Türkiye‘de Cumhurbaşkanlığı

Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Boyutlarıyla Türkiye‘de CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi Tartışmaları 

        Üniversitemiz SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığına baÄŸlı olarak faaliyet gösteren ÖÄŸrenci Konseyi tarafından Ä°.Ä°.B.F. Amfi 2 Konferans Salonunda düzenlenen, Maliye Bakan Yardımcısı Dr.Cengiz YavilioÄŸlu, ‘Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Boyutlarıyla Türkiye'de CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi Tartışmaları’ konulu konferansa konuÅŸmacı olarak katıldı. 

         Konferansa, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Åžükrü Nazlı ile Vural Kavuncu, Kütahya Belediye BaÅŸkanı Kamil SaraçoÄŸlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Remzi Gören, 22,23,24. Dönem AK Parti Kütahya Milletvekili TBMM KÄ°T Komisyonu Eski BaÅŸkanı Hasan Fehmi Kinay, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öÄŸrenci katıldı. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan konferansın açılış konuÅŸmasını yapan ÖÄŸrenci Konseyi BaÅŸkanı Hakan Baykaya, “Bu koca yürekli millet tankların önüne dikildiÄŸi gibi bayrağıyla, yüreÄŸiyle, gönlündeki vatan sevgisiyle ezberlerin karşısına dikilecek ve tam bağımsız bir Türkiye için ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyecek. Millet ülkesinin geleceÄŸine kendisi yön verecektir” dedi.

       Yeni Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi ve CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Maliye Bakan Yardımcısı Dr.Cengiz YavilioÄŸlu, “Önünüze gelen bu konuyu iyi öÄŸrenin. Artılarıyla eksileriyle, lehinize aleyhinize olan kısımlarını deÄŸerlendirin. Evet diyenleri de hayır diyenleri de sorgulayın. En büyük kayıplardan biri sorgulamanın kaybedilmesidir. Bazen bilgi öyle bir ÅŸekilde sunulur ki içerisinde hem rezalet hem de fazilet barındırır. Amacınız fazilet arayışı olmalıdır, bu da sorgulamakla mümkündür. Kararınız her ne olursa olsun doÄŸru olanın ardından cesaretle gidin. BaÅŸarı sorgulayan insanların yüzüne güler. Tartışırken de lütfen muhataplarınızın kutsallarına dikkat edin. Onların kutsallarına, deÄŸerlerine hakaret etmeyin” dedi. 16 Nisan'da ortaya çıkacak sonucun ülkeye ve millete hayırlı olmasını temenni diledi.

        Dr.Cengiz YavilioÄŸlu, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemine yönelik iddialara da cevap verdi. YavilioÄŸlu, “Türkiye’nin rejimi Cumhuriyettir ve asla tartışma konusu deÄŸildir. Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve ülkesiyle bölünmez üniter bir devlettir ve bu vasfı asla tartışma konusu deÄŸildir” ifadelerini kullandı. Maliye Bakan Yardımcısı Dr.Cengiz YavilioÄŸlu konferansın ardından öÄŸrencilerin sorularını yanıtladı. Maliye Bakan Yardımcısı Dr.Cengiz YavilioÄŸlu’na Vali Ahmet Hamdi Nayır günün anısına çini tabak takdim etti. Dr.Cengiz VayilioÄŸlu’na katılımlarından dolayı teÅŸekkür eden Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Remzi Gören de DPÜ altın anahtarı takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, Pazartesi