı yaptık.Bir saat kahvaltı arası verildi.Moladan sonra Kazazede Yönetimi Triyaj ve İlkyardım Eğitimi için AFAMER’e çıktık.Uykusuzluk gerçekten tüm üyeleri bitkin düşürmüştü.AFAMER’de uyumamız için 1 saat mola verildi.Herkesin ihtiyacı olan bu uyku arası insana kendi yatağının ve uykunun değerini hissettirecek düzeydeydi.

Uykudan sonra eğitime geçildi.Eğitim uygulamalı ve zevkliydi.Eğitimden sonra 1 saatlik bir yemek arası verildi.Saat 13.00 da Yangın Bilgisi ve Yangında Arama Kurtarma Eğitimi verildi.Yangın tüpü kullanım aşamaları uygulamalı gösterildi.15 dakika moladan sonra Diğer Afetlerde Arama Kurtarma Eğitimine geçildi.Yaklaşık 2 saat süren bu eğitimden sonra sınava çalışmamız için yarım saat ara verildi.Sınav düzenine geçildi.Asil üyelik sınavına girdik.Sınav 45 dakika sürdü.Sınavdan sonra binaya intikal edip eğitim çadırına geçtik. Her kamp sonrası yaptığımız kamp kritiğimizi yaptık.Saat 11.00 da selamlaşma ve fotoğraf çekimi için dışarıya çıktık.Selamlaşma ve yelek teslimi yapıldıktan sonra kampımızı sonlandırdık.

 

Son Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, Salı