Teknoloji Fikir Sohbet

Teknoloji,Fikir,Sohbet

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren; “Yapay Zeka Topluluğu” henüz 2018 yılının Nisan ayında kurulmasına karşın hızla büyüyerek gelişen büyük bir topluluk haline gelmeyi başardı.

20 Ekim 2018 tarihinde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu (DPUYZT) tarafından ilk kez düzenlenen “Teknoloji, Fikir, Sohbet” konsepti ile büyük bir etkinlik organize edildi. SONY, FORD, KOÇ, KAGİDER, DEEP LEARNING TURKIYE, SAFKAN YAZILIM, MASTERCARD, ATARLABS firma ve topluluklarının katılımı ile piyasanın lider firmalarından yetkin konuşmacılarının sahne aldığı etkinlik toplam 9 oturumdan meydana geldi. Toplamda 1500 kaydın alındığı organizasyon çevre illerin yanı sıra; İstanbul, Kayseri, Ankara gibi illerden de katılımcıları ağırladı. 100 ‘ e yakın şehir dışı katılımcı ağırlayan etkinlik tam 8 saat sürdü.

Geleceğin teknolojileri olan; yapay zeka, büyük veri, endüstri 4.0, dijital para, sanal gerçeklik, karma gerçeklik, arttırılmış gerçeklik, otonom araçlar, siber güvenlik, veri bilimi gibi konuların yanı sıra; stratejik planlama, pazarlama ve finans konularının konuşulduğu konferansta “Yapay Zeka Topluluğu’ nun misyonu ve vizyonu da tanıtıldı.”

“Büyük bir topluluk olmak nedir? Büyük bir salonu doldurmak mıdır? Ya da geniş kitleye ulaşmak mıdır? Burada ki büyük kelimesi nedir? Büyük topluluk olmak demek, büyük fikirleri olan topluluk demektir. Başka fikirlere fikir olan topluluk demektir ve büyük bir topluluk olmak demek geleceğe ışık olacak nesiller yetiştirebilen ve örnek olabilen topluluk olmak demektir. İşte burada ki büyük budur.”

Yapay Zeka Topluğu tarafından ilk kez gerçekleştirilen bu konseptte oturum aralarında ikramlar verilmesinin yanı sıra; akıllı bileklik, VR gözlük, eğitim kursları gibi çekiliş ve hediyeler verildi.

Bizim Toptan Market, güzel hosting, webtekno, shift delete net, ttaf gibi büyük ve köklü firmaların sponsorluğunu üstlendiği bu etkinlik; dijital basında da büyük yankı buldu. Etkinliğin tüm detaylarını

http://teknolojifikir.org sitesinden inceleyebilirsiniz.

Yapay zeka topluluğu resmi web sitesi: http://dpuyapayzeka.com

Blog web sitesi: http://yapayakademi.com

Sosyal Medya Hesapları:

İnstagram: http://instagram.com/dpuyzt

Twitter: http://twitter.com/dpuyzt

Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, Salı