Kalburcu Şeyhi Pir Ahmed Dede

Geleneksel Kalburcu Şeyhi Pir Ahmed Dede'yi Anma Etkinliği Gerçekleştirildi


Kütahya Valiliği, Kütahya İl Özel İdaresi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede’yi Anma Etkinliği Kütahya merkeze bağlı Sofça köyünde gerçekleştirildi.
 
Etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Sofça köyü Muhtarı Ali Ekber Yiğit, Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan, Nida Olçar, STK Temsilcileri, Alevi Dedeleri ile köy sakinleri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte sırasıyla Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan, Alevi Dedeleri Ali Rıza Garkın ile Oktay Garkın, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş,  CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ile MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
 
Anadolu coğrafyasını birleştiren en büyük etkenin Ehl-i Beyt sevgisi olduğun vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “İslam coğrafyasında kör ideolojiler, rant üreten dar ideolojiler ve kısır çekişmeleri bir tarafa bırakırsak üzerine en çok anlaşılan bir konu vardır: Ehl-i Beyt sevgisi. Bunun üzerine bu coğrafyada birbirimizi birleştiren en büyük maya, en büyük etken Ehl-i Beyt sevgisidir” dedi.


Konuşmaların ardından Munzur Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Kökel, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medine Sivri Alevi- Bektaşi inancı ve Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede hakkında bilgiler verdi.
 
Konserlerle renklendirilen Geleneksel Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede’yi Anma Etkinliği, semah gösterisi ve ikramla sona erdi.
 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, Salı