Okul Ziyareti

Engelsiz Bahar Şenliği

Her sene 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Bahar Şenliği’nin amacı ilkokul, özel eğitim okulu ve rehabilitasyon merkezlerinden gelen çocuklarımızın birbiri ile kaynaşması, eğlenceli bir gün geçirmesi ve başta sosyal gelişim olmak üzere diğer gelişim alanlarını destekleyici aktivitelerde bulunmasını sağlamaktır. Önceden talep etmiş olduğumuz çadır masa sandalye, sahne, gibi SKS’nin bize vermiş olduğu materyaller ve kendi hazırladığımız oyun ve materyaller okulda araçlara yüklendi ve etkinlik günü sabah saatlerinde alan kurulumu yapıldı.10.00-14.30 saatleri arasında etkinliğimiz devam etti. ( hava şartlarından dolayı erken bitirme kararı alındı.) Diğer mini şenliklerden farklı olarak etkinliğimize katılım sağlayan diğer toplulukların desteğiyle çocuklar için konser, dans gibi gösterilerde bulunmaktaydı. Çocuklar alana okullarının servisleri aracılığıyla öğretmenleriyle birlikte geldiler ve öğretmenlerinin gözetiminde geri döndüler. Ayrıca etkinlik süresince vali bey, aile sosyal politikalar müdürü ve jandarma il komutanlığı etkinliğimizi ziyaret ettiler. Tüm ziyaretçilerimizi uğurladıktan sonra eşyalarımızı toparlayıp alana bizi getiren araçla okulumuza geri döndük.

 

Köprüören İlkokuluna Ziyaret

Önceden hazırlamış olduğumuz etkinlik ve oyunlarla sosyoparkın önünden 21 Nisan 2022 tarihinde Köprüören İlkokuluna ziyaret için öğlene doğru Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın etkinlik için tahsis ettiği araç ile yola çıkıldı. Kısa süren yolculuğun ardından okula varıldı ve alan kurulumu yapıldı.  Öğlen 12 civarlarında başlayan etkinliğimiz öğleden sonra son buldu. Süreç içerisinde yüz boyamalar, balonlar, oyunlar çocukların eğlenceli bir gün geçirmesine ve aynı zamanda sosyalleşmelerine yardımcı oldu. Alanı toparlayan gönüllülerimiz çocuklarla vedalaşıp aynı araç ile okula geri döndüler.

 

Simav Özel eğitim Okulu Ziyareti

Önceden hazırlamış olduğumuz etkinlik ve oyunlarla sosyoparkın önünden Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın etkinlik için tahsis ettiği araç ile 21 Nisan 2022 tarihinde Simav Özel eğitim Okulu Ziyareti için yola çıkıldı.  Yaklaşık bir-bir buçuk saat süren yolculuğun ardından okula varıldı ve alan kurulumu yapıldı.  Öğleden önce başlayan etkinliğimiz öğleden sonra son buldu. Süreç içerisinde yüz boyamalar, balonlar, oyunlar çocukların eğlenceli bir gün geçirmesine ve aynı zamanda sosyalleşmelerine yardımcı oldu. Alanı toparlayan gönüllülerimiz çocuklarla vedalaşıp aynı araç ile okula geri döndüler.

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2022, Çarşamba