Tiyatro Topluluğu

 

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - GENERALİN BEŞ ÇAYI

2 - EMEK İNSANLARI

3 - PANTOMİM ATÖLYESİ

4 - EĞİTİMDE YARATICI DRAMA SÖYLEŞİSİ

5 - ÇİRKİN OYUN

6 - MİMDO PANTOMİM ÇOCUK OYUNU

7 - DELİ BAYRAM

8 - BİR EVLENME VE AYI OYUNU

9 - INISHMAAN'IN SAKATI OYUNU

10 - SUSTUKLARIMIZ PANTOMİM OYUNU

11 - ASLAN DANS İLE YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

 

 

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - HAYALETLER

2 - BENİM HİKAYEM & KAPAMA PENCERENİ

 

 

 

Pinokyo

          Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu çocuk oyunu Pinokyo 26 Mayıs 2016 Kütahya Özel Başaran Yıldız ortaokulu oynandı. Minik yaramaz Pinokyo’muzun iyi bir çocuk olma yolunda verdiği çaba sonuçsuz kalmadı arkadaşları Peri, Çekirge, Arloöken ve Papağan sayesinde zorda olsa oyun sonunda gerçek bir oğlan çocuğuna dönüşmeyi başardı bu durumu babası Gepetto ile sarılarak kutladılar

           

====================

Engelsiz Çocuk Şenliği

          "10-16 Mayıs 2016 Dünya Engelliler Haftası" kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğunun düzenlediği Engelsiz Çocuk Şenliğine katıldık. Yaklaşık olarak 300 ü engelli ve 200 ü kaynaştırma grubu olan 500 çocuğun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik çocukların gülümsemelerine ortak olduk. Etkinlik boyunca oyun kostümlerimiz ile çocuklarla çeşitli oyunlar oynadıktan sonra Çirkin Ördek Yavrusu adlı çocuk oyunumuzu sergiledik.

 

              

====================

3. Sigorta Günleri

          Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu olarak 5-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında 3.Sigorta Günleri etkinliği kapsamında Sigortaman isimli oyumuzu Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Kırmızı Salonda sergiledik. Oyunumuz gerçek hayatta yaşanan olayları sigorta kavramını irdeleyerek sahneye koymuştur.

                    

=====================

3. Tiyatro Festivali

          Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini düzenlemiş olduğu 3.Tiyatro Festivaline katıldık. 26 Nisan 2016 günü  ‘’Kel Kantocu’’ oyunumuzla sahnedeydik. Oyun sonrasında festivale katılan diğer tiyatro topluluklarıyla fuayeye katıldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık.

====================

Kel Şarkıcı

          Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu yetişkin oyunu ''Kel Şarkıcı'' 27 Mart 2016 Dünya Tiyatrolar Günü’nde Kütahya Belediye Kültür Sarayı'nda oynandı. Kel Şarkıcı, absürd tiyatronun önde gelen yazarlarından Ionesco’nun Fransızca İngilizce el kitabından hiç değiştirmeden aldığı repliklerden oluşan tek perdelik oyunudur. El kitabı bir İngiliz küçük burjuva ailesi olan Smithler, hizmetçileri Mary ve dostları Martinler arasında geçen konuşmalardan oluşur. Bu oyunu üzerine konuşurken yazarın söylediği şu sözler absürd tiyatroyu yaratan duyarlılığın özeti gibidir.

           

====================

İki Efendinin Uşağı

          Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu yetişkin oyunu ‘’ İki Efendinin Uşağı‘’ 19 Nisan 2015 pazar günü Kütahya Kültür ve Ticaret Merkezinde, oynandı. İki Efendinin Uşağı İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin, 1753’te Pisa’da avukatlık yapmakta olduğu sırada yazdığı üç perdelik tiyatro eseridir. Goldoni oyunu 1745’te Antonio Sacco’nun istediği üzerine yazdıysa da, daha sonra metni yeniden elden geçirdi. Günümüze kalan, 1753 tarihli bu versiyonudur. Oyundaki karakterler, İtalyan Rönesans Tiyatrosu tarz Commedia dell’Arte karakterleridir.

                 

====================

Kukla

          Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu 27 Mart 2014 Dünya Tiyatrolar Günü’nde ‘’Kukla’’ isimli mim oyunumuzu Sevgi Yolunda sergiledik. ''Bizler önemsiz ölümlüleriz, tiyatro ise yaşamın kendisi kadar sonsuz.''

           

====================

               Tiyatro Topluluğumuz tarafından 29 Mayıs 2014 tarihinde “Şiirlerle, Necip Fazıl Kısakürek Anması” düzenlenmiştir. 

====================

            Tiyatro Topluluğu; 15 Nisan 2012 Pazar günü Kütahya Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda “Koruma İhtiyacı Olan ve Suça Sürüklenen Çocukların Korunması, Haklarının ve Esenliklerinin Güvence Altına Alınması ve İhtiyaç Duydukları Destek Hizmetlerinin Sağlanması Projesi” kapsamında, Tiyatro Kulübü Üyesi Fatma Betül YILAN’ın kaleme aldığı “ÇOCUK (H)AKLI” isimli oyunu sahnelemiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma