Giysibank Açıldı

GiysiBank Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın, Türkiye Kızılay Derneği Kütahya Şubesi ile iş birliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ücretsiz olarak giysi alabilecekleri Giysibank projesi, Sosyopark’taki uygulama alanında düzenlenen açılış töreni ile hayata geçti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde kurulan Giysibank, düzenlenen törenle açıldı. Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin giysi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla kurulan GiysiBank'ın açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Atilla Batur, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanımız İbrahim Gürer, Türkiye Kızılay Derneği Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Talha Tekin ve öğrencilerimiz katıldı.

Törende ilk sözü alan Talha Tekin, "Kütahya Kızılay Şubesi olarak Giysibank'ın hayata geçmesi için okulumuzla 3 ay önce bir toplantı yapmıştık. Elimizdeki olanaklar kapsamında okulumuza bağışımızı yaptık. Şu anda Türkiye'deki pek çok üniversitede aktif durumdayız. Kan alma etkinlikleri dışında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yardımlarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu proje tüm Türkiye'ye örnek olur" dedi.

UYSAL: DPÜ SOSYAL SORUMLULUĞUN ÜST SEVİYEDE YAŞANDIĞI BİR ÜNİVERSİTE OLACAK

Tekin'in ardından söz alan Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Yemek ve barınmanın yanında öğrencilerimizin giyinme ihtiyaçlarını da karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Giyisibank projesinin Osmanlı dönemideki sadaka taşı uygulamasına benzerliğine dikkat çeken Uysal, "Geçmişte, zekatı, sadakası olan sadaka taşlarına bırakır, ihtiyacı olan da gider ve ihtiyacı kadarını alırmış. Bu uygulama yıllarca devam etmiş. GiysiBank projesi tam da buna benziyor. İhtiyaç fazlası olan buraya gönderiyor, öğrencilerimiz de gelip alıyor.

Projenin hayata geçmesinde Türkiye Kızılay Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Bey'e ve yardımcısı Talha Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bu üniversite inşallah medeniyetin de sosyal sorumluluğun da üst seviyeye çıktığı bir üniversite olacak. Uygulamanın devamlılığını takip edeceğim. Kızılay ve hayırsever vatandaşlardan yardım etmelerini ısrarla talep ediyoruz" dedi.

Rektörümüz, konuşmasının ardından Talha Tekin'e, Türk Kızılay Derneği Kütahya Şubesi adına düzenlenen bir teşekkür belgesi ve üniversitemizin altın anahtarını sundu. Konuşmaların ardından açılış törenine geçildi. Giysibank'ın açılış kurdelesini Prof. Dr. Kazım Uysal, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Doç. Dr. Atilla Batur ve Talha Tekin kesti.

GİYSİBANK'TAN NASIL FAYDALANILACAK?

Türkiye Kızılay Derneği Kütahya Şubesi ve hayırseverlerin desteğiyle mağaza formatında oluşturulan Giysibank'tan, ihtiyaç sahibi öğrenciler ücretsiz yararlanabilecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi E-Randevu sistemi olan randevu.dpu.edu.tr adresine giriş yapan öğrenciler Giysibank'tan alacakları randevu saatinde öğrenci kimliklerini göstererek uygulamadan yararlanabilecekler. Öğrencilerimiz bir dönemde üç farklı giysiyi alabilme hakkına sahip olacaklar. (basın)

Son Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2019, Perşembe