Temel Kampcilik

Temel Kampçılık Eğitimi

Üniversitemiz Sağlık kültür ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Dağcılık Topluluğu Dumlupınar Üniversitesi duvarında  1-2 Aralık 2018 tarihleri arası düzenlenen  Kış Temel Kampı için 1 Aralık 2018 'de üniversitemizde bulunan Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı önünde saat 09:00 'da toplanıldı.

01.12.2018 Cumartesi

Hafta sonu açık öğretim sınavları olması nedeniyle bir gün öncesinden malzemeler konferans salonuna taşındı ve malzeme teslimi için bütün kursiyerler konferans salonuna getirildi. Çadır gurupları okunarak malzeme teslimleri yapıldı. Saat 10:30 'da önceden belirlenmiş çadır alanı olan Dumlupınar Üniversitesindeki Göl Evine  kamp atılmak üzere tek sıra halinde yola çıkıldı. Temel kamp olduğu için ilk olarak çadır kurulumu, kamp yeri seçimi,çadır içi düzen, tulumda kalma gibi konular pratik olarak gösterildi. Çadırlar kurulduktan sonra herkes kendi yemek grubuyla yemek yemek için ayrıldı. Ardından teorik eğitimler için konferans salonuna doğru yola çıkıldı. Sırasıyla Dağcılığın Tanımı ve Tarihçesi, Davranışsal ve Ansal İlkeler, Tırmanış Organizasyonu, Yürüyüş Bilgisi, Kamp Malzemeleri ve Tanıtımı, Dağ Hastalıkları, Isı Kayıp Yolları, Dağda giyim, GPS Pusula-Harita ve Beslenme konuları anlatıldı. Akşam yemeği için tekrar kamp alanına gidildi. Yemekler yenildi. Kalan konular anlatılmak üzere tekrar konferans salonuna gidildi. İlk olarak ilk yardım konusu anlatıldı. Son olarak da Düğüm konusu anlatıldı. Düğümler konusunda yardımcı iplerle tüm ekip üyelerine yardımcı eğitmenler yardımıyla pratik yaptırıldı.Ders bittikten sonra kafa lambaları takılarak çadır alanına doğru yola çıkıldı. Kesin sessizlik ve kalkış saati bilgilendirilmesi yapıldıktan sonra uyku için çadırlara gidildi.

02.12.2018 Pazar

Sabah kalkılıp spor yapıldıktan sonra kahvaltıya geçildi. Kahvaltı yapıldıktan sonra konferans salonuna gidilip  dağcılıkla ilgili kısa belgeseller izletildi. Daha sonra çadır alanına gidilip çadırlar temizlenip toplanıldı. Malzeme teslimi için kulüp odasına gidildi. Malzemeler teslim alındıktan sonra toplantı yapılıp kampa son verildi.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, Perşembe