Oxforda Bir Türk

Oxforda Bir Türk                

Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren IEEE topluluğu tarafından “İnsanlığın Uzay Serüveni” adlı seminer 4 Mayıs perşembe günü amfi 2’de gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Dr. Selçuk Topal’ın davet edildiği seminere katılım oldukça yoğundu.

Dr. Selçuk Topal,  cümlelerine “ Sevdiğiniz işi yapın ya da yaptığınız işi sevin” diyerek başladı. Daha sonra “Evrendeki yerimiz neresi ?” , “İlk atmosfer dışına çıkışımız nasıl gerçekleşti?” , “ Yapay uyduların görevleri nelerdir?” ve “ Geleceğin Roketleri” gibi başlıklar altında toplayıp engin bilgi ve tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. Dr. Selçuk Topal, 1600’lü yılların görüntüleme teknolojisi ile 2000’li yılların görüntüleme teknolojisinin çok farklı olduğunu, ilerleyen yıllar ile birlikte teknolojinin de buna uyum sağladığını dile getirdi. Ayrıca “Doğu Anadolu Gözlemevi de 2019’da çalışmalarını başlatacak.” diyerek animasyonlarla zenginleştirdiği sunumlarına devam etti. Evrenin, durağan olmadığına aksine genişleyip büyüdüğüne dikkat çekerek, uzay bilimlerine ayrılan bütçenin ne kadar olduğunu da dinleyicilerle paylaştı. Verdiği en önemli örnek ise Çin ve Hindistan’ın bu konudaki başarılarıydı.

“Astrolojiden ve sahte bilimlerden uzak durun, asla yılmayın, bilim yapmaya devam edin.” diyerek konuşmasını sonlandıran Dr. Selçuk Topal, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Hediye takdimi ve teşekkürün ardından etkinlik son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, Pazartesi