Mali Müşavirlik Zirvesi

Mali Müşavirlik Zirvesi

Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ekonomi Topluluğu’nun düzenlediği “Mali Müşavirlik Zirvesi” 08.05.2017 tarihinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Mali Müşavirlik tanımlarıyla başlayan etkinlikte Kütahya SMMM Oda Başkanı Halil Hamzaoğlu “ her meslek ustasından öğrenilir” sloganıyla tüm katılımcıların dikkatini çeken bir giriş konuşması gerçekleştirdi. Kütahya SMMM Odası’nın en genç ve en yeni üyelerinden olan Mehmet Tahir Kulalı, Mali Müşavirlik yolunda staja başlama, 3 yıllık staj dönemi, staj dönemindeki sınavlar, başvuru tarihleri, sınav tarihleri, tüm bu süreçlerin maliyetleri hakkında kısa bilgiler verip 3 yıllık zorlu staj dönemini kısaltmanın tüyolarından bahsetti. SMMM Oda Başkanı Halil Hamzaoğlu, bu süreçte umutsuzluğa kapılmamamız için “ başarısız insan her çözümde bir sorun, başarılı insan her sorunda bir çözüm arar” diyerek telkin edici sözlerle mesleği gençlere sevdirmeyi hedefledi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir İlyas Berber öğrencilere en az bir dil öğrenmelerini öğütleyerek etkinlik aracılığıyla stajyer öğrenci beklediklerini, yardımcı olmaktan, mesleği sevdirip öğretmekten mutluluk duyacaklarını bildirdi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ahmet Bülbül “ şartlar çok zor” diyerek iş rutinlerini vergi kaydı, işçi tescilleri ve SGK işlemleri olarak özetledi. Mali Müşavirliğin en güzel yanının özgürlük olduğunu belirten Ahmet Bülbül “yükselebildiğiniz kadar önünüz açık” diyerek öğrencileri bu yolda yüreklendirdi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Aysel Arat mesleğin kadınlar için olumlu yönlerine değinip esnek çalışma saatlerinden bahsetti. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Tali Taşkaya “önce kendinizi sevin, sonra işinizi sevin” diyerek olumlu bir bakış açısı kazandırdı. Yeminli Mali Müşavir Aynur Sezer “yaptığımız en önemli iş vergisel denetim” diyerek yeminli mali müşavirliğin farklarından söz etti. “Sanal dünyadan çıkmak zorundasınız çünkü bilgi üretmiyorsunuz” diyerek mesleğin geleceği, bilgi teknolojisi üretmek, etik iş anlayışı hakkında bilgilendirmeler yaptı.

SMMM Oda Başkanı Halil Hamzaoğlu “çok geniş bir mevzuata hakim olmalısınız ama mali müşavir her şeyi bilen değil, her şeye çözüm bulandır” diyerek mesleği kısaca özetledikten sonra konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik konuşmacılara Teşekkür Belgesi takdiminden sonra son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, Salı