Bir Medeniyet İnşası

Bir Medeniyet İnşası

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Stratejik Düşünce, İnovasyon ve Liderlik, Kültürel Mirası Koruma Toplulukları tarafından 28 Nisan 2017 tarihinde, konuşmacı olarak Mimar Sinan Mühendisler Birliği Kütahya Temsilcisi Nevzat Avcu, Prof. Dr. Adem Doğangün, Doç. Dr. Fatih Kırışık ve Yrd. Doç. Dr. Mahmud Sami Döven‘in katıldığı Bir Medeniyet İnşası Konferansı düzenlendi.

Mimar Sinan ile ilgili video gösterimlerinin yapıldığı konferansta Mimar Sinan’ın tarihsel kişiliği ve özgünlüğü dinleyicilere aktarıldı. Konuşmacılar, çağının ilerisinde şahsiyete sahip olan Mimar Sinan’ın bizlere bıraktığı eserler ışığında yeniden insana, doğaya uygun ve yararlı medeniyet kurulabileceğinin altını çizerek Osmanlı Medeniyetinde iktisadi alanda, mühendislik alanında üretilenlerin insana ve doğaya zarar vermeyen, onlara meydan okumayan yapı arz ettiğini, batı medeniyetinde ise doğa ile savaşın olduğunu söylediler.

Mimarlık eğitimi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan konuklar mimarlık eğitiminin süreklilik arz ettiğini ifade ederek Mimar Sinan’ın en önemli eserlerini ilerleyen yaşlarında verdiğini belirterek mimarlıkta gelişime ve öğrenmeye açık olmanın çok önemli olduğunu ve mimarlıkta ve mimarlık eğitiminde taklidin yeri olmadığını vurguladılar. Mimar Sinan eserlerinde sadelikle birlikte asaleti harmanlamasının onun bugünkü anlamada inovatif özellikler taşıdığı belirttiler.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, Cuma