Altaylardan

Altaylardan Tunaya Türk Tarihi

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Ortadoğu Araştırmaları ve Diriliş Topluluğu’nun  düzenlemiş olduğu Altaylardan Tunaya Türk Tarihi konulu konferans Prof.Dr.Ahmet TAŞAĞIL’ın katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda 27.11.2018 tarehinde Saat 14.00’da proğram  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Sonrasında Sayın Ahmet TAŞAĞIL’ın konuşmasıyla devam etti.

Ortadoğu’da çektiği fotoğraflar ve araştırmalarından bahseden Sayın Taşağıl ilk olarak bozkırlarda yaşayan boylar ve Peçeneklerden başlayarak birçok konuya değinmiştir.Göç konularını derin bir şekilde inceleyerek gezilerinde fark ettiği iklim değişikliklerinin etkilerini anlattı. Arkeolojinin tarih kaynaklarına çok yardımcı olduğunu göç yollarındaki kalıntıların gerçekleri gün yüzüne çıkarttığından bahsetti.

Sayın Ahmet Taşağıl kendi çektiği fotoğraflar üzerinde faydalı  ve verimli bilgilerini katılımcılara aktardı.Konuşmalarından sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Taşağıl konferans bitiminde üniversitemizin Altın anahtarı takdim edilerek proğram son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, Salı