Türk İstiklal

İstiklal Harbi’nin Günümüze Yansımaları

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Emekli Tuğgeneral Dr. Osman Gazi Kandemir’in konuşmacı olduğu İstiklâl Harbi’nin Stratejisi ve Günümüze Yansımaları başlıklı konferans düzenlendi.DPÜ'de İstiklal Harbi'nin Stratejisi ve Günümüze Yansımaları Konferansı gerçekleştirdi.

Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu'nda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi ile Millî Değerleri Yaşatma Topluluğumuz tarafından düzenlenen ve Emekli Tuğgeneral Dr. Osman Gazi Kandemir'in konuşmacı olduğu etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Arif Kolay ve Doç. Dr. Erdal Aday, Fen Edebiyat Fakültemizin Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Murat Kalfa, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konuğumuz Dr. Osman Gazi Kandemir'in çok uzun yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet ettikten sonra bugün de Millî Savunma Üniversitesinde verdiği derslerle ve katıldığı konferanslarla gençliğe hizmet ettiğini kaydetti. Prof. Dr. Kızıltoprak, konuşmasının sonunda katılımlarından dolayı Dr. Osman Gazi Kandemir ile etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan  herkese teşekkür etti.

Dr. Kandemir konuşmasında İstiklal Harbi adının neden kullanıldığından söz ettikten sonra savaş öncesindeki gizli anlaşmaların hazırlanma süreci, Kurtuluş Savaşı stratejisinin nasıl oluşturulduğu, muharebelerde ordunun nasıl hareket ettiği konularında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Etkinliğin sonunda Dr. Kandemir'e günün anısına hediye sunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2024, Salı