Çanakkale Ruhu

18 Mart Çanakkale Ruhu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Tarih BirliÄŸi TopluluÄŸu tarafından Prof. Dr. Azmi Özcan’ın konuÅŸmacı olduÄŸu 18 Mart Çanakkale Ruhu baÅŸlıklı konferansa düzenlendi. DPÜ'de 18 Mart Çanakkale Ruhu Konferansı düzenlendi.

GermiyanoÄŸlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe konuÅŸmacı Prof. Dr. Azmi Özcan’ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi KasımoÄŸulları, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, akademik ve idari personelimiz ile öÄŸrencilerimiz katıldı. Konferansın açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuÅŸma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için önemini vurguladı. Çanakkale'de 18 Mart 1915'te ortaya çıkan ruhun, Türk milletinin bağımsızlığa olan inancının en büyük kanıtlarından biri olduÄŸunu kaydeden Prof. Dr. Kızıltoprak, bu inancın KurtuluÅŸ Savaşı'nda kazanılan zaferlerle defalarca perçinlendiÄŸini belirtti.

Rektörümüzün konuÅŸmasının ardından sahneye gelen Prof. Dr. Azmi Özcan, Çanakkale SavaÅŸları'nın baÅŸlangıcından sonuna kadar yaÅŸananları ve bunların hem Türk hem de dünya tarihine etkilerini ayrıntılarıyla anlattı. Çanakkale ruhunun aradan geçen 109 yılın ardından dahi Türkiye'nin her köÅŸesinde ilk günkü gibi hissedildiÄŸini kaydeden Prof. Dr. Özcan, bu ruhun günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin asli unsurlarından birine dönüÅŸtünü ifade etti. Etkinlik, Prof. Dr. Özcan'a Rektörümüz tarafından hediye sunulmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, Çarşamba