Türkiye ve Rusya

Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye ve Rusya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse’nin konuşmacı olduğu Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye ve Rusya konulu konferansa ev sahipliği yaptı. DPÜ'de Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye ve Rusya başlıklı konferans düzenlendi.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda, Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarih Birliği Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, rektör danışmanlarımız Prof. Dr. Arif Kolay ve Doç. Dr. Erdal Aday, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türk - Rus ilişkilerinin tarihinin yüzyıllara dayandığını kaydederek iki ülkenin ilişkilerinde genellikle dostluğun egemen olduğunu ifade etti. Rusya'nın güçlü olmasının Çin'in Uygur Türkleri'ne ilişkin politikalarına etki ettiğini kaydeden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türkiye'nin ve Rusya'nın politikalarının Kafkaslar'dan Orta Doğu'ya kadar çok geniş bir coğrafyada yer alan tüm ülkeler üzerinde etkisi olduğunu söyledi. Rektör Kızıltoprak, konuşmasının sonunda katılımlarından dolayı Prof. Dr. Osman Köse’ye teşekkür etti.

Konferanstaki konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Osman Köse, Türk-Rus ilişkilerinin tarihi, iki ülkenin bölgelerine ilişkin politikaları, dış siyaseti, yürütülen iş birlikleri ile gelecekte yaşanabilecek gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konferansın sonunda Rektörümüz tarafından Prof. Dr. Köse'ye günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2024, Pazartesi