UNESCO Yaratıcı Şehirler

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Bir Şehir Kütahya

DPÜ Dil ve Kültür Topluluğu olarak “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Bir Şehir Kütahya” Dil ve Kültür Bağlamında konulu konferansımızda, şehrimizin önemli iki ismi olan Sayın Cemile GÜL ve Sayın Züleyha ÖZBAY BİLGİÇ hanımefendilerin katılımıyla gerçekleşmiştir. Cemile Gül hanımefendi, konferansta şehrimizin kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına yapmış olduğu çalışmalarını, yaşadığı süreçteki anılarını ve Kütahya kültürüne ait unsurları üniversitemiz öğrencileri ile paylaşmıştır. Kütahya’nın aslında ne kadar kıymetli bir şehir olduğunu, bu şehre ait tüm kültürel ögeleri yaşatmak için verdiği mücadeleyi, bir kadın olarak kendi alanında yaptığı çalışmaları ve aslında bu şehir için önemli olan tüm unsurları paylaşmıştır. Çalışmanın önemini, yaşadığımızın toprakların ne kadar kıymetli olduğunu ve bu değerlerin tanıtılması için verilmesi gereken tüm emeklerin milletimizin hakettiğini vurgulamıştır.

Sayın Züleyha ÖZBAY BİLGİÇ hanımefendi “şiirsiz bir manevi alem manevi aleme pencere açmamış bir şiir dünyası olabilir; ama yoksul dünyalar olarak” sözünü öz, şiirlerinde kelâmdan kaleme yansıyan hikmeti, gönül mürekkebine aksedip, hissetirmeyi düstur edinen ve edebin gergefindeki lirik ruh dokunuşlarını, mısralara işlemeyi yürek borcu bilen bir gönül işçisidir. Konferansında ‘Serapta Bir Damla’ adlı şiir kitabının içeriği hakkında üniversite öğrencilerimize bilgi vermiştir. Şiir alanında yapmış olduğu çalışmalar, kadın olarak yaşadığı süreci ve şimdiye kadar şiir dili alanında yapmış olduğu çalışmaları anlatmıştır.

DPÜ Dil ve Kültür Topluluğu olarak, konferans konuşmacılarımız Sayın Cemile Gül’e ve Züleyha Özbay Bilgiç’e paylaşmış olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, Perşembe