Temel Seviye Eğitimi

TDF Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi

1.Gün Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarında 13-17 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi için 13 Ekim 2018 'de üniversitemizde bulunan Dağcılık Eğitim Merkezinde saat 10:00 'da toplanıldı. Spor tırmanış terminolojisi konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra öğlen yemeği için 20 dakikalık bir mola verildi. Moladan sonra Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarına gidilip spor tırmanış teknikleri pratik olarak uygulandı. Tüm sporcular teknikleri denedi ve 1.gün sona erdi.

2. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. İp düğümleri konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip ip düğümleri ve emniyet alma konularında pratik yapıldı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra spor tırmanış teknikleri tekrar uygulandı ve 2.gün sona erdi.

3. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. Tırmanma duvarı bilgisi konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip emniyet alma çalışmaları yapıldı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra spor tırmanış teknikleri tekrar uygulandı ve 3.gün sona erdi.

4. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. Tırmanış malzemeleri tanıtımı konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip emniyet alma çalışmaları yapıldı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra emniyet alma çalışmaları ve üstten emniyetli tırmanış yapıldı ve 4.gün sona erdi.

5. Gün Sabah saat 09:00 da Dağcılık Eğitim Merkezinde toplanıldı. İlkyardım bilgisi konusu teorik olarak anlatıldı. Konu bittikten sonra tırmanma duvarına gidilip üstten emniyetli tırmanış yapıldı. Daha sonra öğlen yemeği için mola verildi. Moladan sonra üstten emniyetli tırmanışa devam edildi ve eğitimin son günü tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, Çarşamba