Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Topluluğu (İEEE)

 

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FALİYETLERİMİZ

1 - BİLİŞİM SEMİNERİ

2 - BMO SEMİNERİ

3 - 7.E.E.M.DOĞRU SEMİNERİ

4 - KARİYER VE TEKNOLOJİ KONFERANSI

 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - IEEEXtreme

2 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE DOĞRU

3 - EGE BÖLGE TOPLANTISI

4 - İŞ DÜNYASINDA ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

5 - İEEE BÖLGE TOPLANTISI

 

====================

Kariyer Günü

          Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 01 Mart 2016 tarihinde saat 13.00’de Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Topluluğu (İEEE) olarak  Festo Sanayi ve Ticaret A.Ş. Temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı "Kariyer Günü" adlı seminer gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Mühendislik Fakültesi otoparkında firmaya ait Eğitim Aracı öğrencilerimizin ziyaretine açılmıştır.

           

====================

12. RLC Günleri

          RLC Günleri 2005 yılında “Elektronik Günleri” adı altında “Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganı ile yola çıkmış ve zamanla yeni konular yeni fikirler bakış açısı adı altında elektrik, elektronik, otomasyon, aydınlatma ve bilişim alanlarını da bünyesi içine almıştır. Geçtiğimiz on bir yıl boyunca kendini her zaman yenileyen ve profesyonelleşen RLC Günleri, Türkiye’de öğrenci, akademisyen ve firma işbirliğine önem veren güçlü bir köprü görevi görmesi sebebi ile “Sektörün En Bilinen Öğrenci Etkinliği” olmuştur.

          Bu sene 23-24-25 Şubat 2016 tarihleri arasında 12.si düzenlenen RLC Günlerinde Endüstri 4.0, Akıllı Ev Sistemleri, Güneş-Rüzgar Enerjisi, Yeni Nesil Robotlar, CV Hazırlama ve Kariyer, Elektrikli Araçlar, Nükleer Enerji, Satış Mühendisliği gibi konularla sektör mercek altına alındı. Dumlupınar Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğundan 12 öğrenci olarak katılım gösterdiğimiz etkinlikte yeni ve gelişmekte olan teknolojileri yakından takip etme ve sektörün önde gelen firmalarıyla iletişime geçme imkanı bulmuş olduk.

        

====================

13. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri

          Dumlupınar Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu olarak, kendi geliştirdiğimiz projelerle ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi temsil etmek amacımız doğrultusunda bu seneki ilk robotumuzu 05-06 Mart 2016 tarihlerinde 13. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'nde yarıştırma imkânı bulduk. Çizgi İzleyen kategorisinde katıldığımız yarışmaya yaklaşık 50 adet çizgi izleyen robot katılmıştır. İlk 32 arasına giren robotlar finalde yarışma imkânı bulurken, "Gezenti-1" ve "Gezenti - 2" adlı robotlarımız finallere kalamamıştır.

  

====================

TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Günü

          “O yaparsa ben de yaparım” sloganiyla yola çıkan 05 Mart 2016 tarihinde TurkishWIN ikinci kez Türkiye’nin ilk ve tek kadın odaklı kariyer gününü düzenledi. Alarko Holding Yönetim Kurulu üyesi Leyla Alaton, Young and Rubicom Ajans Başkanı Arzu Ünal, Haber Spikeri Jülide Ateş gibi alanında uzman kadın ve erkeklerin basari hikayelerini anlattığı etkinliğe yüzlerce profesyonel, girişimci ve 125 üniversiteden 1500 kadar üniversite örgencisi katildi. Üniversitemizi temsilen IEEE Topluluğu olarak katıldığımız ve paydaşı olduğumuz etkinlik oldukça verimli geçmiş ve iletişim ağımız daha da güçlenmiştir.

 


====================

13'üncü IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi

          Dünyanın teknik anlamdaki en saygın ve en büyük mühendislik topluluğu olan IEEE’nin Türkiye şubesinde her sene gerçekleştirilen IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi’nin 13’cüsü (13th IEEE Turkey Students and Young Professionals Congress) bu yıl İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Yaklaşık 40 üniversiteden 280 genç mühendis adayının katıldığı kongre 24-28 Ağustos tarihleri arasında İzmir Üniversitesi Güney Yerleşkesi Konferans Salonunda yapıldı. Uluslararası bir kulüp olan IEEE’nin Türkiye’de bulunan üniversite kollarının düzenlemiş olduğu kongreler uluslararası üyelere de açık olup büyük bir katılım ile her yıl farklı üniversitelerde düzenlenmektedir.

Öğrenci kollarının yıllık gerçekleştirdikleri projeleri, etkinlikleri ve faaliyetleri hakkında bilgi sunma,
Ortaklaşa proje çalışmaları hakkında toplantılar,
Uluslararası teknolojik gelişmeler ve uygulanabilir projelerin belirlenmesi,
Kongre boyunca katılımcıların kariyerlerine yön verebilecek firmaların tanıtılması,
Günümüz mühendislik ve kariyer konularında eğitimler ve çalıştaylar,
Gold üyelerin katılımı ile iş hayatını tanıma fırsatı,
ITKK ( IEEE Türkiye Kardeş Kollar Projesi ) oturumu ile üniversiteler arası işbirliği ve kaynaşması, gibi temel başlıkların altında sosyal aktiviteler ile büyük ses getiren organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.

          Kongreye Türkiye’nin birçok yerinden farklı üniversite öğrencileri ile iş dünyasının içerisinde bulunan Gold üyelerinin katılması bu büyük organizasyonun en büyük avantajıdır. Uluslararası platformda teknolojide ölçüt kabul edilen IEEE’ nin düzenlemiş olduğu kongreler 400.000’ler ile ifade edilen üyelerce ilgi ile takip edilmektedir. Günümüz dünyasında teknolojinin her alanda olması açısından bu sosyal ağın daha da büyüyerek ilerlemesi ve gelişmesi bizler açısından bu kongrenin önemini bir kat daha arttırmaktadır.

        

====================

Enerji 101 Eğitimi

         

          DPÜ IEEE Topluluğu olarak aktif üyelerimizin teknik bilgilerinin gelişmesi açısından 18 Nisan 2015 Cumartesi günü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonunda Genç TÜREB(Türkiye Rüzgar Enerji Birliği) Komisyonu Kurucu Üyesi Celaleddin Can TUTAŞI'nın üniversitemizi ziyaretiyle ENERJİ101 Eğitimini gerçekleştirdik.

          Sabah saat 10.00'da başlayan eğitim öğle arasından sonra 15.30'da sona ermiştir.  Öğleden önceki bölümde kendi çalışmalarından, Türkiye ve Dünyadaki enerji sektöründen ve Genç TÜREB'den bahseden Sayın TUTAŞI, öğleden sonra enerji santrallerinin özellikleri ile kurulum ve işletmesi hakkında bilgiler vermiştir. Eğitim sonunda topluluğumuzun ve üniversitemizin enerji ile ilgili çalıştaylarda katkı sağlayabileceğini belirten Celaleddin Can TUTAŞI, kendisi de elinden geldiğince topluluğumuza destek olacağını bildirmiştir.

        

====================

4. Geleneksel Kariyer ve Teknoloji (KATEK) Günleri

         

          DPÜ IEEE Topluluğu olarak 16 Nisan 2015 Perşembe günü İİBF Amfi-2'de gerçekleştirdiğimiz "Ka4. Geleneksel Kariyer ve Teknoloji (KaTek) Günü"ne Keyifli Adamlar olarak tanınan Timur AKKURT, Ersoy YAŞAR, Murat TÜRKBIKMAZ, Ekin KOLLAMA ve Barış AKPOLAT konuşmacı olarak katılmıştır. İki oturum şeklinde söyleşi şeklinde gerçekleşen etkinliğimizin ilk oturumda sosyal medyanın insanlar üzerine etkisi, sosyal medyada ünlü olmanın kişiler üzerindeki etkisi ve kariyerin şekillenmesinde sosyal medyanın rolü üzerinde duruldu.

          İkinci oturumda ise teknolojinin insan hayatı üzerinde oynadığı rol ve nasıl kullanılması gerektiği konuları konuşuldu. Seyircilerin sorularına da cevaplar veren Keyifli Adamlar ekibinde soruların büyük bir bölümü Teknolojiye Atarlanan Adam olarak tanınmış olan Ekin KOLLAMA'ya yöneltildi. Konuşmacılar etkinliğin büyük bir bölümünü PERİSCOPE sistemiyle canlı yayınladılar. Söyleşinin tamamlanmasına müteakip Timur AKKURT ve Barış AKPOLAT'ın Teknolojiden Anlamayan Adam isimli programlarının çekimi gerçekleştirilerek HTC One M9 isimli telefonun özellikleri tanıtılmıştır. Etkinlik sonunda çok memnun kaldıklarını ifade ederek ayrılan Keyifli Adamlar, DPÜ IEEE Topluluğu ile irtibat halinde kalarak tekrar üniversitemizi ziyaret etmek istediklerini dile getirdiler.

                    

====================

12. ULUSLARARASI ODTÜ ROBOT GÜNLERİ

        Dumlupınar Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu olarak 07-08 Mart 2015 tarihinde, kendi geliştirdiğimiz projelerle ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi temsil etmek amacımız doğrultusunda bu seneki ilk robotumuzu 12. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'nde yarıştırma imkânı bulduk.

         Çizgi İzleyen kategorisinde katıldığımız yarışmaya 362 adet çizgi izleyen robot katılmıştır. İlk 32 arasına giren robotlar finalde yarışma imkânı bulurken, "Gezenti" adlı robotumuz finallere kalamamıştır. DPÜ IEEE Topluluğu olarak robotumuzun eksiklerinin tespiti ve geliştirilmesi için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan robot ekibimiz daha iyi sonuçlar elde etmekte kararlıdır.

     

=====================

KALİTE YÖNETİMİ SEMİNERİ

          DPÜ IEEE Topluluğu olarak 06 Mart 2015 Çarşamba günü İİBF Amfi-2'de gerçekleştirdiğimiz "Kalite Yönetimi Semineri"ne Uzman Eğitmen Rahim TÜRK konuşmacı olarak katılmıştır.

         Dinleyicilerin sahneye davet edilerek aktif katılımlarının sağlanması, kişisel gelişime büyük katkı sağlamış olup dinleyicilerin keyif almalarına yardımcı olmuştur. Teknik ve sosyal açıdan gelişim üzerine çalışmalar yapan topluluğumuz buna tür etkinliklerle kariyer bilinci oluşturulmasını sağlamaya çalışmaktadır.

        

====================

MİCROSOFT ÖĞRENCİ PROGRAMLARI SEMİNERİ
 

      DPÜ IEEE Öğrenci Topluluğu olarak 26.02.2015 Perşembe günü saat 13.00'da başlayan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salonda gerçekleştirdiğimiz "Microsoft Öğrenci Programları Semineri'ne Microsoft Temsilcileri olarak Erdem ERGİN ve Orhan ÖZİSKENDER misafir olmuşlar.

       Seminer esnasında Açık Akademi, Yaz Okulu, Imagine Cup, Kinect for Windows, Microsoft Student Partners, DreamSpark, BizSpark, MEA Influencer ve Microsoft'ta Staj İmkanları gibi konulardan bahsettiler. Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Burak BAYRAM da üniversitemizin ilk Microsoft Student Partners (MSP) olmasının hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

      Seminer sonunda memnun kaldıklarını dile getiren Erdem ERGİN ve Orhan ÖZİSKENDER; kişisel iletişim bilgilerini paylaştılar ve önümüzdeki dönemlerde yapacağımız bu tür etkinlikler için davetlerimize olumlu dönüş yapacaklarını bildirerek üniversitemizden ayrıldılar. Seminerimize yaklaşık olarak 200 öğrenci katılmıştır ve yapılan geri bildirimlerde olumlu görüşlerini bildirmişlerdir.

              

====================

MESLEKİ TECRÜBELERİMİZ

          10 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 13.00-15.00 arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Mavi Salonda Girişim Asansör (Ankara Ostim) firmasının kurucuları ve aynı zamanda üniversitemizin Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarından ve elektrikli araç sponsorlarımız Serkan YENİGÜL ve Tunç TİRYAKİ' yi konuk ettik. Panel şeklinde düzenlenen etkinlikte konuşmacılar elektrik-elektronik mühendisi olarak üniversitede yıllarını, iş hayatlarındaki tecrübelerini, nasıl büyük bir şirket haline geldiklerini anlattılar ve elektrik elektronik mühendisliğinin gelecekteki konumu hakkında görüşlerini bildirdiler.

          Üniversitemizin elektrikli aracına sponsor olduklarını daha önce de belirten konuşmacılar aracın kaportası konusundaki eksiğe de ayrıca sponsor olmuşlardır.

                     

====================

İŞ DÜNYASINDA ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

       DPÜ IEEE olarak bu sene 2.sini  gerçekleştirdiğimiz İş Dünyasında Endüstri Mühendisliği etkinliğini 11 Aralık 2014 Perşembe günü saat 13.00-16.00 arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon'da gerçekleştirdik. Etkinliğimizin amacı öğrencilerin Endüstri Mühendisliğini daha yakından tanıması ve tecrübeli kişilerden iş hayatı hakkında bilgi almalarını sağlamaktı.

      İlk oturumda Onur Konuğumuz olan Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu endüstri mühendisliğinin geçmiş yıllardaki, günümüzdeki ve gelecekteki konumundan bahsetmiştir. Aynı zamanda sektörlere de değinen ve diğer üniversitelerden örneklerle durumu pekiştiren Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu' nun konuşması yaklaşık 1 saat sürmüştür.

          2. oturum konuşmacısı olan Prof. Dr. Mehmet Güneş Gençyılmaz hava ve yol şartlarından dolayı etkinlikten 1 gün önce gelemeyeceğini bizlere belirtmiştir. Bu sebeple oturum gerçekleştirilememiştir.

          3. oturumda Dr. Çetin Karakaya bu oturumda iş tecrübelerini anlatmış olup, sohbet havasında bir oturum olmuştur.

       

====================

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE DOĞRU

            DPÜ IEEE olarak bu sene 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz Elektrik-Elektronik Mühendisliğine Doğru etkinliğini 3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 13.00-16.30 arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon'da icra ettik. Etkinliğimizin amacı Güç Elektroniği sektörünü öğrencilere daha yakından tanıtıp kendilerini iş hayatına nasıl hazırlanmaları gerektiğini göstermekti. 

           Etkinliğimizin 1. oturumunu Arçelik Ar-Ge Mühendisi Ahmet Berkant Ecevit Tüketici Elektroniği sunumuyla gerçekleştirdi. Ar-ge'nin anlamını detaylı bir şekilde açıklayarak Arçelik'in Ar-Ge çalışmalarından bahsetti. Ayrıca ürün yenilikleri ve teknolojideki yakınlaşmaların pazarı nasıl etkilediğini, rakiplerine göre performanslarını, tüketici satın alma davranışlarının nasıl değiştiğini bizlerle paylaştı. 

           Etkinliğimizin 2. oturumuna 1988 yılında kurulan güç elektroniğinin öncü kuruluşu Türkiye'nin ve Dünya'nın güçlü markalarından olan Enel ile devam ettik. Enel uluslararası pazarda dünya devleri ile çözüm ortaklığı yapmaktadır. Enel'in ilk konuşmacısı Pazarlama Müdürü Ayşenur Ateşmen, bize firma hakkında detaylı bilgiler vererek Üniversitemizle imzalamış oldukları protokolden bahsedip iş ve staj başvuru formlarını doldurmamız için etkinliğe getirdi. Enel'in referanslarından bahsederek hastanelerde, hava meydanlarında,  Datacenter'larda, Endüstri kuruluşlarında, Demiryollarında, Üniversitelerde, Milli Savunma Bakanlığı'nda ve bankalarda cihazlarlarının kullanıldığını belirtti. 

            Ayşenur Ateşmen'den sonra yine Enel firmasından Ar-Ge Mühendisi Bülent Üstüntepe Kesintisiz Güç Kaynakları isimli sunumunu gerçekleştirdi. Müşterilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayarak, yüksek kaliteli ürünler üretip  satış sonrası destek hizmetlerini güvenilir ve hızlı şekilde sağlamak için yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Enel katılımcıları, Üniversite elektrikli araçları için 2 tane elektrik motoru bağışlayarak topluluğumuzun İstanbul'daki fabrikalarına teknik gezi yapma sözü verdi.

            Etkinliğimize Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenleri de dahil olmak üzere 300'ü aşkın kişi katılmıştır. Etkinlik sonunda, özellikle akademisyenler, DPÜ IEEE hakkında çok güzel sözler sarf ettiler. Ayrıca bu tarz etkinliklerin, üniversitedeki öğrenci arkadaşlarımızda kariyer bilincini oluşturmak, iş dünyasını daha yakından tanıtmak ve gelişen teknolojiden haberdar olmalarını sağlamak açısından oldukça önemli olduğunu dile getirdiler.

 

====================

BİLİŞİM SEMİNERLERİ

        DPÜ IEEE olarak bu sene 4.'sünü gerçekleştirdiğimiz Bilişim Seminerleri 25 Kasım 2014 Salı günü saat 13.00-16.30 arasında Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda icra ettik. Etkinliğimizin bu seneki teması Mobil Günü olarak oluşturuldu. Etkinlikte genel olarak mobil dünyadaki girişimcilik, tasarım, reklam ve şirket kurucu ortaklarının tecrübelerinden çıkarımları ele alındı.

        Etkinlikte genel olarak mobil dünyadaki girişimcilik, tasarım,reklam ve şirket kurucu ortaklarının tecrübelerinden çıkarımları ele alındı.

      1. oturumda Acm Software şirketinden Cihan YILMAZ ve Atilla ALKOÇ sunumlarını gerçekleştirdiler. Cihan Yılmaz ACM Software'nin agile koçudur. Konuşmasında agile scrum hakkında bilgilerini bizlerle paylaştı. Acm Software Türkiye'nin lider şirketleri arasında olmasında yanı sıra öğrencilere yönelik proje üretimi, sürdürebilirliği ile ilgili konuştu. Konusma da çok tecrübelere yer verildi. Atilla Alkoç ise daha teknik bilgiler verirken proje yönetimi ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.

        2. oturumda App Garaj şirketinden Levent Uslu App Garaj şirketinin öğrencilere yönelik uygulaması olan Geyik tanıtımı yaptı. Geyik uygulamasının nasıl kullanıldığı ne tür yazılımlar yapıldığı ve ilerde gelecek güncellemeler için öğrenci arkadaşlardan  fikirler aldı.Konuşma tanıtımdan sonra Mobil girişimcilik üzerine soru cevap şeklinde ilerledi.

       3. oturumda Kuka Apps şirketinden Murat Ögat ve Özlem Garcia Jimenez sunumlarını gerçekleştirdiler. Murat Ögat konuşmasına Kuka Apps'in uygulamalarından olan kelime oyunu,siberalem ,mynet canak okey gibi uygulamarından bahsederek başladı ve Özlem Garcia Jimenez ile birlikte soru cevaplarla devam etti.

        

====================

         Uluslararası Elektirik ve Elektronik Mühendisliği Topluluğu (IEEE) 18.10.2012 Perşembe tarihinde Mühendislik Fakültesi konferans salonunda IBC Solar Türkiye Genel Müdürü Hayri BALİ ve IBC Solar Türkiye Proje müdürü Sadık VERDİOĞLU’nun katılımlarıyla “Türkiye‘de Güneş Enerjisinin Yeri ve Önemi” konulu seminer düzenlenmiştir.                

         

====================

           Uluslararası Elektirik ve Elektronik Mühendisliği Topluluğu (IEEE); 05 Nisan 2012 Perşembe günü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda KA-TEK günleri adı altında “Kariyer ve Teknoloji Günleri” adlı etkinliği gerçekleştirmiştir.

====================

          Uluslararası Elektirik ve Elektronik Mühendisliği Topluluğu (IEEE); 29 Haziran-04 Temmuz 2012 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen “10. Uluslararası Elektirik ve Elektronik Mühendisliği Öğrenci Kolları ve GOLD Kongresi”ne Topluluk üyesi 8 öğrencimizle katılım gerçekleştirmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2024, Perşembe