Girişimcilik

Tügik Başkanı Genç İşadamı Erkan Güral’la Girişimcilik Paneli

Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Osman Gazi Konferans Salonunda “Girişimcilik” ana temasıyla gerçekleştirilen panel, 25.04.2017 tarihinde düzenlendi.

Topluluk danışmanı ve MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Okan METE’nin moderatörlüğünde başlayan panelde, konuşmacı olarak katılan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Erkan GÜRAL öğrencilere girişimcilik, kariyer planlama ve başarının sırları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın diyen Güral şunları söyledi: "Kendiniz olun, Ekipteki yol arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız görev dağılımı içerisinde en iyisini yapma gayreti içinde olun. En iyisini yapalım. Çünkü Allah bize akıl vermiş. Bu aklın da en iyi şekilde kullanılması lazım. Bu aklın en iyi biçimde vücutla birlikte çalışması lazım. Allah bize bu gücü kuvveti verdiyse bizlerin de en iyi şekilde çalışmak ve insanlığa hizmet etmek görevimiz, üretmek görevimiz, ülkemiz için, ekonomimiz için iş yapmak, katma değer yaratmak görevimiz. Çevremizdeki dostlarımız, ailelerimiz için çalışmak bizler için asli görevdir."

Dünyada gelişen yeni trendlere dikkat çeken Güral, "Kendi işinizi yapma hedefini de önünüze koyun. Hangi işi yapıyor olursanız olun, hangi sektörde hangi mesleği yapıyor olursanız olun, sektörünüzde rekabet ettiğiniz firmalardan farklı işler yapma zaruretindesiniz. Artık ticaret dünyada genelinde çok zorlaştı. Eski satın alma alışkanlıkları çok değişti. Elektronik ticaret denen bir kavram var artık. Son on yılda herkesin elinde akıllı telefon denilen bir telefon var. Siteye giriyor, satın almasını birkaç dakika içerisinde yapıyor ve iki gün içerisinde de kargosu evine, işyerine geliyor. Artık iş buralara gelmişken bizim de bildiğimiz alışkanlıklarımızı bırakıp bu yenidünyanın trendleri içinde kendimize yer bulma zaruretimiz var, bunu unutmayalım." dedi.

Konferans sonrası MYO Müdürü Öğr.Grv. A. Bülent Gül, Domaniç Hayme Ana MYO öğrencilerinin davetine icabet ederek öğrencilerin ufkunu açan bilgileri, hayat tecrübelerini ve başarı sırlarını öğrencilerle paylaştığından dolayı teşekkür ederek, Erkan Güral'a günün anısına Kayı Boyu Armalı bir porselen tabak ile teşekkür belgesi takdim etti. Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu danışmanı Öğr.Gör. Okan Mete’de topluluğumuza, okulumuza ve bu etkinliğe katkılarından dolayı Kütahya Seramik Yöneticisi Eser Çetintaş’a teşekkürlerini sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, Cuma