Saglik Calisanlari

DPÜ'den Sağlık Çalışanlarına Destek

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın çağrısıyla başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede özveriyle çalışan sağlık personeline destek çağrısına Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de alkışlarıyla katıldı. Destek sosyal medya üzerinden de devam edecek.

Üniversitemiz, Covid-19 ile mücadelede özveriyle çalışan sağlık personeline destek verdi.

Rektörlük binamızın önünde Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur ve çeşitli birimlerde görev yapan personellerimiz, dünya genelinde tüm sağlık örgütlerinin önerdiği bir metrelik sosyal mesafeye de dikkat ederek bir araya geldiler.

HÜKÜMETİMİZİN VE SAĞLIK PERSONELLERİMİZİN TEDBİRLERİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Vuhan kentinde çıkan salgın tüm dünyayı tehdit ediyor. Bu kapsamda en iyi tedbirleri alan ülkeler bu süreci en az zararla atlatıyor. Bizler başta Cumhurbaşkanımızın, Sağlık Bakanımızın ve sağlık personellerimizin aldığı tedbirleri takdirle karşılıyoruz" dedi.

Türkiye'yi idare edenlerin aldığı tedbirlerin tüm dünyada takdir gördüğünü kaydeden Uysal, "İnşallah bu tedbirler sayesinde İtalya, Çin, İran gibi bu salgını ağır yaşayan ülkeler gibi olmayacak ve bu salgını daha hafif atlatacağız. Bunun için özellikle sağlık personelimize çok büyük görev düşüyor. Biliyoruz ki sağlık personellerimiz canları pahasına bu savaşta en ön safta yer alıyor. Malum güzel bir söz var: Kimin himmeti milleti ise, o tek başına bir millettir. İşte sağlık personelimizin her bir ferdini böyle kabul ediyor ve onları yaptıkları görevi çok kutsal, çok değerli buluyoruz. Çünkü onlar milletimizin zarar görmemesi için görev yapıyorlar. Kendilerini bir kez daha takdirle, minnetle, şükranla anıyor ve alkışlıyoruz. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere Sağlık Bakanlığımızın bütün fertleri öngörüsüyle hastalığın ülkemize daha geç girmesini sağladılar. Özellikle Sağlık Bakanımızı da tebrikle ve saygıyla alkışlıyoruz" şeklinde konuştu.

“HERKESİ SADECE KALBİ DEĞİL FİİLİ DUAYI YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”

Devlet tarafından alınan önlemlerin bazı vatandaşlarca basite alındığını ifade eden Prof. Dr. Uysal, "Tedbire riayetin fiili bir dua olduğunu ifade etmek istiyorum. Dua iki çeşittir. Biri dille yapılan kalbi duadır. 'Rabbim bizi bu salgından koru' demek elbette güzeldir. Bir de fiili dua vardır. Tedbire riayet etmeden yapılan duaların bir anlamı olmadığı gibi tam aksine işi ciddiyetini anlamama anlamına gelir. Burada fiili dua daha önemlidir. Alınan tedbirlere riayet etmek de yani bilim insanlarımızın, devletimizin aldığı tedbirlere riayet etmek aslında  'Rabbim bizi bu salgından koru' demek gibi, bir kalbi dua anlamına gelecektir. Onun için bütün öğrencilerimizi ve bütün milletimizi bu fiili duayı yapmaya davet ediyoruz. Bu musibeti ancak bu şekilde defedebiliriz" ifadelerini kullandı.

Uysal, sözlerini "Tekrar bütün sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyor, onların gayretini şevkle alkışlıyoruz" diyerek tamamladı. Rektörümüzün konuşmasının ardından etkinliğe katılan tüm personellerimiz, sağlık çalışanlarını alkışlayarak desteklerini gösterdi.

DESTEK SOSYAL MEDYADAN DEVAM EDECEK

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi sağlık çalışanlarına desteğini bu etkinlikle de sınırlı tutmadı. Sosyal medya hesaplarından (@universitemDPU) yapılan duyuru ile tüm personeller, topluluklar ve öğrenciler iki gün boyunca saat 21.00'de bir dakika sürecek etkinliğe katılmaya çağrıldı ve gösterilecek desteğin sosyal medyadan da paylaşılacağı duyuruldu. (Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği)

Son Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, Pazartesi