Engelsiz Hayat Topluluğu

 

2019 - 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİĞİMİZ

1 - ENGELSİZ BAHAR ŞENLİĞİ

2 - KÖPRÜÖREN İLKOKULU ZİYARETİ

3 - SİMAV ÖZEL EĞİTİM OKULU ZİYARETİ

4 - KİL VE MUTFAK ATÖLYESİ

5 - DOWN CAFE

6 - BİLGİLENDİRME STANTI

 

 

 

2019 - 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİĞİMİZ

1 - SADECE HİSSET

2 - ADA KÖY İLKÖĞRETİM OKULU

3 - ANA SULTAN ÖZEL EĞİTİM REHABİLİTASYON MERKEZİ

4 - ÇOCUK HAKLARI 

5 - 3  ARALIK  DÜNYA  ENGELLİLER  GÜNÜ

6 - KUŞADASI AMAÇLAR İÇİN GENÇLİK KOORDİNASYO TOPLANTISI

7 - +1 DOWN CAFE

8 - KIŞ ŞENLİĞİ

9 - ENGEL OLMA FARKINDA OL

10 -  PARAMI YÖNETEBİLİYORUM PROJESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI

 

 

 

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - +1 DOWN CAFE18

2 - EYNEGAZİ İLKOKULU ZİYARET

3 - KIŞ ŞENLİĞİ

4 - KÜTÜPHANE KURULMASI

5 - MİNİ ŞENLİK

6 - PERLİ İLKOKULU'NA ZİYARET & ŞENLİK

7 - KALKINMA HEDEFLERİ ATÖLYE ÇALIŞMASI

8 - + 1 DOWN CAFE

9 - 23 NİSAN DOWN CAFE

10 - ÇALIŞTAY PROĞRAM AKIŞI

11 - EBRU VE EĞİTSEL OYUNLAR ETKİNLİĞİ

12 - KÖPRÜÖREN İLKOKULU MİNİ ŞENLİK

13 - SİMAV ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ OKULU MİNİ ŞENLİK

14 - ADA KÖY MİNİ ŞENLİK

15 - DUMLUPINAR KOLEJİ MİNİ ŞENLİK

16 - SU ÖZEL EĞİTİM REHABİLİTASYON MERKEZİ MİNİ ŞENLİK

17 - ŞAHİN KÖY İLKÖĞRETİM OKULU MİNİ ŞENLİK

18 - ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

19 - ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU

 

 

 

 

 

 

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - +1 DOWN CAFE

2 - FARKINA VARMAK İÇİN

3 - DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

4 - SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK GÜNÜ

5 - EL ELE GÜNÜ

6 - ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

7 - 4. DOWN CAFE

8 - OKUL ve EV ZİYARETLERİ

9 - FENOMENLERİN YÜKSELİŞİ

10 - SOSYOPARK'TA ŞENLİK

11 - ÖDÜLLERİMİZ

12 - YEŞİLAY HAFTASI

 

 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

 

1 - FARKINDALIK DUVARI

2 - EHAT EYAF EXPO'DA

3 - EYAF EXPO 2016

4 - +1 DOWN CAFE

5 - ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

6 - ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU

 

 

      

 

 

====================

Vine Söyleşileri

          Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu 7 Mayıs Perşembe günü Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salonda "Sosyal Medya Fenomenliği" adlı söyleşi gerçekleştirdi. Topluluk başkanı Kaan KARATAŞ'ın konuşmalarıyla başlayan söyleşiye Sosyal Medya üzerinde büyük kitlelere hitap eden Vine fenomenleri Barbaros DİKMEN, Kıvanç DOLU ve Cihan AKINCI katıldı. Kaan KARATAŞ konuşmasında Engelsiz bireylerde farkındalık oluşturarak daha yaşanabilir bir dünyayı hedefliyoruz. Vizyonumuz engelsiz bir dünya oluşturabilmek diyerek sözü konuklara verdi. 

          Söyleşi sırasında büyük ilgi gören Kimya Mühendisi Barbaros DİKMEN, Avukat Kıvanç DOLU ve Jeoloji Mühendisi Cihan AKINCI meslekleri yanında videolar çekerek insanlarla iç içe olmaktan mutlu olduklarını ve bir bakıma hayallerinin gerçek olduğunu belirterek epngelli arkadaşlarında böyle bir söyleşide olmasından memnun kaldıklarını dile getirdi Öğrencilerle keyifli bir sohbet geçirdikten sonra plaketlerini teslim alan vine fenomenleri söyleşi sonunda öğrencilerle fotoğraf çekinerek söyleşiyi sona erdirdi. 

        

====================

EYAF Expo Engelsiz Yaşam Fuarı

          Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu olarak 4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezinde gerçekleşen, Üniversitemizin de Engelsiz Bilişim Platformunda tanıtımını gerçekleştirdiği, EYAF Expo Engelsiz Yaşam Fuarına, fuarın son günü 7 Aralıkta giderek fuarı inceleme fırsatı bulduk.

          Fuar Alanına saat 10.00'da giriş yapıldı. Fuarda engelliler ve yakınları için icat edilmiş teknolojik cihazlar, araçlar ve aletler hakkında bilgi alındı. Engelli arkadaşlarımız engelliler için yapılan fuar içinde gezebilecekleri özel araçlara bindirildiler.

          İlk olarak Dumlupınar Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi'nin kurmuş olduğu standı ziyaret ederek yardımlarda bulunduk. Görme engellileri anlamak için yapılan empati parkuru denendi. Parkuru tüm öğrenci arkadaşlarımız denedi ve gerçekten dışarıdan bakıldığı gibi olmadığını anladılar. Kadıköy belediyesinin standında yer alan elleri olmayan ve ayağıyla resim yapabilen bedensel engelli bir çocuğun resim sergisi gezildi.

         Türkiye'nin ilk görme engelli milletvekili olan Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva'nın konferansına üç arkadaşımız katıldı. Lokman Ayva ile görüşebilme şansını yakalayarak Üniversitemize davet ettik ve olumlu bir cevap aldık. İstanbul Büyük Şehir Belediyesiyle istişareler yapıldı. Otobüs İşletmeleri Müdürlerine görüşlerimizi bildirdik. Bölgedeki ulaşım araçları inceledik. Engelliler için yapılan asansörler incelendi ve engelli arkadaşlarımız tarafından denendi. Her stanttan bilgiler alınarak broşürler incelendi.

          Bağcılar Belediyesinin Engelliler Korosu izledik. Bağcılar Belediyesi Engelliler Korosu Koordinatörü Üniversitemizin engellilere yönelik çalışmalarını sürekli takip ettiğini dile getirerek üniversitemizde de bir gösteri yapma dileklerini bize bildirdiler. Sürekli yatmak zorunda olan engelliler için yapılmış özel şişme yataklar incelendi ve bilgi alındı. Yetenekli Engelsizler Komedi Tiyatrosu hakkında bilgiler alındı. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu standındaki yetkililerden platform hakkında bilgi alındı. Yangın anında bedensel engellilerin ve yakınlarının kullanabileceği merdivenler için yapılmış güvenli taşıma aracı denendi ve gözlemlendi.

          Diğer illerin ulaşımında ve üniversitelerinde engelliler için yapılan projeler hakkında bilgi alındı. Saat 16.00 da fuardan çıkış yapıldı. Son olarak hep birlikte Eminönü'nde yemek yenildi. Engellilere moral olması amacıyla kısa bir İstanbul turu yaptırıldı.

              

====================

Birlikteliğe Bir İmzada Sen At

       3 Aralık 2014 Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelsiz Hayat Topluluğu olarak Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak sevgi yolu girişi Şekerbank önünde düzenlemiş olduğumuz "Birlikteliğe Bir İmzada Sen At" kampanyamızda büyük bir birliktelik oluşturuldu.

       29 Ekim günü üzerinde 3 ARALIK ? (Cevabı: Sevgi Yolunda) yazılı büyük brandalarımız İtfaiyemizin yardımıyla Sevgi Yolu girişine ve Saat kulesinin karşısına asılarak günler öncesinden halkta bir merak ve ilgi oluşturuldu.

       2 Aralık günü Fakültelerde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için şehir merkezi, kafeler ve fakültelerde duyurular yapılarak ilgi oluşturuldu.

       3 Aralık Günü 10.00 da şehir merkezi sevgi yolu girişinde içinde imza kumaşlarımız, yazı tahtamızın ve afişlerimizin bulunduğu çadır kuruldu. Tişörtlerin üniversitemiz tarafından karşılandığı, baskılarının ise sponsor şirketin yaptığı; Üzerinde 3 ARALIK baskılı tişörtler giyilerek günün anlam ve önemine vurgu yapıldı. Sevgi  Yolunun girişinde halka önceden üzerinde 3 ARALIK ? yazılı olan el broşürlerimiz dağıtıldı ve onlarla karşılıklı diyalog içinde farkındalık kazandırılıp imza atmaya davet edildi.

       İçinde Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Metin Bellek, SKS Daire Başkanımız Yaşar Çakıcı, Öğretim Görevlileri, Öğrenci Konseyi ve 20 ye yakın Öğrenci Topluluğu ve esnafımızın da arasında bulunduğu 10.500 tane imza toplandı.

     Halk imzalarını attıktan sonra daha önceden yapmış olduğumuz içlerinde engellilere dikkat çekmek için yazılan yazıların bulunduğu üç boyutlu yıldızlar dağıtıldı. İmzalar atılırken eş zamanlı olarak twitterda  #DPUde3ARALIK etiketiyle gündem haline gelindi halk ve üniversite Öğrencisinin o gün bu etiketi sosyal medyada kullanması sağlandı.

    Dpü Web Tv’nin katkılarıyla Sevgi Yolundaki halka 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili; 3 Aralık Nedir? , 3 Aralık sizin için ne ifade ediyor? gibi sorular soruldu ve yakalarına önceden hazırlanmış olan kırmızı ve yeşil renkteki kurdeleler takıldı. İmzalar toplanıp, röportajlar yoğun hızıyla sürerken bize gün içerisinde desteğini esirgemeyen Can Can Çay Ocağından çaylar, tam yorulduk üşüdük dediğimiz anda etkinliğimize destek olmak isteyen David People Kütahya’dan kahveler geldi.

      Saat 16.00 ‘da Engelsiz Hayat Topluluğu olarak; Sakatlar Derneği, Beyaz Ay Derneği ve Üniversitemiz Topluluklarının da arasında bulunduğu yaklaşık 3.500 kişinin katıldığı yürüyüşe katıldık.

      Halkımızın yoğun katılımı ve ilgisiyle; Engellerin Bedende Değil Gönüllerde Olduğunu Birlik Ve Beraberliğimizle Gösterdik. 18.00 ‘de Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu’nun imzası ile imza kampanyamızı sonlandırdık ve çadırımızı topladık.

                    

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma