Sözde Soykırım

Sözde Ermeni Soykırım İddiaları Karşısında Türkiye’nin İletişim Stratejisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen Prof. Dr. Serhat Ulağlı’nın konuşmacı olduğu Sözde Ermeni Soykırım İddiaları Karşısında Türkiye’nin İletişim Stratejisi başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. DPÜ'de Sözde Ermeni Soykırım İddiaları Karşısında Türkiye'nin İletişim Stratejisi başlıklı konferans düzenlendi.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda üniversitemizin Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı Prof. Dr. Serhat Ulağlı’nın yanı sıra Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Cenker, Kütahya İl Emniyet Müdür Vekili Ali Semet, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Arif Kolay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Murat Kalfa, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: DUMLUPINAR ADINA KATKI SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konferansın açılışında katılımcılara hitaben konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şunları söyledi: Sayın protokol, kıymetli konuklar, sevgili öğrencilerim, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi çok değerli bir isim taşıyor. Dumlupınar zaferinin adını taşıyor. Bu zafer Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birisi. Bu zaferden sonra Türkiye Cumhuriyetini kurduk. Üniversitemiz genç bir üniversite ama çok değerli bir ismi taşıyor. Bu değerli isme katkı sağlamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bütün gayretimiz 21. Asrı Türk asrı yapmak içindir. Bu üniversiteyi bir dünya üniversitesi yapmak istiyoruz. Bu etkinliğe katılan değerli protokol üyelerine ve öğrencilerime şükranlarımı iletiyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından sahneye gelen Prof. Dr. Serhat Ulağlı, Türkiye'nin sözde Ermeni soykırımına ilişkin iddiaları çürütme konusunda yaşadığı zorlukları, bu zorlukların nelerden kaynaklandığını ve uluslararası alanda daha etkin bir iletişim politikası için hangi adımların atılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Etkinlik, Prof. Dr. Serhat Ulağlı’ya Hv. Tuğg. Mustafa Baş ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından hediye sunulmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024, Perşembe