Türkiye Afrika İlişkileri

DPÜ’de Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye - Afrika İlişkileri Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Büyükelçi Ömer Faruk Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye - Afrika İlişkileri başlıklı konferans düzenlendi. DPÜ, Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye - Afrika İlişkileri başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

İİBF Amfi-2'de Siyasal İlişkiler Topluluğumuz tarafından düzenlenen etkinliğe Büyükelçi Ömer Faruk Doğan'ın yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Duran, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Arif Kolay, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencilerimiz katıldı.

Konferansta konuşan Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, Afrika’nın konumu, şu ana kadar yaşadığı sorunlar, Afrika’daki para biriminin değeri, Türkiye-Afrika ilişkileri, Türkiye’nin Afrika’ya yaptığı ihracat, Afrika ile olan kültürel ilişkilerimiz konularında öğrencilerimize bilgiler verdi.

Etkinliğin son bölümünde öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayan Büyükelçi Doğan’a, günün anısına Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç tarafından hediye takdimi yapıldı. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

BÜYÜKELÇİ DOĞAN'DAN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye - Afrika İlişkileri başlıklı konferanstan önce Büyükelçi Ömer Faruk Doğan'ı makamında ağırladı.

Sohbet şeklinde geçen görüşmede karşılıklı iyi dilekler sunuldu. Görüşmenin sonunda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Büyükelçi Doğan'a günün anısına bir hediye sundu ve konferansta başarılar diledi. (basın)

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, Perşembe