Risk Topluluğu

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - KATILIM FELSEFESİ VE KATILIM BANKACILIĞI

2 - TEORİDEN PRATİĞE ATLAYIŞ

 

Sektör Buluşmaları 15

          24-25 Kasım 2015 tarihler arasında katılımcıların rahat iletişim kurabilmeleri amacıyla sigortacılık ve risk yönetimi, bankacılık ve finans, muhasebe bölümleri öğrencileri için kokteyl düzenlendi. 3 gün süren bu kokteylde Kütahya Banka Şube  Müdürleri ile Bankacılık ve Finans, Sigorta Acenteleri ile Sigortacılık ve Risk Yönetimi, SMMM ve Yeminli Mali Müşavirler ile Muhasebe öğrencilerinin sektörü yakından tanımalarına ve sorularına rahat bir ortamda birebir yanıt bulmaları sağlanmıştır.

        

====================

II.UBYO Fest

          2014-2015  yılındaki  eğitici  seminerlerden  sonra  topluluğumuz,  başta  Uygulamalı  Bilimler Yüksekokulu  ve  üniversitemizdeki  tüm  öğrencileri  “UBYO  FEST”  adı  altında 18 Mayıs 2015 tarihinde  eğlenceli  bir etkinlikle  buluşturmuştur.  Etkinliğimizde  çeşitli  oyunlar  yanı  sıra  Müzik  Topluluğu’nun tarafından  hazırlanan  konser  ve  Dans  Topluluğunun  hazırlamış  olduğu  dans  gösterisi bulunmaktaydı.  Oyunların  kazananlarına  sürpriz  hediyeler  verilerek  tüm  öğrencilerin  eğlenceli bir gün geçirmesi amaçlandı.

 

====================

Tarım Sigortası Sertifika Programı

          Daha önce “Risk Yönetimine Farklı Bir Bakış” ile bizlerle buluşan Tanfer Dinler katılımcıların yoğun  isteği  üzerine  ikinci  kez  üniversitemize 27 Nisan 2015 tarihinde gelmiştir.  Ayrıca  Tarım  Sigortaları  Vakfı’nın kurucusu  olan  Dinler  başta  olmak  üzere  Risk  Yönetmeni  Tufan  Özel  ve  Risk  Yönetmeni  Rıfat Doğan  ile  “Tarım  Sigortası  Sertifika  Programı”  düzenlenmiştir.  Bu  etkinliğimizde  tarım sigortaları havuzu ve tarım sigortaları hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz tarım sigortasının sektördeki önemini öğrenmişlerdir.

        

====================

Başımıza İcat Çıkar

          Usiget  ve  Risk  Topluluğu  ortak  çalışması  olan  “Başımıza  İcad  Çıkar!”  adlı  etkinliğimiz  girişimcilik  üzerine  olup  18.03.2005  tarihinde  gerçekleşmiştir.  Etkinliğimize  konuşmacı  olarak Habitat  Kalkınma  ve  Yönetişim  Derneği  Başkanı  Sezai  HAZIR  ve  TOBB  Genç  Girişimciler Kurulu  Başkan  Yardımcısı  katılmıştır.  Etkinliğimizde  girişimcilik  ile  ilgili  akıllarındaki  soru işaretleri kaldırılıp, girişimciliğe teşvik edilmesi amaçlanmıştır.

        

====================

Kariyer Planlaması

          Öğrencilerimizin  “KPSS  hakkında  yeterli  bilgiye  sahip  misiniz?  ”  sorusuna  yanıt  aradığı etkinliğimiz 12.03.2015 tarihinde gerçekleşmiştir. Etkinliğimize konuşmacı olarak katılan Uşak ve Kütahya  İhtiyaç  Akademi  Genel  Müdürü  Serdar  TÜRK,  KPSS  hakkında  bilinmeyenleri,  puan türlerini öğrencilerimize aktarmış ve öğrencilerimizin aklındaki soru işaretlerini kaldırmıştır.

  

=====================

Yaşama ve Risk Yönetimine Farklı Bir Bakış

          Bu  etkinliğimiz  09.03.2015  tarihinde  Risk  Yönetmeni  Tanfer  Dinler  ’in  katılımıyla  “Risk Yönetimine  Farklı  Bir  Bakış”  adı  altında  gerçekleşmiştir.  Dinler,  renkli  sunumuyla sigorta sektöründeki riskin önemini öğrencilerimize aktararak, risk yönetimine farklı bir yönden bakmayı sağlamıştır. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin riski tanımlama ve riskten korunması aşamasında neler yapmaları gerektiğini öğretmişlerdir.

        

====================

Dünden  Bugüne  Muhasebe

          Risk Topluluğumuzun  05.03.2015  tarihinde  düzenlemiş  olduğu  “Dünden  Bugüne  Muhasebe” etkinliğimizdeki  hedefimiz  iş  hayatında  muhasebe  sektöründe  ilerlemek  isteyen  öğrencilerimizin gelecek kaygısını önlemek ve sektör hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktı. Ayrıca sektörün önde gelen  isimleri  ve  katılımcılarla  “Muhasebeciler  Haftası”  kutlandı.  Etkinliğimize  katılan konuşmacılar  Kütahya  Serbest  muhasebeci  mali  müşavirler  ve  yeminli  mali  müşavirler  odası üyeleri ve oda başkanı Necmi POLAT’tı.  Muhasebeciler odasının yönetim kurulunun konuşmaları tüm  öğrencilerimize  güven  ve  heyecan  verdi.  Mesleklerine  sahip  çıkmak  adına  neler  yapmaları gerektiğini öğrendiler.

        

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma