Drama Soylesisi

Eğitimde Yaratıcı Drama Söyleşisi

20-28 Nisan tarihleri arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen ‘’Tiyatro Festivali’’ kapsamında 22.04.19 tarihinde Yaratıcı Drama Lideri Zeynüddin  ASLAN' ın konuşmacı olarak katıldığı "Eğitimde Yaratıcı Drama” isimli konferans Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşmiştir. Öğretmen adaylarının katılımının yoğunlukta olduğu konferans, dramanın  ne olduğunu, evrelerini, temel öğeleri  ve oluşumunu konu aldı. Öğrenciler ile interaktif bir şekilde gerçekleştirilen konferans sonrasında 44 öğrenciye ücretsiz uygulamalı yaratıcı drama atölyesi verildi.
Yaratıcı drama eğitimleri çocukların iletişim kurma, empati yapma, eleştirel düşünme becerilerini geliştiriyor ve sosyalleşmelerine destek oluyor. En önemlisi de oyun yoluyla sağlanan öğrenme kalıcı hale geliyor. Bizlere hızlanan ve gün geçtikçe mekanikleşen gündelik araçlardan farklı bir deneyim yaşatacak; bilgisayarların, sosyal medyanın bize sunduğundan daha öğretici olabilecek bu öğrenme biçimi mutlaka insan öğesini içinde barındırmalı. İnsanlığın başlangıcındaki ritüellerden, günümüz spor müsabakalarına kadar oyun oynama eylemi birçok biçimde kullanılıyor.
 İnsan öğesini merkezine alan oyun oynamaya dayalı tiyatro sanatının eğitimde de kullanılması mümkün olabilir mi? İşte bu oyun oynama eylemi, eğitimde yaratıcı drama olarak karşımıza çıkıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, Pazartesi