BESLENME HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

 

BESLENME HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

 

          ÖĞRENCİ YEMEK BURSU BAŞVURU FORMU

          BURS BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

ÖĞRENCİ YEMEK YARDIMI ÇALIŞMA TAKVİMİ

02 – 06 Ekim 2023

Birimlerde gerekli duyuruların yapılarak müracaatların alınması

09 Ekim 2023

Başvuru yapan öğrencilerin Birim Burs Komisyonunca değerlendirilmesi.

10 Ekim 2023

Kontenjan dahilinde belirlenen öğrenci listelerinin ve evraklarının Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na gönderilmesi.

13 Ekim 2023

Yemek yardımından yaralanacak öğrencilerin otomasyon sistemine tanımlanması işlemlerinin yapılması

16 Ekim 2023

Seçilen öğrencilerin yemek yardımından yararlanmaya başlamaları.

NOT: Şehit ve Gazi yakını veya engelli olan öğrencilerimiz başvuru formlarını Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teslim edeceklerdir.

       
Ünvan Adı Soyadı IP - Tel E-Posta
Şube Müdürü İbrahim KAYA 1402 ibrahimkaya@dpu.edu.tr
Uzman Diyetisyen Elif DADAK YILDIRIM 1330 - 1394 elif.dadak@dpu.edu.tr
Diyetisyen Nebiye Gülçin DENİZ 1329 - 1395 nebiyegulcin.deniz@dpu.edu.tr
Bilgisayar İşletmeni Ali Rıza IŞIK 1336 aliriza.isik@dpu.edu.tr
Bilgisayar İşletmeni Bekir AKTAŞ 1336 bekir.aktas@dpu.edu.tr
Bilgisayar İşletmeni İhsan AKTÜRK 1334 ihsan.akturk@dpu.edu.tr
Bilgisayar İşletmeni Mevlüt AKKUŞ 1391 mevlut.akkus@dpu.edu.tr
Bilgisayar İşletmeni Veli Zeki ERTÜMÜR 1348 velizeki.ertumur@dpu.edu.tr
Memur Ahmet BULDU 1336 ahmet.buldu@dpu.edu.tr
Hizmetli Mehmet GÖKÇEN 1337 mehmet.gokcen@dpu.edu.tr
Hizmetli Mustafa KOLAT 1336 mustafa.kolat@dpu.edu.tr
       
  MUTFAK MAL KABUL 1393  
       

 

ADI SOYADI : ÜNVANI :
Adnan TAŞ Aşçı
Ali KURU Aşçı
Ali SAĞ Aşçı
Büşra ESEN Aşçı
Hacer SOLMAZ Aşçı
Hüseyin KOÇER Aşçı
Mahmut KAYA Aşçı
Muammer ÖZDEMİR Aşçı
Muhammet BARDAK Aşçı
Mustafa ÖZDEMİR Aşçı
Rümeysa YAVUZ Aşçı
Ufuk PEYNİRCİ Aşçı
Mehmet DOĞAN Kasap
Ahmet GÖKÇEN Hizmetli
Ahmet KARACA Hizmetli
Cemile İLHAN Hizmetli
Dilber YAVUZ Hizmetli
Emre KISA Hizmetli
Emre YILDIRIM Hizmetli
Fatih ÖNİŞ Hizmetli
Fatma KARAALP Hizmetli
Halil İbrahim KAPLAN Hizmetli
Halime TÜRK Hizmetli
Hande KOZAĞAÇLI Hizmetli
Hatice TOKUZ Hizmetli
İsmail ÇELİK Hizmetli
Mehmet Akif DAŞ Hizmetli
Mehmet BACAK Hizmetli
Mehmet DURMUŞ Hizmetli
Mehmet SEVİNÇ Hizmetli
Melek YÜKSEL Hizmetli
Merve Gülşen ÇETİNKAYA Hizmetli
Muhammet ÇAKIR Hizmetli
Osman ALP Hizmetli
Ömer BOZKURT Hizmetli
Rıdvan TURAN Hizmetli
Selahattin CİHANGİR Hizmetli
Sinan ATILGAN Hizmetli
Şule KAN Hizmetli
Taha OK Hizmetli
Yusuf ÖZKAN Hizmetli
Burhan KISA Şoför

Üniversitemiz kuruluşundan bu yana Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir. Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır.

Üniversitemizin mutfağında pişirilen yemekler Evliya Çelebi Yerleşkesinde yer alan Bedesten ve Güzel Sanatlar Fakültesi Yemekhanelerine sevk edilerek öğrencilerin tüketimine sunulmaktadır.

Öğrencilerimiz için hazırlanan yemek menüleri öğrencilerin günlük kalori ve protein ihtiyaçları, (kadınlar için ortalama günlük 1800-2000 kcal, erkekler için 2200-2500 kcal ) mevsim koşulları, yemeklerin birbiri ile uyumu, çeşitliliği, öğrenci talebi ve yoğunluğuna göz önünde bulundurularak, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan diyetisyen/gıda mühendisi tarafından hazırlanmaktadır.

Üniversitemiz mutfağında pişirilen yemeklerin denetim ve kontrolleri ise başkanlığımız bünyesindeki muayene kabul komisyonu tarafından rutin aralıklarla gerçekleştirilmektedir. Bu kontroller yemek hazırlama ve pişirmede kullanılan hammadde ve malzemelerin alımından başlayıp son atık aşamasına kadar devam etmektedir. Aynı zamanda   depoların tertip düzen ve depolama şartlarına uygun olup olmadığı, kullanılan malzemelerin temiz ve hijyen koşullarına uygun olup olmadığı, personelin temizlik ve hijyen kurallarına uyup uymadığı gibi yemeğin sunulma aşamasına gelene kadar tüm kritik kontrol noktalarında kontroller sürekli tekrarlanmakta ve tespit edilen eksik ve aksaklar yapılan denetimler tutanak altına alınmaktadır.

Öğrenci yemekhanelerine sevk edilen yemeklerin son kontrolleri ise yemeklerin pişmesinin hemen ardından muayene kabul komisyonu tarafından ürünler mutfaktan çıkmadan önce yapılarak ‘Son Ürün Kontrol Formları’ doldurulmaktadır. Yemekler servise uygun görüldüğü taktirde her yemek çeşitinden steril numune poşetlerine yeterli miktarda numune alımı sağlanarak uygun koşullarda 72 saat süresince muhafaza edilmektedir. Pişirilen yemekler  tat, görünüş, koku, kıvam bakımından uygun bulunmadığı takdirde yeni bir alternatif menü ile değiştirilmektedir.  Ayrıca menüde yer alan herhangi bir kap yemeğin bitmesi halinde, yemek hizmeti takviye yemeğin taşınma süresi göz önünde bulundurularak en fazla 15 dk durdurulabilmekte, biten yemeğin aynısı veya muadili temin edilerek yemek servisinin devamı sağlanmaktadır.

Yemek servisinde çalışan personel temiz iş kıyafetleriyle, bone, eldiven ve kolluk kullanarak çalışmaktadır.

Yemekhanelerde yemek dağıtımı esnasında da diyetisyen/gıda mühendisi tarafından prop termometrelerle yemeklerin sıcaklık dereceleri düzenli olarak kontrol edilmekte ve öğrencilerin yeterli bir öğün tüketebilmeleri için porsiyon miktarlarının kontrolüne özen gösterilmektedir. Ayrıca öğrencimizin porsiyonunu kendisi kontrol edebilmesi adına da yemekhane girişlerinde o günkü menüde yer alan yemek çeşitlerinin standart porsiyonlarını içeren numune tepsisi bulunmakta, öğrencimiz kendi tepsisindeki porsiyon ve numune tepsisindeki porsiyon miktarını karşılaştırabilmektedir.

Yemekhanenelerde yemek servisi self servis olarak gerçekleştirilmekte olup öğrenciler servis tepsisini, çatal ve kaşığını kendisi alarak öğün tüketimini sağlamaktadır. Yemek sonrası her öğrenci kendi servis tepsisini bulaşık toplama bölümüne bırakmaktadır. Yemek servisi sürdüğü sürece masalardaki eksiklikler (masaların temizliği, tekrar servise hazır hale getirilmesi) yemekhaneden sorumlu (meydancı) servis elemanları tarafından giderilmektedir. Ayrıca servis süresi boyunca görevli personellerimiz tarafından masaların ve yemekhane genelinin düzen ve temizliği titizlik ile sağlanmakta olup öğrencilerimizin temiz ve hijyen koşullarına uygun alanlarda öğün tüketimi sağlamalarına özen gösterilmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren tüm yemekhanelerimizde elektronik turnike sistemi kullanılmakta olup; öğrenci kimlik kartlarına tanımlanan yazılım ile turnikelerden elektronik kart sistemi ile geçiş yapılmaktadır.

Üniversitemiz I. ve II. öğretim öğrencileri öğle / akşam günlük bir öğün öğrenci katkı payı ödeyerek 4 kaptan oluşan yemek hizmetinden faydalanır. Aynı gün içerisinde 2.kez öğün tüketmek isteyen öğrenciler ise (katkı payı olmaksızın) ihale bedelinin tamamını ödeyerek yemek hizmetinden faydalanır. Öğle/Akşam Yemeği aşağıdaki saatler arasında verilir.

I. Öğretim öğrencileri için (Öğle) yemeği: 11.30 – 13.30 

II. Öğretim öğrencileri için (Akşam) yemeği: 16.30 – 18. 30

Bu saatler dışında kesinlikle yemek servisi yapılamaz.

Merkezi Birimlerde; yemek hizmetinden ortalama günlük öğle 3500, akşam 1500 öğrenci elektronik kartlarını kullanarak faydalanmaktadır.

Her akademik yılın başında geçmiş yıllardaki uygulamalar, gözlenen ihtiyaçlar ve elde edilen performanslar ile bütçe imkanları ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 46. Maddesinde belirtilen sınırlar dikkate alınarak, Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen gelir düzeyi düşük ve başarılı olan 250 (ikiyüzelli )öğrenci yemek bursu alarak ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmaktadır.

Üniversitemiz ilçelerinde bulunan Fakülte ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin yemek hizmet ihaleleri de  başkanlığımız tarafından yapılarak merkezi birimlerde bulunan öğrenciler ile aynı kalite ve standartlarda yemek hizmetinden  faydalanmaları sağlanmaktadır. İlçe birimlerde ortalama günlük 800-1000 öğrenci yemek hizmetinden yararlanmaktadır.  Merkezi ve ilçe birimlerinde aylık olarak aynı menüler kullanılmaktadır. Fakülte ve Meslek Yüksekokullarındaki yemek hizmetinin belirli standartlarda yürütülebilmesi için rutin denetimler başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2024, Pazartesi