Farkindalik Gunu

Farkındalık Günü

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu, Kaygısız Gelecek Topluluğu ve üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi gönüllü öğrencileri ile bilrikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalığı yaratmak amacıyla 02.12.2019 tarihinde  14:00-16:00 saatleri arasında sevgi yolunda etkinlik düzenledik.      

Etkinliğimize sevgi yolunda brandalarımızı açıp çocuklara verilecek balonların şişirilmesiyle başlandı. Ardından Kaygısız Gelecek Topluluğu üyelerinin müzik şenliği başladı. Müzik eşliğinde daha önceden hazırlamış olduğumuz içinde her engel türünden kardeşlerimizin ve ailelerinin kendi söylemiş oldukları cümlelerin yazılı olduğu mektuplar kütahyalı vatandaşlarımıza dağıtıldı. Mektuplar dağıtılırken palyaçolar ellerinde balonları vererek çocukları mutlu ettiler. Amacımız engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin neler yaşadığını ve neler hissettiklerini toplumumuza aşılamak ve bu konuda farkındalık yaratmaktı. 

Mektupları okuyan vatandaşlar neler hissettiklerini, günün anlam ve önemi hakkında neler düşündüklerini kısa cümlelerle ifade ettiler. Kütahya halkının dikkatini çeken ve olumlu dönüşler almamıza vesile olan etkinliğimiz bir kez daha farkındalık yaratıp halkı bilinçlendirdiğimizi gösterdi.  Etkinliğimiz kalan balonların ve mektupların dağıtımının ardından iki topluluk üyeleri ve Engelsiz Öğrenci Birimi gönüllü öğrencilerinın birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.   

           

Son Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, Pazartesi