Dunya Çocuk Hakları Günü

DPÜ Öğrencilerinden Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu öncülüğünde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde ve Evliya Çelebi Yerleşkemizde Çocuklar Farklıdır Hakları Aynıdır etkinliği düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Dünya Çocuklar Günü'nde Çocuklar Farklıdır Hakları Aynıdır isimli bir farkındalık etkinliğine imza attılar.

Kütahya Zafer Meydanı'na bağlanan Cumhuriyet Caddesi'nin (Sevgi Yolu) girişinde Engelsiz Hayat Topluluğu öncülüğünde ve Kaygısız Gelecek Topluluğunun desteğiyle yapılan etkinlikte öğrencilerimiz Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen çocuk haklarının her biri için bir tanıtım metni hazırlayarak çocukları ve ebeveynlerini bu haklar konusunda bilinçlendirdiler.

Bunun yanında çocuklar için masa oyunları ve eğitsel etkinlikler hazırlayan öğrencilerimiz, bu oyunlara katılan tüm çocuklara kitap ve üzerinde tüm çocuk haklarının yazılı olduğu bir ayraç hediye ettiler.

Kaygısız Gelecek Topluluğu da verdiği konserle başta çocuklar olmak üzere tüm Kütahyalıları eğlendirdi.

ENGELLİ ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Öğrencilerimizin düzenlediği etkinlikler yalnızca Cumhuriyet Caddesi'ndeki etkinlikle sınırlı kalmadı.

Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki Sosyopark'ta öğrencilerimizin mentorluk desteği verdiği engelli çocuklar için de bir etkinlik düzenlendi.

Öğrenci topluluklarımızın etkinliklerine ev sahipliği yapan Sosyopark'ta bir araya gelen çocuklar, burada yapılan çizim etkinliğinde yaptıkları eserleri sergilediler.

Etkinlikler kapsamında çalan müziklerle de dans edip şarkılar söyleyen çocuklar, Üniversitemizde doyasıya eğlendikleri bir gün geçirdiler. (basın yayın ve halkla ilişkiler müşavirliği)

Son Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, Çarşamba