Türk Edebiyatında Dönem ve Topluluk Adlandırması

Türk Edebiyatında Dönem ve Topluluk Adlandırması

           Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Türkiyat Araştırmaları Topluluğu tarafından Gazi Üniversitesi/Gazi Eğitim Fakültesi/ Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Yard.Doç.Dr.Metin Kayahan ÖZGÜL’ün konuşmacı oldukları “Türk Edebiyatında Dönem ve Topluluk Adlandırması” konulu konferans 11.05.2016 tarihinde Fen ve Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakupbey konferans salonunda gerçekleşti.

          Konferansın duyurusu için gerekli olan afişler üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından tasarlandı ve 35 adet basıldı. Söz konusu afişler Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandı. Onaylanan afişler tarafınızdan uygun görülen duyuru panolarına tarafımızdan asıldı. Konferans salonu görevli tekniker tarafından 13.00 sularında açıldı. Salona topluluğumuza ait 1 adet branda konuşmacı kürsüsüne,1 adet salon dışındaki panoya, 4 adet kırlangıç bayrak salona asılmak suretiyle sergilendi. Saat 14.00 sularına kadar topluluğumuz tarafından düzenlenen tüm etkinliklerin fotoğraflarının bulunduğu slayt gösterisi katılımcılara izlettirildi. İzletilen slaytta topluluğumuza ait logo, etkinliklerimize ait 30 adet fotoğraf  bulunduruldu. Her fotoğraf 50 saniye gösterimde kaldı. Slayt gösterisi iki defaya mahsus tekrar edilmek suretiyle iki defa gösterimde kaldı.

          Katılımın yoğun olduğu konferans saat 14.10 sularında sunucunun konuşmacı Sayın ÖZGÜL’ÜN özgeçmişini okuması ile başladı. Ardından Sayın ÖZGÜL konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Akabinde konuşmacı Sayın ÖZGÜL tarafından konferans iki bölüme ayrıldı. İlk bölümde konuşmacı ilk bölümde Türk Edebiyatındaki tasniflerden bahsettikten sonra Türk Edebiyatındaki dönem ve topluluk adlandırmalarındaki yanlışlık  üzerinde durdu. Konuşmacı Sayın ÖZGÜL konferansın ikinci bölümünü katılımcıların sorularını alarak değerlendirdi,katılımcıların kafalarındaki soru işaretlerini aydınlattı ve sonrasında konuşmalarını alkışlar eşliğinde sonlandırdı.

          Konferans bitiminden önce üniversitemiz altın anahtarı Sayın ÖZGÜL’E Fen ve Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ali TORUN tarafından takdim edildi. Teşekkür Belgesi ise Topluluk Danışman Hocamız Araş.Gör.Seçkin ÖZKAN tarafından takdim edildi. Sayın ÖZGÜL hoşnutluğunu, memnuniyetini ve teşekkürlerini ileterek konferans salonundan  ayrıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, Çarşamba