Zirvedekilerle Soru Cevap

Gençler Zirvedekiler ile Buluştu

Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren İnovatif Girişimcilik Topluluğu ile Milli Bilinç ve Farkındalık Topluluğunun ortak platformda düzenlediği “Zirvedekilerle Soru-Cevap” etkinliği 8 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Konuşmacılar,  Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir,  Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önen, Kütso Başkanı Nafi Güral ve Kütahya Ziraat Katılım Şube Müdürü Hakan Koca dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Kütahya valisi Ahmet Hamdi Nayir’in kendini kısaca tanıtmasıyla başlayan program dinleyicilere kısa bir konuşma yapmasıyla devam etti. Dinleyicilerin beklentileri, hayaller ve mesleki alanlarda merak ettiği soruları cevaplamak için burada olduğunu belirten vali Nayir, ardından soruları cevaplamak üzere dinleyenlere söz hakkı verdi. Kaymakam veya vali olmak için izlenmesi gereken yol nedir? Sorusuna karşılık kısa bir açıklama yapan Ahmet Hamdi Nayir, kaymakam veya vali olmak isteyen genç bireylerin yolun başında kendileri için hedefler belirlemeleri ve bu hedefler doğrultusunda hareket etmelerini önerdi. “hayatınız sizi mutlu edecek alan ne ise o alanda uzman kişiler ile vakit geçirin.” Diyen Nayir, burada bulunma amacının dinleyenlere katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Meslek hayatına başladığı yılları, bu yıllarda yaşadığı problemleri ve problemlerle baş etme yollarını dinleyenlerle paylaşan Nayir, her bölgenin kendine ait problemleri olduğunu belirtti. Var olan problemlerin toplumdaki dengeyi bozmayacak şekilde çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Nayir, hayatta mali örften öğrenilecek çok şeyin olduğunu belirtti. Dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Ahmet Hamdi Nayir, Dumlupınar Üniversitesi için yapılan çalışmalardan da söz etti. Mesleki yaşamı ile bilgiler vermeyen devam eden Nayir, dinleyicilere önerilerde bulunduktan sonra konuşmalarına son verdi.

Zirvedekilerin ikinci ismi İshak Gazel’di. Kütahya Milletvekili İshak Gazel etkinliğe kendine tanıtarak başladı. Asıl mesleği avukatlık olan Sayın İshak Gazel, 2015 yılından itibaren milletvekilliği yaptığını belirtti. Sözlerine “Kütahya güzel bir şehir, Kütahya’nın size bir şeyler katmasına izin verin.” Diyerek iyi dileklerde bulundu ve soruları cevaplamaya başladı. Öğrenciler daha çok geleceğe yönelik kaygılarının olduğunu, Türkiye’nin gidişatının ne olacağının, Avrupa Birliğe hakkında görüşleri, milletvekili yaşının 18’e indirilmesi, vekil sayısındaki değişiklik ve gençlik ile ilgili projelerin olup olmadığını merak edip bu konulara dikkat çekerek soru sordular. İshak Gazel samimiyetle soruları cevaplarken genel olarak “Gençlerimiz kendine güvenmeli çünkü biz onlara güveniyoruz ve onlar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, verdiğimiz her sözü yerine getirip yapamayacağımız sözleri de vermiyoruz.” Diyerek tüm sorulara açıklık getirerek konuşmasını tamamladı.

Zirvedekilerin üçüncü ismi olan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli gençlerle bir araya geldi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ercan Taşkın’ın yaptığı etkinlik soru cevap şeklinde teşekkül etti. Etkinlik Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Kölgeli’nin özgeçmişi ile başladı. Kendini öğrencilere tanıtan Kölgeli, Kütahya Belediyesinde ne görevle meşgul olduğunu belirtti. Belediyenin Fen işleri, park ve bahçe işleri, tüm sosyo-kültürel işleri ile ilgilendiğini belirten Kölgeli, Kütahya’nın görselliğinden de sorumlu olduklarını belirtti. Kendini tanıttıktan sonra moderatör öncülüğünde sorular alan Kölgeli, ilk önce çini denince akla gelen Kütahya’dan ve çinili altgeçitten bahsetti. Ardından vazonun büyümesi ve meydan projerini hazırladıklarını belirtti. Belediyenin 43 projesi olduğunu ve %80’inin belirten Kölgeli, “2023’de Kütahya’yı neler bekliyor?” sorusuna da cevap verdi. Termal şehir, Şehzadeler Parkı, Kültür Şehri, Bor rezervi gibi konular hakkında yöneltilen soruları cevaplayan Kölgeli, gelecekte Kütahya ile ilgili projelerle de ilgili bilgi verdi. Ayrıca moderatör Doç.Dr.Ercan Taşkın’ın Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli’den Yoncalıda öğrenciler için piknik sözü alması, öğrenciler tarafından büyük bir alkış ile karşılandı.

Zirvedekiler etkinliği Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önen, Kütso Başkanı Nafi Güral ve Kütahya Ziraat Katılım Şube Müdürü Hakan Koca’nın da dinleyicilerden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu. Etkinlik sonunda tüm konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, Salı