Bayrak Yürüyüşü

Bayrak Yürüyüşü

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın katkıları ile başkanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Türk Dünyası Araştırma Topluluğunun katılımları, şehitlerimiz için ve ordumuza bu günlerde destek olmak amacıyla 21 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13:00'da öğrencilerimizin katılımı ile bayrak yürüyüşü yapılmıştır.

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri Barış Pınarı Harekatında görev alan askerlerimize destek olmak amacıyla Evliya Çelebi Yerleşkemizde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Bayrak Yürüyüşü yapıldı.

Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı olarak etkinlik gösteren Türk Dünyası Araştırma Topluluğunun düzenlediği Bayrak Yürüyüşü etkinliğinde, öğrencilerimiz Evliya Çelebi Yerleşkesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir araya geldi. Büyük bir Türk bayrağının ardında yürüyen onlarca öğrencimizin katılımıyla başlayan yürüyüş amfitiyatroda son buldu. Türk Dünyası Araştırma Topluluğu öğrencileri burada bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklaması öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur da amfitiyatroya gelerek öğrencilerimizi düzenledikleri etkinlikten dolayı kutladı.

Açıklamasında “Bu bayrağa gönül vermiş değerli vatan evlatları, sınır ötesinde kahramanca mücadele veren şerefli Türk Ordusuna destek vermek için toplanmış bulunmaktayız. Bugünden sonra siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, milli ve manevi değerlerimiz üzerinde birleşme vaktidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal, öğrencilerimizin bu etkinliği düzenlemesini önemli bulduğunu ifade ederek, “Vatan ve millet bilinciyle gerçekleştirdiğiniz bu duyarlı davranışınızdan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.

Tüm katılımcıların asker selamı verdiği etkinlik, önce İstiklal Marşımızın ardından da İİBF mescidinde Fetih Suresi’nin okunması ile son buldu.(basın yayın ve halkla ilişkiler müşavirliği)

 

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, Pazartesi