Antrenorluk Eğitimi

TDF Spor Tırmanış 2.Kademe Antrenörlük Eğitimi

1. Gün Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Spor Tırmanış 2. Kademe Antrenörlük Eğitimi için Kütahya'dan yola çıktık. Yaklaşık 15 saat süren yolculuğun ardından Malatya'ya ulaştık. Ardından üniversiteye geçerek kayıt ve bilgilendirme toplantısının ardından dinlenmeye çekildik.

2.Gün İnönü Üniversitesi spor salonunda 09.00 da uygulama eğitimine başlanıldı. Eğitime Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 20 sporcu katılım gösterdi. Gün içerisinde ısınma, egzersiz, tutuş hamleleri, genel antrenman teknikleri gibi konular işlendi. Eğitim 17.00 a kadar yoğun bir şekilde devam etti. Gün sonu soğuma egzersizlerinin ardından eğitim sonlandırıldı.

3. Gün Önceki gün yoğun efor sarfedildiği için eğitime  11.00 da başlandı. Gün boyu Boulder tırmanış tekniği , özel tırmanış egzersizleri, düşüş pozisyonları konularında uygulamalar yapıldı ve eğitim 17.00 da sona erdi.

4. Gün 11.00 da ısınma ve egzersizlerin ardından lider tırmanış eğitimi için gerkekli hazırlıklar yapıldı. Antrenörlerin, tırmanış teknik taktik, emniyet alma konularında bilgi aktarımlarının ardından sırayla rotalarda tırmanışa başlandı. Lider tırmanış ve emniyet alma uygulamalarının ardın rota çözüm bilgisi dersine geçildi. Son olarak esneklik çalışmaları yapılarak eğitim sonlandırıldı.

5. Gün Bugün teorik eğitim olacağı için 11.00 da  beden eğitimi ve spor yüksek okulu dersliğinde toplanıldı. Spor tırmanış müsabakaları, disiplinler, antrenman programları, antrenman dönemleri gibi konular işlendi ve ardından sınav yapılarak eğitim sonlandırıldı.

6. Gün Uygulama sınavı için 11.00 da tırmanma duvarında toplanıldı. Heyacanlı ve stresli geçen sınavlarda boulder tırmanış tekniği, spot alma, lider tırmanış tekniği, emniyet alma gibi birçok kriter üzerinden değerlendirmeler yapıldı.

7. Gün Bugün eğitimin son günüydü. Genel bir değerlendirmenin ardından çocuklara yönelik ölçme değerlendirme, sporcu taramasında gerekli kriterler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Gün sonu fotoğraf çekimi ve vedalaşmanın ardından 21.00 da Malatya otogardan hareket ettik. Ertesi gün 11.00 da Kütahya'ya ulaştık ve faaliyetimiz sona erdi.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, Salı