Teknik Gezi

Teknik Gezi

Domaniç Hayme Ana MYO, MAR-TUR ve NG KÜTAHYA SERAMİK'E'e teknik gezi düzenledi. 

DOMANİÇ HAYME ANA MYO ÖĞRENCİLERİ, İŞBAŞINDA EĞİTİM ALDILAR

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Domaniç Hayme Ana Bilim Sanat ve Kültür Topluluğu tarafından organize edilen ve Öğr.Grv. Yasemin Durmaz ile Öğr.Grv. Vural Akar nezaretinde MAR-TUR ve NG KÜTAHYA SERAMİK'e teknik gezi düzenlediler. MAR-TUR teknik gezinde Martur A.Ş. Kütahya Şubesi Müdürü Mehmet Zeyit Damar, İdari İşler Sorumlusu Faruk Kürşat Başol, işbaşında öğrencilere üretimleri, üretim süreçleri, üretim politikaları ve MAR-TUR firması hakkında genel bilgiler vererek, iş hayatına atılacak öğrencilerden işletme olarak beklentilerini ifade ettiler. Öğrenciler, teknik gezinin ikinci kısmında dünyaca ünlü porselen fabrikası, NG KÜTAHYA SERAMİK fabrikalarını ziyaret ederek, üretim ve iş yerinde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde gördüler,  NG KÜTAHYA SERAMİK Proje satış ve iletişim sorumlusu Şevket Tunç'tan öğrencilere fabrika ve üretimleri hakkında bilgiler aldılar.

Öğrenciler teknik ziyaret kapsamında işletmelerde üretim ve diğer işletme işlevlerini işbaşında görerek, okulda teoride öğrendiklerini, dünyaya ihracat yapan bu işletmelerde işbaşında eğitim uygulamasıyla  gördüklerini, bu teknik gezinin kendileri için iş hayatına yönelik tecrübe, bilgi edinme açısından kazanç olduğunu belirterek, geziden memnun kaldıklarını, geziye düzenleyen topluluğa, gerekli destekleri sağlayan Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne ve geziye nezaret ederek gerekli bilgi aktarımlarında bulunan hocalarına, yine fabrika ziyaretlerinde kendileriyle yakından ilgilenen fabrika şube müdürü Zeyit Damar'a, İdari İşler Sorumlusu Kürşat Başol'a, NG Kütahya Seramik Porselen Satış ve İletişim Sorumlusu Şevket Tunç'a teşekkür ettiler.

Geziye nezaret eden Öğr.Grv. Yasemin Durmaz ve Öğr.Grv. Vural Akar, Üniversite- Sanayi işbirliğine okulumuz önem vermektedir. Öğrencilerimizin iş hayatına nitelikli hazırlanmasını istiyoruz. Bu kapsamda bu teknik gezileri yapmaktayız. Bu nedenle okulda öğrendikleri teorik bilgileri dünyaya ihracat yapan dünyaca ünlü ürünlerin üretildiği NG KÜTAHYA SERAMİK, Fabrikaları ile MAR-TUR A.Ş ziyareti ile işbaşında pekiştirmelerini amaçladık, okulumuz Domaniç Hayme Ana Bilim Sanat ve Kültür Topluluğuyla beraber bu teknik geziyi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz okulda öğrendiklerini işbaşında pekiştirirken, ziyaretimizde bilgi aktaran değerli yöneticilerin aktardıkları bilgilerle de öğrencilerimize geleceğe yönelik bir vizyon da kazandırmaktadır. İşbaşında eğitim uygulaması olarak değerlendirdiğimiz bu teknik gezilerin, öğrencilerin zihinlerinde canlandırmaya çalıştıkları birçok olguyu anlamalarını kolaylaştırdığını görüyoruz. Öğrencilerimize fabrikalarını kapılarını açan, işbaşında eğitim uygulamasına yardımcı olan ve güzel misafirperverlik gösteren MAR-TUR, NG Kütahya Seramik müdür ve yetkililerine teşekkürü bir borç biliriz. Öğrencilerimizin hayatlarında daima ayrıcalıklı yeri olacak bu işbaşı eğitim uygulamasının, hayatlarında başarılara yol açacak bir kesit olmasını diliyoruz. Öğrenciler, gezi kapsamımda ayrıca NG 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Fabrikasını, Kütahya Porselen satış mağazasını  ve NG Müzesini de ziyaret ettiler.

 

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, Perşembe