Devfest 2018

Devfest  2018

Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu olarak 01.12.2018 tarihinde Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde “Devfest Kütahya 2018” adlı teknoloji seminerimizi gerçekleştirdik. Toplam 10 oturum yer aldı.

Etkinliğimizde,

•  Exploring the v28 Android Design Support Library Additions (Emre Tekin - KukaApps)

Emre Design Support Library’ den bahsetti. Sunumu 10:00 da başladı ve 40 dakika sürdü.

•  Siber Güvenlik (Elif Gamze Yücel - Türk Telekom) 

Elif DDoS atakları ve Sosyal Mühendislik konuları hakkında bilgilerini aktardı. Sunumu 10:55 de başladı 40 dakika sürdü.

•  Hey Google! Here We Go (Merve Başak – GDG Eskişehir)

Merve Google Assistant konusunda bilgi verdi ve ufak bir demo sunumu yaptı. Sunumu 10:55 de başladı ve 40 dakika sürdü.

•  Look! I'm the Flutter (Ümit Duran - GDG Eskişehir)

Ümit Google teknolojisi Flutter ile mobil uygulama geliştirmek den bahsetti . Sunumu 11:50 de başladı ve 40 dakika sürdü. 0' dan 1' e mühendis olmak (Okan Davut - Veripark)Okan 0’dan 1’e Mühendis olmak sunumu ile bizlere sosyal bir sunum yaptı. Mezun olduğu andanşu an bulunduğu konuma kadarki sektör yolculuğundan ve uygulama geliştirme süreçlerinden bahsetti. Sunumu 11:50 de başladı ve 40 dakika sürdü.•  The only choice is Kotlin! (Cafer Mert Ceyhan – GDG İstanbul)Ümit Kotlin programlama dili ile Android uygulama geliştirmek den bahsetti ve Kotline giriş seviyesinde sunum yaptı. Sunumu 13:30 da başladı ve 40 dakika sürdü. Kolay Yoldan AI, Mobil Uygulamalarınıza AI Hapı (Daron Yöndem – XOGO Inc.)

Daron bizlere Mobil uygulamalarda Yapay Zeka konusunda bilgiler verdi. Sunumu 13:30 da başladı ve 40 dakika sürdü.•  Yapay Zeka'nın İkinci Baharı: Derin Öğrenme'deki Güncel Gelişmeler (Berkin Malkoç – Miletos A.ş)

Berkin Yapay Zekaya giriş ve Yapay Zekadaki Güncel Gelişmelerden bahsetti. Sunumu 14:25 de başladı ve 60 dakika sürdü. Let's Manage Memory (Gürhan Kodalak – iGones)

Gürhan uygulama geliştirirken Hafıza Kontrolünün önemini, Uygulamanın fazla hafıza kullanımının tehlikelerini, nasıl tespit edildiğini ve ne şekilde önlemler alınması gerektiğini anlattı ve ufak bir demo ile bunu sunumu yaptı. Sunumu 14:25 de başladı ve 60 dakika sürdü.

•  Boş Durma Boşa Çalış (Daron Yöndem – XOGO Inc.)

Daron kariyer yolculuğundan bilgisayar ile ilk tanışıp günümüze kadar bilgisayar ve bilişim ile ilgili serüvenlerinden, Sektördeki başarılarından ve başarısızlıklarından bahsederek bize sosyal bir sunum yaptı. Sunumu 15:40 da başladı 50 dakika sürdü sunumları yer aldı. Etkinliğimiz Saat:10.00’ da başlayıp 17.00’ da sona erdi.

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, Salı