İleri Seviye Egitimi

TDF Spor Tırmanış İleri Seviye Eğitimi

1. Gün Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarında 06-10 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Spor Tırmanış İleri Seviye Eğitimi için 06 Kasım 2017 'de üniversitemizde bulunan Dağcılık Eğitim Merkezinde saat 10:00 'da toplanıldı. İlk yardım bilgisi ve yarışma kuralları konuları teorik olarak anlatıldı. Konular bittikten sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra spor tırmanış teknikleri konusu teorik olarak anlatıldı ve Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarına gidilip pratik olarak uygulandı. Tüm sporcular teknikleri denedi ve 1.gün sona erdi.

2. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. İp kullanımı konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip ip kulanım ve klip teknikleri pratik olarak uygulandı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra spor tırmanış teknikleri tekrar uygulandı ve 2.gün sona erdi.

3. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. Antreman bilgisi konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip egzersiz ve antreman çalışmaları pratik olarak yapıldı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra emniyet alma,  ip kontrolü ve rota hazırlama pratik olarak uygulandı ve 3.gün sona erdi.

4. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. Yarışma uygulamaları konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip pratik yapıldı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra yarışma uygulamaları konusunda pratik yapmaya devam edildi ve 4.gün sona erdi.

5. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. Sporcu beslenmesi, hamle tutuş ve teknikleri teorik olarak anlatıldı. Konular bittikten sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra rota hazırlama ve rota derecelendirme konuları pratik olarak uygulandı ve eğitimin son günü tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, Çarşamba