Zeytin Dalı

Zeytin Dalı Tiyatro Gösterisi

Dumlupınar Üniversitesi 25. Yıl Etkinlikleri "Dumlupınar'dan Dumlupınar'a" projesi ve Kütahya Belediyesi Nisan ayı etkinlikleri kapsamında Dil ve Kültür Topluluğu öğrencilerince düzenlenen yazarlığını ve yönetmenliğini Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal 'ın yaptığı "Zeytin Dalı" tiyatro oyunu 9 Nisan 2018 'de Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Bizler şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda büyüyen şehit torunları, şehit evlatları olarak bunu görevimiz addettik ve elimizden geldiğince sahneye koymaya çalıştık. Tehditle, istikbal ve istiklal mücadelesinden geri çekileceğimizi, başımıza gelecekleri kabullendireceklerini düşünenlere yanıldıklarını göstermek tüm Türk gençliğinin vazifesidir. Yıllardır girdiği her mücadelede şanlı zaferler kazanan, Dumlupınar Zaferi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda ve bugün de Afrin’de cehd eden Türk askerinin yüce öyküsünü tiyatromuzda anlatmış bulunmaktayız.

İzleyiciler arasında duygulu anlar yaşanmasına sebep olan ve ayakta alkışlanan oyunun sergilenmesinin ardından teşekkür belgesi takdimine geçildi. Öğrencilerin plaket ve belgeleri Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından verildi.

Tiyatro sonunda konuşma yapan yönetmen Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, top başında şehit olan dedesinden gelme soyadına vefa borcunu ödemek için 2 yıl önce “Bu Vatan Bizim” bu yıl da “Zeytin Dalı” ile izleyiciyle buluştuklarını ifade etti. Ayrıca kısa bir sürede hazırlanan oyun için 38 öğrencisinin de büyük emek sarf ettiğini, azimle ve gönüllülükle çalıştıklarını sosyal hayatlarından, derslerinden feragat ederek oyunu hazırladıkları için teşekkürlerini sundu.
Öğrencileri tebrik edip emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Üniversitemiz bir kere daha gösterdi ki taşıdığı isme layık bir üniversite. Dumlupınar’dan Zeytin Dalı'na kadar olan bütün tarihimizi, geçmişimizi en güzel şekilde ifade ederek bu ismi taşımaya hak kazandığını gösteren güzel bir oyun tertip ettiler. Biz Kütahya’mızın bu konuda üzerine düşeni yaptığını söylerken üzerine düşen konularda daha yapacağı bir şeylerin de olduğunu hocalarımız fark etmişler, bunu da güzel bir tiyatroyla burada bizleri zaman zaman duygulandırarak bu başarıyı elde etmiş oldular. Başta Rektörümüz, Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum" dedi

Tarihi değerlerin millete hatırlatılması gerektiğini belirten Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, "Yaklaşık 100 yıllık tarihimizi 80 dakika gibi kısa bir zamana sığdırıp bize duygulu ve anlamlı bir zaman yaşatan öğrencilerimiz başta olmak üzere Fulya hocamıza teşekkür ediyorum. Bu tür oyunların devamını diliyorum çünkü milletimize, milleti millet yapan değerleri zaman zaman hatırlatmak gerekiyor. Kötüler boş durmuyor, kötü insanlara fırsat vermemek için şanlı tarihimizi hatırlatmamız üzerimize vazifedir" dedi.

Üniversitemizin yaklaşık 2 senedir "Dumlupınar'dan Dumlupınar'a" adlı proje üzerinde çalıştığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören "Dumlupınar'dan Afrin'e" tiyatro gösterisinin projenin ilk ayağı olduğunu, Dumlupınar'a ilişkin bir web sayfası hazırlandığını kaydetti ve Mayıs ayının ilk haftasında geniş katılımlı büyük bir organizasyon daha gerçekleştirileceğini duyurdu.

Dumlupınar Üniversitesi 25. Yıl etkinlikleri kapsamında Dil ve Kültür Topluluğu öğrencilerince hazırlanan, Doç. Dr. Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL‘ın yazıp yönettiği “Zeytin Dalı” adlı tiyatro oyununda emek veren hocamıza ve tüm topluluk üyelerine, tiyatromuza iştirak eden: Kütahya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir’e, Sayın Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş’a, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’e, tiyatromuz boyunca haber yapan Kanal 43’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, Perşembe