Durmazlar Makine ve Robotlu Otomasyon

Durmazlar Makine A.Ş. ve AB Rotech Robotlu Otomasyon Sistemleri Teknik Gezisi

Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi'nde faaliyetlerini yürüten Simav Teknoloji Topluluğu'na kayıtlı İmalat ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri teknik gezi kapsamında Bursa’da bulunan “Durmazlar Makine A.Ş.” ve “AB Rotech Robotlu Otomasyon Sistemleri” firmalarını ziyaret ettiler. Durmazlar Makine A.Ş. ile başlayan teknik gezide Makine Mühendisi Ayberk ONAT, Metalurji ve Malzeme Mühendisi Eren GİLAN ve İş Güvenlik Uzmanı Metin KOÇİ başta iş güvenliği olmak üzere sac işleme makineleri konusunda her türlü mekanik, hidrolik, pnomatik, NC, CNC v.b. kontrollü makineler üreten Durmazlar Makine A.Ş. ‘nin üretim alanını başından sonuna kadar ayrıntılarıyla geziye katılan öğrencilere görsel ve işitsel olarak aktarmışlardır. Yetkililerin ilgisi öğrencileri oldukça memnun etmiştir. Bu önemli gezinin ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle ziyaret sonlanmıştır.

İkinci olarak AB Rotech Robotlu Otomasyon Sistemleri firmasına giden öğrencilerimiz bu ziyareti sırasında Asistan Proje Mühendisi Seda KIYAK, Proje Devreye Alma Teknik Yetkilisi Serkan GÜMÜŞ ve Teknik Servis Yetkilisi Selami CAN proje bazlı çalışan firmalarının projelendirme, tasarım, simülasyon, imalat, programlama, kurulum ve devreye alma aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatmış olup, öğrencilerin her konuda sorularını içten bir şekilde yanıtlamaya çalışmışlardır. Teorik bilgilerin ardından yetkililer her öğrenciyle bire bir ilgilenip robotları kullandırma fırsatı sunmuşlardır. Öğrenciler bu uygulamadan oldukça memnun kalmıştır.  Bu önemli ve verimli geçen gezinin ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle ziyaret sonlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, Cuma