Tema ve Çevrecilik Topluluğu

         

 

2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - ASLANAPA ÇALKÖL İLKOKULUNA ZİYARET

 

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - ANTALYA TEMA KOORDİNASYON TOPLANTISI

2 - 2.ENGELSİZ KIŞ ŞENLİĞİ

3 - TEMİZ GELECEK

 

 

 

ANTALYA EĞİTMEN EĞİTİMİ

                Dumlupınar Üniversitesi Tema Ve  Çevrecilik Topluluğu olarak 11-16 Mart 2014  tarihleri arasında yapılan eğitim seminerinde, topluluk başkanı Ali ÜZÜMCÜ ve yardımcısı Derya KILIÇ katılımı gerçekleştirilmiştir.

          Yaklaşık bir hafta boyunca çeşitli eğitimler alan 70 üniversiteden 110 katılımcı ile gerçekleştirilen eğitim sonunda “Eğitmen Eğitimi Sertifikası” almaya hak kazanan öğrenciler, kendi üniversitelerinde bu eğitimi topluluklarına verecekler.

Genç TEMA'lar Dünyayı Kurtarmak İçin İlk Adımı Attı

                TEMA Vakfı’nı destekleyen 108 ADIM ADIM koşucusu hızla kaybolan ve kirlenen doğayı kurtarmak için koşarak çevrelerindeki 1.204 kişiden bağış topladılar. Koşucuların yardımseverlik koşularından elde ettiği bağışlar şimdi de "Dünyayı Kurtaran Adım" Projesi'ne aktarılıyor

              TEMA Vakfı’nı destekleyen ADIM ADIM koşucuları 35. Avrasya ve 9. Runtalya yardımseverlik koşularında “Dünyayı Kurtaran Adım Projesi” için koşarak çevrelerinden bağış topladılar. Türkiye'nin 54 ili 69 üniversitesinden 142 üniversiteli Genç TEMA bu bağışlar ile 11-16 Mart tarihleri arasında gerçekleşen"Doğal Kahramanlar Eğitmen Eğitimi"ne katılma fırsatı buldular. Proje ile gençlerin yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol alan, gönüllü çalışmaları ve savunuculuk faaliyetleri organize edebilen bireyler olmalarına katkıda bulunmak hedefleniyor. Proje kapsamında verilen'Doğal Kahramanlar Eğitmen Eğitimi’ni alan Genç TEMA'lar, bilgilerini kendi illerindeki üniversiteli gençlere aktararak toplamda 2.500 gence ulaşacaklar.

               1.700 ADIM ADIM sporcusu bugüne kadar 2.900 adet yardımseverlik koşusuna katılarak, 34.000 bağışçıdan 4,700,000  TL bağış topladı ve 26.000 kişiye yardımcı oldu. 2013 yılı itibariyle TEMA Vakfı’nın da ADIM ADIM’ın desteklediği sivil toplum kuruluşları ağına dahil olmasıyla TEMA Vakfı’na destek vermek isteyen gönüllülere farklı bir mecra sunulmuş oldu.

Dünyayı Kurtaran Adım Projesi’nin yarattığı çarpan etkisi ile 5.000 gence ulaşılacak

         11 -16 Mart tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşen 'Doğal Kahramanlar Eğitimen Eğitimi' kapsamında gençlerin, 'Çevre Konuları ve Sorunları'na ilişkin farkındalık ve donanımlarını artırmak, 'Ekolojik Okuryazarlık” ve ‘Sosyal İnovasyon’ kavramlarıyla tanışmalarını sağlamak, 'Liderlik', 'İletişim ve Takım Çalışması' kapasitelerini geliştirmek ve böylece sürdürebilirliği bir yaşam biçimi olarak benimsemelerini sağlamak amaçlandı.

                 Eğitim sonrasında, ekolojik okuryazar olan 142 genç, proje kapsamında edindikleri yeni bilgi ve becerilerini, deneyim aktarımı, paylaşım toplantıları, atölye çalışmaları, akran eğitimi yöntemleri ile 2.500 gence daha aktaracak. Yıl sonunda Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenecek etkinlikler ile projenin çarpan etkisi yaratması ve toplamda 5.000 kişiye ulaşması hedefleniyor.

Genç TEMA’lar doğal kahramanlar olmaya aday

                Projeye ilişkin açıklama yapan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "Dünya genelinde insan kaynaklı iklim değişikliği ile hız kazanan çevresel felaketler şiddetini ve sıklığını artırıyor. Her gün dünyanın bize en uzak köşesinde veya hemen kapımızın önünde yaşanan ve doğal varlıklara zarar veren olayları duyuyor, şahit oluyor, bir şeyler yapmak istiyoruz. Öncelikle hepimiz bilmeliyiz ki çaresiz değiliz. Doğal varlıklar üzerindeki baskı artıyor ama bu zorlu süreçte doğanın değerini bilen ve tüm canlıların yaşama hakkına sahip çıkan insan sayısı da çoğalıyor. İşte TEMA'nın "Dünyayı Kurtaran Adım Projesi" ile 'Doğal Kahraman'a dönüşen Genç TEMA'larımız, yerelden ulusala hatta dünyaya yayılacak ekolojik bilinçlenme hareketinin ülkemiz adına öncüleri olacaklar" dedi.

              Adım Adım koşucularının destekleri ile hayata geçen proje kapsamında TEMA Vakfı çalışanları, bilim insanları ve sosyal girişim uzmanlarınca 'Ekolojik Okuryazar Olmak', 'Doğanın Yaşamı Nasıl Sürdürdüğünü Anlamak', 'Görünmeyeni Görünür Kılmak', Kasıtsız Sonuçları Öngörebilmek', 'Sürdürülebilirliği Bir Yaşam Biçimi Olarak Benimsemek', 'Bütün Yaşam Biçimlerine Empati Geliştirmek', 'Akıcı Öğrenme', Bir Doğa Mücadelesi: İnci Kefali', 'Yenilikçi Çözümler Üretmek', 'İyi Bir Takım Olmak', 'Gönüllülerle Çalışmak', 'Bir Fikri Projelendirmek ve Gerçekleştirmek' konulu eğitimler verildi. Atölye uygulamaları ile Genç TEMA Forumu gerçekleştirildi.

Türkiye Çöl Olmasın! TEMA Vakfı

         

=====================

Engelleri Kaldıralım Etkinliğinde Güzel Anlar Yaşandı 

               Üniversitemiz Tema ve Çevrecilik Topluluğu tarafından 13 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen “Engelleri Kaldıralım Engellilere Yardım Etkinliği” Dumlupınar Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Etkinlik kapsamında verilen konserde güzel anlar yaşandı. Akülü arabalarıyla salona gelen engelliler ile üniversite öğrencileri birlikte eğlendiler.

               Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Bilal ÖLMEZ düzenlenen gecede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Gençlerin bu tür etkinliklerde gönüllü olarak yer almaları, başlatmaları, sosyal yaralarımıza parmak basmaları son derece sevindiricidir.” dedi, üniversite öğrencilerini ve katkı verenleri örnek davranışlarından dolayı kutladı.

            Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice YAKAR da yaptığı konuşmada “Her zaman görmek istediğimiz ortam buydu, biz toplumun her yerinde varız” dedi. Yakar, düzenlenen etkinliklerle üniversite gençleri ile engellilerin el ele olduğunu ve istedikleri amaca ulaştıklarını söyledi, etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti.

                DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yaşar ÇAKICI'da etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak her zaman bu tür etkinliklere destek verdiklerini ifade etti.

                Engelleri kaldıralım etkinliğine, üniversite öğrencileri, engelliler, öğretim elemanları, üniversite personeli ve bazı vatandaşlarda katıldı.

                                 

====================

DPÜ GENÇ TEMA DEV ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

              6. Ulusal Genç Tema Kongresi KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ’NİN büyük desteği ile Kütahya’da gerçekleştirildi.4-5-6 Mayıs tarihleri boyunca süren kongrede üniversitenin çeşitli imkanlarından yararlanılarak üniversitenin ve Kütahya’nın tanıtılmasına büyük katkı sağlanmıştır. Kongre salonu olarak güzel sanatlar fakültesinin kırmızı salonu ve misafirlerin yemek ihtiyacı için mühendislik fakültesi yemekhanesi kullanmıştır. Ulaşım için ise üniversitenin sağladığı otobüslerden yararlanılmıştır.

              28 üniversiteden toplam 87 öğrencinin katıldığı kongrede; Tema Genel Merkezden ve Kütahya İl Temsilciliğinden de üst düzey yetkililer bulundu. “GENÇLERİN GÖZÜYLE GENÇ TEMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM” olan kongre öğrenciler için çok faydalı geçti. Kongre bünyesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yaşar ÇAKICI’ nın önerisi üzerine “BENİMLE BİR GÜN ÇOCUK OLUR MUSUN?” etkinliğine katılım gerçekleştirilerek katılımcılara küçük bir sürpriz yapıldı. Gelen konukların üniversitenin konumu, mimari yapısı ve serası ile ilgili beğenileri oldukça dikkat çekiciydi. Gelen konuklar sosyal medya aracılığıyla DPÜ Genç Tema Kulübüne ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yönetimine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sunmaktadırlar. Bu kongre kulübümüzün ve üniversitemizin ulusal alanda tanıtılmasına büyük katkı sağladı. Bu kongreye ev sahipliği yapmaya olanak sağlayan sayın rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KARAASLAN’ a ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yaşar ÇAKICI’ ya sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

                     

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma