UNESCO Ahmet Yesevi Yılı

UNESCO Ahmet Yesevi Yılı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı  Türkiyat Araştırmaları Topluluğu tarafından 27.12.2016 saat 14.00’da Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal AKTAN’IN başkanlığında, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sönmez KUTLU, Üniversitemiz  Fen Edebiyat  Fakültesi Öğretim Üyesi ve  Tömer Müdürü  Yrd. Doç. Dr. Halil ADIYAMAN, Üniversitemiz  Fen Edebiyat  Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tömer Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kadir GÜLER’ in konuşmacı olarak katıldıkları ‘’UNESCO Ahmet Yesevi Yılı’’ isimli panel Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey konferans salonunda düzenlendi.

Panel katılımcıların biyografisini içeren tanıtım sunumla başladı. Sonrasında söz panel başkanı Prof. Dr. Bilal AKTAN’ a bırakıldı. Aktan Kısaca Ahmet Yesevi’nin ilkelerinden bahsettikten sonra sözü Prof. Dr. Sönmez KUTLU’YA bıraktı. Ahmet Yesevi’nin din anlayışı başta olmak üzere derviş geleneğindeki önemi, çok yönlülüğü gibi bir çok konudan bahseden Prof. Dr. Sönmez KUTLU sözlerini bitirdikten sonra söz Yrd. Doç. Dr. Kadir GÜLER’E bırakıldı. Ahmet Yesevi’nin Hikmetlerinden, sofilik  hakkında söylediği sözlerden bahseden GÜLER Ahmet Yesevi hakkında: “Ahmet Yesevi yol gösterendir, İnsan psikolojisini en iyi bilen kişidir.” gibi tanımlarda bulundu. Akabinde panel başkanı tarafından söz son olarak Yrd. Doç. Dr. Halil ADIYAMAN’A verildi. Ahmet  Yesevi’nin hedeflerinden ve fikirlerinden bahseden ADIYAMAN; Ahmet Yesevi’nin  gönül peşinde koşan olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

ADIYAMAN’IN konuşmalarının ardından Panel Başkanı Prof.Dr.Bilal AKTAN ve  Yrd. Doç. Dr. Tarıman CENİKOĞLU tarafından konuşmacılara hediyeler takdim edilerek panel sonlandırdı.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, Çarşamba