Türk Kültüründe Kamlık

Türk Kültüründe Kamlık

          Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi’ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Türkiyat Araştırmaları Topluluğu tarafından Sosyolog Timur B.DAVLETOV’un konuşmacı oldukları “Türk Kültüründe Kamlık” konulu konferans 10.05.2016 tarihinde Fen ve Edebiyat Fakültesi/ Germiyanoğlu Yakupbey konferans salonunda düzenledi.

          Konferansın duyuruları için gerekli olan afişler üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından tasarlandı ve 35 adet basıldı. Söz konusu olan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandı ve tarafınızdan asılması için belirlenen uygun noktalara tarafımızdan asıldı. Konferans salonu saat 13.00 sularında görevli salon teknikeri tarafından açıldı. Topluluğumuza ait 1 adet branda konuşmacı kürsüsünün önüne,1 adet branda salon dışındaki panoya, 4 adet kırlangıç bayrak salona asılmak suretiyle sergilendi.

           Katılımın yoğun olduğu konferans saat 14.00 sularında başladı ve akabinde konuşmacı Timur B.DAVLETOV konferansı iki bölüme ayırdı. Konuşmacı Davletov ilk bölümde Sosyolog Timur B. Davletov binlerce yıllık geçmişi olan Türk Tarihi, Türk coğrafyası, Türk İnanç Kültürü ve Eski Türklerde Sosyal Hayat konularında dinleyicilere önemli bilgiler verdi. Konuşmacı Sosyolog Timur B.DAVLETOV konferansın ikinci bölümünü katılımcıların sorularını alarak değerlendirdi.

         Konferans bitiminden önce üniversitemiz logosunu taşıyan çini tabak Değerli Konuşmacı Sosyolog Timur B.DAVLETOV’A Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ali TORUN tarafından takdim edildi. Teşekkür Belgesi ise Topluluk Danışman Hocamız Araş.Gör.Seçkin ÖZKAN tarafından değerli konuşmacıya takdim edildi. Ardından konuşmacı Timur B.DAVLETOV memnuniyetini ve teşekkürlerini ileterek konferans salonundan ayrıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, Çarşamba