Eyaf Expo 2016

Eyaf Expo 2016

          Bu yıl 9. kez düzenlenen ve alanında Türkiye’nin tek organizasyonu olan Engelsiz Yaşam Fuarı – EYAFEXPO, bu konuda dünyanın en büyük 6 organizasyonu arasında yer alıyor. 8 yılda 31 ülkeden 170’in üzerinde şirketi 9 bin 400 ziyaretçi ile buluşturan EYAFEXPO, 1-4 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı.

         Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT) olarak Kütahya'yı ve Dumlupınar Üniversitesini temsilen EYAF EXPO'da yer aldık. Birçok büyük şirketin ve sivil toplum kurumlarının yer aldığı fuarda, Engelsiz Hayat Topluluğu tanıtım standı ile büyük ilgi topladık. Stant boyunca empati etkinlikleri gerçekleştirdiğimiz fuarda tamamen gönüllü öğrencilerin oluşturmuş olduğu "Kelimeler Engel Mi?" kılavuzu ile dikkat çeken bir rol üstlendik. Bu kılavuzda engelli bireylere karşı kullanılan yanlış tabirlerden bahsedilirken, aynı zamanda engelli bir bireyle karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiğinden bahsediliyor.

          30 Kasım 2016 Çarşamba günü itibariyle fuar alanındaki bize tahsis edilen alanda öncelikle stant kurulumu yapıldı daha sonra üniversite pikabımızın gelmesiyle birlikte stant materyalleri stant alanındaki gerekli yerlere yerleştirildi. Üniversitemiz ve topluluğumuz reklam ürünleri gerekli bölümlere kuruldu.

       1 Aralık 2016 Perşembe gününden itibaren fuar ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Birçok belediye ve şirketin bulunduğu fuarda ilk defa bir gönüllü öğrenci topluluğunun böyle bir fuarda yer alması güzel tepkiler aldı. Birçok kurumla 2017 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız projeler hakkında destek olmak istediğini belirtti. Ayrıca oluşturmuş olduğumuz kılavuzu görme engelliler alfabesi (Braille) çevirerek yaymak istediklerini belirttiler.

          4 Aralık 2016 Pazar itibariyle fuarın sona ermesiyle geri dönüş yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, Çarşamba