Yemek

DPÜ Ailesinin Kadınları Kahvaltıda Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle akademik ve idari kadın personellerimiz için kahvaltı etkinliği düzenledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Yemekhanesi'nde düzenlenen kahvaltıya Rektörümüz  Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi Hatice Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Genel Sekreter Vekilimiz Niyazi Şermet, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız İbrahim Gürer ve üniveristemizin akademik ve idari kadın personelleri katıldı.

Kahvaltı öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören personelimize hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ortaya çıkış sebebinden bahsederek başlayan Gören, 1857 yılında, ABD’de yaşanan ve 129 kadın işçinin hayatını kaybettiği vahim olaydan dolayı bugünün daha da anlamlı hale geldiğini ifade etti ve toplumda her daim üstün başarı gösteren kadınların, dünyaya sağladığı katkılardan dolayı fazlasıyla öneme sahip olması gerektiğini, kadınlarımıza hak ettikleri değeri göstermemiz gerektiğini söyledi.

“TOPLUMDA KADINA ŞİDDET ARTIK SONA ERMELİ”

Gören, geçmişten günümüze bitmeyen kadına yönelik şiddetlerin dünya genelinde artık yaşanmaması gerektiğini bunun için de hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

Ne yazık ki hala daha dünya genelinde kadınlara yönelik yapılan fiziksel ve psikolojik şiddetler devam etmekte. Artık bu şiddetler sona ermeli. Bu gibi olayların ivedilikle gündemden kalkmasını temenni ediyorum.Her alanda saygıyı ve itinayı kadınlarımıza sağlamamız gerekiyor. Üniversitemiz bünyesinde çalışan kadın akademik ve idari personelimize bu pozitif ayrımcılığı sağlamaya çalışıyoruz. Tüm meslek gruplarında varlığını başarıyla gösteren ve sürdüren tüm kadınlarımızı her daim destekliyor ve sayılarının artması için elimizden geleni yapıyoruz.

Kadınlarımız aslında hayatımızda hep vardır, hep de olacaktır. Onların olmadığı bir toplum eksik demektir. Kadın dilimizde yazıldığı gibi okunmayan tek kelimedir. Vefadır,cefadır, annedir,kardeştir, teyzedir. Annelerimizi, eşlerimizi, kızlarımızı, kız kardeşlerimizi, halalarımızı, teyzelerimizi her zaman hatırlamalıyız ve onlara kadın olmanın gururunu hissettirmeliyiz. Kadınlarımıza karşı sergilenen tutumun Peygamberimizin (s.a.v.) kızı Hz. Fatıma’ya karşı gösterdiği olumlu ve ılımlı şekilde olması gerekiyor.

Kahvaltının sonunda katılan kadın akademik ve idari personellerimize günün anısına Analitik Düşünce, Milli Bilinç ve Farkındalık Toplulukları tarafından çiçek, Çağdaş Gençlik Topluluğu tarafından ise mor kurdele hediye edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, Cuma