Depremzede

Depremzede ÖÄŸrencilerimiz ve Aileleri DPÜ Konukevi’nde Ağırlanıyor

KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerden etkilenen ve Evliya Çelebi YerleÅŸkemizdeki konukevine yerleÅŸtirilen öÄŸrencilerimiz ve aileleri Üniversite yönetimimizle kahvaltıda buluÅŸtu.

DPÜ, depremlerden etkilenen öÄŸrencilerimiz ve ailelerini konukevinde ağırlıyor.

Evliya Çelebi YerleÅŸkemizdeki DPÜ Konukevi'ne yerleÅŸtirilen depremzede öÄŸrencilerimiz ve aileleri için düzenlenen kahvaltı etkinliÄŸine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Åžahmurat Arık katıldı.

Etkinlikte bir konuÅŸma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal ÅŸunları söyledi:

DeÄŸerli konuklarımız, hepiniz hoÅŸ geldiniz. Önce sizler ardından da milletimize geçmiÅŸ olsun dileklerimizi sunmak istiyorum. Ülkemiz çok boyutlu etkileri olan bir deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Biz de bunun için ilk günden beri çalışmalarımızı sürdürerek bu sürce katkı sunmaya gayret ediyoruz. Depremden sonra üniversite olarak arama kurtarma topluluÄŸumuz ve gönüllü personelimizi hemen bölgeye sevk ettik. TopluluÄŸumuzdan enkaz altından kurtarılan çok sayıda canın haberini aldık. Bölgeye giden personelimiz yemek dağıttı, yardım çalışmalarına katıldı ve güvenliÄŸi saÄŸladı. Buradaki personelimiz de düzenlenen yardım kampanyalarına katıldı. Gösterdikleri bu dayanışmadan dolayı tüm personelimizle gurur duyduÄŸumu bu vesileyle belirtmek isterim.

Öte yandan depremin etkilediÄŸi bölgede yaÅŸamaya devam eden depremzedelere de önce kışlık kıyafet ve battaniye içeren 100 koli yardım, ardından da çölyak hastalarının kullanımı için glütensiz ürünler hazırlayıp gönderdik. Bölgede evi yıkılan, ağır hasar alan ve hasar durum tespiti henüz yapılmamış olduÄŸu için evlerine giremeyen depremzedelerimiz KYK yurtlarımıza yerleÅŸtirildiler. Biz de DPÜ olarak depremden etkilenen öÄŸrencilerimiz ve ailelerini konukevimizde ağırlama kararı aldık. Bu nedenle de bugün bir aradayız. Sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı beraber saracağız.

Prof. Dr. Uysal konuÅŸmasının sonunda, Üniversite olarak konukevinde ağırlanan vatandaÅŸlarımızın gereksinimleriyle yakından ilgileneceklerini bildirdi. (Basın Yayın ve Halkla Ä°liÅŸkiler)

Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, Cuma